40 miljoonan Canon EOS -järjestelmäkameran raja on ylitetty

Canon on jälleen saavuttanut merkittävän virstanpylvään: EOS-sarjan järjestelmäkameroita on valmistettu kaikkiaan jo yli 40 miljoonaa kappaletta, niistä digitaalisia 20 miljoonaa.

EOS-järjestelmäkameroiden tarina alkoi 1987, jolloin Canon toi markkinoille sarjan esikoisen, EOS 650 -kameran. Vuosien mittaan esitellyt uudet EOS-mallit ovat jatkaneet Canonin voittokulkua valokuvauksen alalla.

EOS-sarja edusti aivan uudenlaista tekniikkaa. Kameroissa on ainutlaatuinen objektiivinkiinnitysjärjestelmä, joka perustuu sähköiseen tiedonsiirtoon objektiivin ja rungon välillä. Se mahdollistaa muun muassa täsmällisen automaattisen tarkennuksen.

Kamerateknologioita ja kameravalikoimaa on kehitetty jatkuvasti vastaamaan yhä paremmin kuvaajien toiveita ja tarpeita. Kehitystyön hedelmiä ovat muun muassa ammattikäyttöön tarkoitettu EOS-1 vuodelta 1989 ja kooltaan pieni ja kompakti EOS 500 vuodelta 1993. Nämä mallit tekivät Canonin tutuksi kaikentasoisille kuvaajille.

Vuonna 2000 julkaistussa digitaalisessa EOS D30 -kamerassa Canon esitteli kehittämänsä CMOS-kuvakennon ensimmäisen kerran. Muita kuvanlaadun parantamiseen tähtääviä merkittäviä innovaatioita ovat sittemmin olleet tehokkaat digitaaliset DIGIC-kuvaprosessorit ja laaja EF-objektiivivalikoima.

EOS-sarjan tuorein tulokas on 2010 helmikuussa esitelty EOS 550D, joka tarjoaa kuvaajalle 18 megapikselin CMOS-kennon, laajennetun ISO-herkkyysalueen ja täyden teräväpiirron videokuvauksen.

EOS-järjestelmäkameroihin yhteensopivia EF-objektiiveja Canon on valmistanut yli 20 vuoden ajan. 50 miljoonan objektiivin merkkipaalu saavutettiin EF 100 mm F 2.8L Macro IS USM -objektiivin myötä helmikuussa 2010.