Canon EOS 5DS ja EOS 5DS R mullistavat resoluution

Canon EOS 5DS ja EOS 5DS R mullistavat resoluution

Canon täydentää EOS-järjestelmäänsä digitaalisilla EOS 5DS- ja EOS 5DS R -järjestelmäkameroilla, joissa on täysikokoinen ultrakorkean resoluution kenno. Kamerauutuudet rikkovat 35 mm:n kennojen rajoja tarjoten 50,6 megapikseliä, joka on suurin koskaan täysikokoisella kennolla saavutettu pikselimäärä. Erinomaisen kuvanlaadun lisäksi kameroissa yhdistyvät poikkeuksellinen resoluutio, reaktionopeus ja kestävyys. Yhdistelmää voi hyödyntää etenkin maisema-, arkkitehtuuri-, muoti- ja muotokuvauksessa – niin henkilökohtaisessa kuin ammattikäytössäkin. Kun tavoitteena on terävin mahdollinen kuva, EOS 5DS R:n alipäästösuotimen vaikutuksia eliminoivalla suotimella voidaan maksimoida kennon resoluutio ja kuvanlaatu. Tänään julkaistaan myös EF 11–24 mm f/4L USM, joka on maailman laajakulmaisin suoralinjaisen kuvan tuottava zoom-objektiivi¹ – erinomainen väline maisema- ja arkkitehtuurikuvaukseen.EOS 5DS R FSL

EOS 5DS FRT 02

EOS 5DS TOP

EOS 5DS BODY BCK

Uusi vertailukohta täyden kennokoon järjestelmäkameroille

EOS 5DS ja EOS 5DS R -kameroiden helppokäyttöisyys yhdistettynä uuteen 50,6 megapikselin CMOS-kennoon mahdollistaa monenlaisten näkymien ja kohteiden kuvaamisen. Kamerat sopivat erinomaisesti etenkin suuressa koossa, kuten mainostauluissa ja lehtien kansissa, julkaistavan materiaalin kuvaamiseen, jossa jokainen pikseli on tärkeä. ISO-herkkyys 100–6 400 on laajennettavissa arvoon 50–12 800. Kameran resoluutio mahdollistaa kolme uutta kamerassa rajaavaa kuvausohjelmaa: 1,3x, 1,6x ja 1:1. Etsimen kautta näkyvät rajaustilat tuottavat erinomaisia kuvia esimerkiksi 19 megapikselin stillkuvista, joista rajataan osa suurentaen se 1,6-kertaiseksi.

EOS 5DS ja EOS 5DS R on rakennettu kestämään vaativiakin kuvausoloja. Kameroiden kaksi DIGIC 6 -prosessoria varmistavat erinomaisen suorituskyvyn ja reaktionopeuden sekä ensiluokkaiset kuvat, joissa on poikkeuksellisen hyvät värit. Prosessorit on suunniteltu käsittelemään valtavia määriä 50,6 megapikselin kennolta tulevaa kuvadataa, vähentämään kuvakohinaa ja mahdollistamaan kuvataajuus 5 kuvaa sekunnissa.

Poikkeuksellisia ominaisuuksia

EOS 5DS ja EOS 5DS R on suunniteltu tallentamaan jokainen yksityiskohta niin maisemakuvauksessa kuin huippumuodin studiokuvauksissakin. Edistyksellinen 61 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä, jossa on 41 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä, tuottaa erinomaisen terävyyden ja tarkkuuden koko kuva-alalla. Molemmat kamerat pitävät tarkennuksen luotettavasti liikkuvassa kohteessa joko kasvojen tai värin perusteella käyttämällä älykästä EOS iTR AF -tekniikkaa. Peilin tärähtelyä vaimentava järjestelmä parantaa kuvan tarkkuutta. Järjestelmä liikuttaa kameran peiliä ylös ja alas erityisillä nokilla hallitusti ja äkillisiä pysähdyksiä välttäen. Se vaimentaa myös laukaisimen ääntä.

EOS 5DS:n ja EOS 5DS R:n 150 000 pikselin RGB+IR-mittausanturi välkkymisen tunnistuksella varmistaa, että kuvat otetaan tasaisesti ja tarkasti valotettuina myös vaihtelevissa valaistusoloissa, kuten loisteputkivalaistuksessa.

Huikea tarkkuus ja luovia ominaisuuksia ilman rajoja

EOS 5DS- ja EOS 5DS R -kameroiden mukautettavat kuvaustilat tuottavat erinomaisen kuvanlaadun joka kerta. Uusi Fine Detail -kuvatyyli maksimoi kennosta saatavan tarkkuuden ja mahdollistaa edistyksellisen terävyyden säädön ilman käsittelyohjelmien käyttämistä.

