Nikonilta kaksi uutta objektiivia ammattilaisille

AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G

Nikon Europe esittelee täysin uuden nopean aukon NIKKOR-objektiivinAF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G:n. Se on kolmas f/1.4-NIKKOR-objektiivi, joka on kehitetty viimeisimmän kuuden kuukauden aikana. Objektiivi on suunnattu ammattilaistason kuvaajille uutisointiin ja päivittäiseen valokuvaukseen. Se tarjoaa erinomaisen kontrastin ja tarkkuuden sekä suorituskyvyn hämärässä valossa.

Objektiivissa on käytetty täysin uutta optista suunnittelua, siinä on kymmenen elementtiä seitsemässä ryhmässä (mukaan lukien yksi asfäärinen lasielementti) ja pyöreä yhdeksänlehtinen himmennin. Näin valokuvaaja pystyy hyödyntämään f/1,4-aukkoisten objektiivien matalaa terävyysaluetta. Yksityiskohdat, jotka saadaan aikaan bokeh-taustaefektin erottelulla, tuovat kohteet esiin ja tarjoavat erilaista tyyliä verrattuna kuviin, jotka on otettu ammattilaistason f/2,8-zoom-objektiiveilla.

AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G:llä voidaan kuvata myös yöllä, ja se muistuttaakin legendaarista optiikkaa, Noct-NIKKORia. Optinen rakenne hyödyntää nanokidepeitettä, joka vähentää heijastuksia ja nuolimaista epätarkkuutta. Nopean aukon ansiosta kamerassa on myös selkeä etsin, joka sopii luovaan tutkimiseen.

AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G on rakennettu kovaa käyttöä varten. Erillinen SWM-ultraäänimoottori mahdollistaa hiljaisen ja tarkan automaattitarkennuksen. Siinä on sulava vaihteisto ja laaja tarkennusrengas, jolla voi tehdä tarkan manuaalisen tarkennuksen. Vähimmäistarkennusetäisyys on 30 cm. Magnesiumrakenteessa on vasenkätisiä helpottavat urat sekä kumitiiviste, joka torjuu pölyä ja kosteutta. Objektiivi painaa 600 g, ja se on suunniteltu käytettäväksi yhdessä FX-koon digitaalisten järjestelmäkameroiden, kuten D700- ja D3-sarjan mallien, kanssa.

Objektiiviin kuuluu HB-59-suoja sekä pehmeä suojapussi.

AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II

Teleobjektiivi AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II  korvaa vanhemman  AF-S VR NIKKOR 200 mm f/2G IF-ED mallin. Uudessa objektiivissa on nanokidepeite, uuden sukupolven tärinänvaimennusjärjestelmä (VR II) sekä uusi A/M-tarkennustila.

Objektiivissa on sama rakenne kuin sen edeltäjällä. Se tarjoaa erinomaisen kuvanlaadun, terävyyden, kontrastin ja tarkkuuden sekä sulavan bokeh-taustaefektin. Objektiivi on parhaimmillaan, kun sillä kuvataan lavatapahtumia ja sisäurheilua.

AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II sisältää toisen sukupolven tärinänvaimennusjärjestelmän (VR II), joka mahdollistaa  neljä askelta nopeamman suljinajan verrattuna vaimentamattomaan objektiiviin. Järjestelmässä on kaksi tilaa: Normaali yleistä käsivarakuvausta varten ja aktiivinen tila joka kompensoi esimerkiksi tärinää liikkuvissa ajoneuvoissa. SMW-ultraäänimoottori mahdollistaa hiljaisen ja tarkan automaattitarkennuksen.

A/M-tila on lisätty M/A- ja M-tiloihin. Tämä tarkennustila mahdollistaa automaattitarkennuksen esivalinnan myös silloin, kun tarkennusrengasta käsitellään kuvauksen aikana.

Objektiivin 13 elementin rakenne yhdeksässä ryhmässä kolmella ED-lasielementillä ja yhdellä Super ED -lasielementillä sekä  nanokidepeite ovat varmistassa kuvanlaatua. Nanokidepeite vähentää haamukuvia ja heijastusta, minkä ansiosta objektiivia voi käyttää myös valoa kohti kuvatessa. Objektiivissa on sulava bokeh-taustaefekti sekä kohteen ja taustan erottelukyky sekä suuri f/2-aukko, joka on yhdistetty yhdeksänlehtiseen pyöreään himmentimeen.

AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II on rakennettu vastaamaan ammattilaistason valokuvaajan vaativimpia tarpeita. Objektiivissa on kestävä magnesiumrunko ja säänkestävä rakenne.

Objektiivi on yhteensopiva kaikkien nykyisten Nikonin telejatkeiden kanssa. AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II:een sisältyy vastavalosuoja HK-31, kolmijalkakanta, suodatinpidike ja olkalaukkutyylinen ballistinen nailonlaukku CL-L1.