EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM monipuoliseen telekuvaamiseen

EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM monipuoliseen telekuvaamiseen

Canon julkaisee tänään  EF 100–400 mm:n f/4,5–5,6L IS II USM -telezoom-objektiivin, joka on suunniteltu vaativaan urheilu- ja luontokuvaukseen. Uuteen objektiiviin on tehty runsaasti päivityksiä, jotka parantavat kuvanlaatua ja käytettävyyttä ja nostavat supertelezoomien suorituskyvyn uudelle tasolle.

Optinen suorituskyky ja käyttömahdollisuudet

EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM:n laaja polttovälialue 100–400 mm mahdollistaa kuvaamisen sekä läheltä että kaukaa. Objektiivin uudessa optisessa rakenteessa on entistä parempi 4 askeleen optinen kuvanvakain, joka vähentää kameran tärähtelystä johtuvaa epätarkkuutta kuvattaessa pitkiltä etäisyyksiltä. Käytettävissä on kolme tavanomaisiin kuvausolosuhteisiin mukautettua kuvanvakaintilaa. Lisäksi Canonin rengasmallinen ultraäänimoottori varmistaa nopean ja lähes äänettömän automaattitarkennuksen.

Objektiivin 21 elementistä koostuvassa optisessa rakenteessa käytetään fluoriitti- ja Super UD -elementtejä sekä Canonin uutta ASC-pinnoitetta – ensimmäisen kerran EF-objektiivivalikoimassa. Uusi heijastuksia ehkäisevä pinnoite koostuu pienistä ilmaa sisältävistä nanohiukkasista. Ne muodostavat kerroksen, jonka taitekerroin on erittäin pieni, ja siten vähentävät näkyviä haamukuvia ja heijastumia.

Uusi zoom ja edistyksellisiä ammattiominaisuuksia

Objektiiviin on tehty runsaasti päivityksiä Canon-kuvaajilta saadun palautteen perusteella. Käyttöön on otettu muun muassa EF-zoom-objektiiveille tunnusomainen kiertämällä käytettävä zoomauksen säätö. Uudessa mekanismissa on muunneltavalla kiertovoimalla toimiva zoomauksen säätörengas, jolla voidaan vaikkapa zoomata nopeasti tai lukita zoom haluttuun polttoväliin. Näin sommittelu säilyy, vaikka zoomia kosketettaisiin vahingossa.
EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM on erittäin pienikokoinen ja kevyt, ja lisäksi kaikki säätimet ovat helposti käytettävissä. Objektiivissa on yhdysrakenteinen jalustarengas, joka mahdollistaa helpon ja sujuvan kääntämisen. Jalustakiinnike voidaan myös tarvittaessa irrottaa, jolloin objektiivin koko pienenee. Uudessa vastavalosuojassa ET-83D on käyttöaukko, jonka kautta polarisaatiosuotimia voidaan kiertää ilman, että vastavalosuojaa tarvitsee irrottaa.

Maineikkaasta L-sarjasta tuttujen ominaisuuksien ja vankan rakenteen ansiosta
objektiivi soveltuu käytettäväksi myös vaativissa sääoloissa. Pöly- ja kosteussuojaus varmistaa ongelmattoman toiminnan ja kestävyyden haastavassa ympäristössä. Objektiivin etu- ja takaelementeissä on fluoripinnoite, joka ehkäisee lian tarttumista linssin pintaan, jotta kuvanlaatu pysyy hyvänä.

EF 100–400 mm f/4,5–5,6L IS II USM:n tärkeimmät ominaisuudet

  • Monikäyttöinen ja helposti mukana kulkeva supertelezoom-objektiivi
  • Erinomainen kuvanlaatu koko kuva-alalla
  • 4 askeleen kuvanvakain
  • Eri tilanteisiin mukautettava zoomaussäädin
  • Nopea ja lähes äänetön tarkennus
  • Luotettava toiminta myös vaativissa sääoloissa

Hinta ja saatavuus vahvistetaan myöhemmin.