Luovat tilat, mukaan lukien päällekkäisvalotus ja HDR, ovat suoraan kamerassa käytettäviä toimintoja. Ajastimen avulla voidaan kuvata pitkällä aikavälillä ja luoda vaikuttavia intervallivideoita ilman, että kuvaajan tarvitsee olla kameralla. Myöskään erillisiä ohjelmia tai ylimääräisiä varusteita ei tarvita.

Ammattimainen rakenne ja mukautettavat ominaisuudet

EOS 5DS- ja EOS 5DS R -kameroiden käyttö on nopeaa kaikenlaisissa kuvausympäristöissä. 100 prosenttia peittävä etsin elektronisella näytöllä tekee rajaamisesta helppoa, ja se voidaan mukauttaa omaan kuvaustyyliin sopivaksi. Suuri 8,11 cm:n (3,2 tuuman) Clear View II LCD -näyttö minimoi heijastukset ja haamukuvat otosten tarkastelun aikana. Näyttö toimii myös hallintanäkymänä usein käytetyille asetuksille. Uudessa mukautettavassa pikavalintanäytössä kuvakkeiden tyyppi, koko ja sijainti on helppo räätälöidä käyttäjän tai kuvaustilanteen mukaan.

Molempien kameroiden erittäin luja ja säänkestävä magnesiumseosrunko on hyödyllinen etenkin kuvaajille, jotka ovat tottuneet kuvaamaan säällä kuin säällä.

EOS 5DS R -kameran suunnittelun tavoitteena paras mahdollinen kuvanlaatu

Kun tavoitteena on ehdoton maksimitarkkuus, EOS 5DS R -kameran alipäästösuotimen vaikutuksia eliminoiva suodin varmistaa terävimmät mahdolliset kuvat. Maisemakuvauksessa, jossa muodot ovat eloperäisiä, kameran alipäästösuotimen vaikutuksia eliminoiva suodin tuottaa niin hienopiirteiset yksityiskohdat, että jo valmiiksi laadukkaastakin kuvasta tulee suorastaan uskomaton.

Optista osaamista: EF 11–24 mm f/4L USM

EOS 5DS- ja EOS 5DS R -kameroissa voi käyttää Canonin EF-objektiiveja, joiden valikoima kattaa kaikkiaan 71 mallia². Tänään julkaistaan maailman laajakulmaisin suoralinjaisen kuvan tuottava zoom-objektiivi¹ Canon EF 11–24 mm f/4L USM. Superlaajan 11–24 mm:n polttovälialueen ansiosta EF 11–24 mm f/4L USM avaa aivan uusia luovia mahdollisuuksia maisema- ja arkkitehtuurikuvauksessa. Uudenlaisessa optisessa rakenteessa on kolme asfääristä linssiä, mukaan lukien hiottu asfäärinen elementti, jotka maksimoivat kuvanlaadun ja minimoivat vääristymät. Tukevan ja lujatekoisen rungon ansiosta objektiivi sopii käytettäväksi myös äärimmäisissä sääoloissa.

EF 11-24mm f4L USM Slant without cap

EOS 5DS:n tärkeimmät ominaisuudet

 • 50,6 megapikselin CMOS-kenno ja kaksi DIGIC 6 -prosessoria
 • 150 000 pikselin RGB+IR-mittausanturi
 • Jopa 5,0 kuvaa sekunnissa
 • 61 pisteen automaattitarkennus
 • Rajauskuvaus

EOS 5DS R:n ominaisuudet edellisten lisäksi

 • Alipäästösuotimen vaikutuksia eliminoiva suodin

EF 11–24 mm f/4L USM:n tärkeimmät ominaisuudet

 • Ultralaajakulma maisemakuvaukseen
 • Maailman laajakulmaisin suoralinjaisen kuvan tuottava zoom-objektiivi¹
 • Minimaalinen vääristymä – ihanteellinen arkkitehtuurin ja sisätilojen kuvaukseen
 • Edistyneet linssin pinnoitteet ehkäisevät haamukuvia ja heijastumia
 • Nopea ja lähes äänetön automaattitarkennus ja koko ajan käytettävissä oleva käsintarkennus
 • Luotettava kuvaus myös vaativissa sääoloissa

EOS 5DS tulee myyntiin kesäkuussa. Rungon svh on 3800 euroa.
EOS 5DS R tulee myyntiin kesäkuussa. Rungon svh on 4000 euroa.
EF 11-24mm f/4L USM tulee myyntiin maaliskuussa. Svh on 3000 euroa.