Panasonic LUMIX DMC-FZ300 – Nopea superzoom-kamera 4K-ominaisuuksilla

Panasonic LUMIX DMC-FZ300 – Nopea superzoom-kamera 4K-ominaisuuksilla

Helsinki, 16. heinäkuuta 2015 – Panasonic on julkistanut LUMIX DMC-FZ300 -kameran, joka jatkaa legendaarisen FZ-mallisarjan perinteitä. Kameran LEICA DC -objektiivi tarjoaa F2.8 -valovoiman koko hämmästyttävällä 25–600 mm polttovälillään. Uutuuskamera on roiske- ja pölytiivis ja toimii siten rankoissakin olosuhteissa. Uudet 4K-valokuva- ja -video-ominaisuudet antavat ainutlaatuiset mahdollisuudet urheilu- ja luontokuvaukseen.

Lähemmäksi LEICA DC -objektiivilla

LUMIX DMC-FZ300:n 25–600 mm:n LEICA DC -objektiivi tuo kohteen lähemmäksi, ja F2.8-valovoima koko polttovälillä mahdollistaa onnistuneet kuvat myös hämärässä. Kameran laaja zoom-objektiivi on yhdistetty Panasonicin uusimpaan viisisuuntaiseen Hybrid O.I.S. + (Optical Image Stabilisation) -kuvanvakaajaan. Yhdistelmä tuottaa tarkkoja kuvia kaikissa tilanteissa, olivatpa kohteena linnut tai leikkivät lapset.

Kamera on varustettu erittäin nopealla Light Speed AF -automaattitarkennuksella, jota vielä parantaa Panasonicin uusi Depth From Defocus (DFD) -teknologia. Se nopeuttaa tarkennusta vertailemalla kuva-alueen teräviä ja epäteräviä alueita.

Kehittyneet 4K-ominaisuudet

DMC-FZ300:ssa on Panasonicin uusinta 4K-tekniikkaa. 4K-video on neljä kertaa tarkempaa kuin perinteinen Full HD -videokuva. DMC-FZ300:n uusi 4K Photo -toiminto antaa täysin uusia mahdollisuuksia valokuvaukseen. 4K Pre-Burst-, 4K Burst- ja 4K Burst Start&Stop -kuvaustilat mahdollistavat 8 megapikselin kuvien poimimista 4K-videosta. Kuvaaja voi valita parhaat tilannekuvat vaikkapa lentoon lähtevästä linnusta tai vedestä hyppäävästä kalasta.

Loisto-otoksia myös hämärässä

LUMIX DMC-FZ300:n 12 megapikselin High Sensitivity MOS -kuvakenno ja uusi Venus Engine -kuvaprosessori maksimoivat herkkyyden ja kuvankäsittelyn nopeuden tuottaen erinomaisia kuvia myös hämärässä. Kameran herkkyysalue on ISO 100–6400, jolloin kauniita kuvia syntyy myös tummassa metsässä tai illan pimetessä.

Kamera mukaan kaikkialle

Hienon kuvanlaadun lisäksi LUMIX DMC-FZ300 on ominaisuuksiltaan oiva kumppani kaikkiin kuvaustilanteisiin. Kamera on roiske- ja pölytiivis ja kestää rankkojakin kuvausoloja. Etsimenä on nopea, 1,44 miljoonan kuvapisteen sähköinen OLED Live View Finder (LVF). Kolmetuumainen, 1,04 miljoonan pisteen kosketusnäyttö kääntyy kaikkiin suuntiin, ja kaksi säätöpyörää tarjoavat joustavuutta ja nopeutta erilaisiin kuvaustapoihin ja tilanteisiin.

Luovuutta ja kontrollia

LUMIX DMC-FZ300 tarjoaa poikkeuksellisen paljon säätömahdollisuuksia ja hyvät liitännät ja verkko-ominaisuudet. Kuvaaja voi valita haluamansa valokuvaus- tai videokuvaustyylin ja jakaa tulokset heti. Kamerassa on laajat käsisäädöt ja useita luovia kuvaustiloja. Langattoman verkkoyhteyden avulla kuvat saa suoraan verkkoon ja sen kautta kameraa voi myös kauko-ohjata matkapuhelimella tai tabletilla. Mobiililaitteilla voi säätää tarkennusta, aukkoa, suljinaikaa ja herkkyyttä sekä laukaista kameran. Näin on helppo kuvata vaikkapa arkoja eläimiä.

LUMIX DMC-FZ300: muita toimintoja

  • Sarjakuvaus 12 kuvaa sekunnissa (AFC, kuusi kuvaa/s.)
  • 3,5 mm mikrofoniliitäntä
  • Automaattitarkennuksen nopeus 240 kuvaa sekunnissa
  • RAW-tallennus
  • Makrokuvaus – laajakulma: 1cm / tele: 1m

Panasonic LUMIX DMC-FZ300 on saatavissa syyskuun lopussa ja sen arvioitu hinta on 729 euroa.