Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K rikkoo rajoja

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K rikkoo rajoja

Pitkästä aikaa edullisten elokuvakameroiden rintamalla tapahtui jotain mielenkiintoista! Blackmagic Design julkisti NAB -messuilla uuden Pocket Cinema Cameran, joka on merkittävä uutuus monessa mielessä. Oikeastaan se täyttää monien kuvaajien hartaimpia toiveita; siinä on jopa ominaisuuksia, joita ei edes osattu odottaa näin edulliseen hintaluokkaan.

Kameran kenno on MFT-kokoinen. Videota tallennetaan maksimissaan 4K -resoluutiossa  (4096 x 2160) ja 13 aukon dynamiikalla RAW-muodossa. Kun muistaa että nykyisten ammattitasoisten digijärkkäreiden dynamiikka on myös pyöreästi 13-14 aukon paikkeilla, voi ymmärtää millainen paketti tässä on kyseessä. Lisäksi UHD-resoluutioinen ProRes video tallentuu tarvittaessa ruutunopeudella 60 k/s, joten hidastusten tekeminen onnistuu myös laadukkaasti.

Tallennusmediana voi käyttää SD-kortteja, UHS-II kortteja tai CFast 2.0 mediaa. USB-C -liitäntää käyttäen voidaan tallentaa myös suoraan ulkoiselle medialle, esimerkiksi SSD-levylle. HDMI-liitin on käyttäjien iloksi tässä kamerassa isokokoista mallia.

Näyttönä on 5-tuumainen kosketusnäyttö ja käyttöjärjestelmä on sama kuin URSA Mini kamerassa. Ääniliitännöissä löytyy ministereoplugin lisäksi XLR-mini, josta saadaan myös 48 V phantomvirta mikkiin. Virtaa Pocket Cinema Cameraan saadaan Canon LP-E6 akusta, jonka lisäksi on käytössä myös erillinen verkkovirtaliitäntä ja akun latausmahdollisuus USB-C liitännästä.

Julkisuuteen tähän asti tulleissa tiedoissa on mainostettu Pocket Cinema Cameran kennoa vähäkohinaiseksi. ISO-herkkyys voidaankin nostaa maksimissaan arvoon 25600. Kameralla voidaan ottaa myös valokuvia. Hoi hoi, Sony ja Panasonic! Milloin saamme teiltä videon RAW-tallennuksen alle 1500 euron kameraan?

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K on saatavilla aikaisintaan syyskuussa 2018. Hintaluokka Suomessa veroineen on 1400 euroa. Hintaan sisältyy täysversio DaVinci Resolve Studio ohjelmasta.