Canonin megapikselihirmu, EOS 7D

Canon on esitellyt uuden digijärkkärin semipro-luokkaan. Mallistossa  uuden EOS 7D:n voisi katsoa sijoittuvan EOS 50D:n ja EOS 5D Mark II:n väliin. Hieman ehkä yllätyksellistä on se, että tämä uutuus on varustettu APS-C kennolla täysikokoisen kennon sijaan. Kennosta on otettu irti peräti 18 megapikseliä, joka taitaa olla tämän kennokoon digijärkkäriluokassa uusi ennätys. Canon EOS 7D:n Runko on säänkestävä magnesiumseosrunko jonka sanotaan olevan vastaavaa laatua kuin EOS-1N mallissa.

Kamerassa on uusi automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on vyöhyke- ja pistetarkennus. Etsinkuva on 100 prosenttinen 1,0x suurennoksella ja siinä on elektroninen vesivaaka, jonka avulla horisontin saa helposti suoraan. Sarjakuvaus onnistuu nopeudella 8 kuvaa sekunnissa ja herkkyyden saa nostettua ISO 12800 -arvoon. Kuvanlaatua optimoimaan on valjastettu DUAL DIGIC 4 prosessori, joka mahdollistaa 14-bittisen prosessoinnin.

Videokuvaus on nyt mahdollista useilla eri ruutunopeuksilla Full HD, HD, sekä SD formaateissa. Full HD formaatissakin löytyy nyt nopeudet 24p, 25p ja 30 p. HD-formaatissa 720p saa ruutunopeuden nostettua jopa 60 ruutuun sekunnissa.

Kamera saataneen Suomessa myyntiin syyskuun aikana ja sen hinta on 1700 euron tienoilla.

Kommentit

kommenttia

Comments are closed.