Panasonic LUMIX DMC-GX8 tarjoaa tyyliä, kestävyyttä ja täysin uutta tekniikkaa

Panasonic LUMIX DMC-GX8 tarjoaa tyyliä, kestävyyttä ja täysin uutta tekniikkaa

LUMIX DMC-GX8:ssa on roiske- ja pölytiivis runko, uusi 20 megapikselin kenno, Panasonicin ensimmäinen Dual I.S. -kuvanvakaaja, kaikkiin suuntiin kääntyvä näyttö sekä kehittyneet 4K-ominaisuudet.

Helsinki, 16.7.2015 – Panasonic esitteli tänään LUMIX DMC-GX8 -kameran, uusimman lisäyksen arvostettuun peilittömien GX-järjestelmäkameroiden mallistoonsa. DMC-GX8:ssa on täysin uusi 20,3 megapikselin kuvakenno, kehittynyt kuvaprosessori, viimeisintä 4K-tekniikkaa sekä Dual I.S. -kuvanvakaaja, joka yhdistää objektiivin kuvanvakaajan ja kennon vakaajan toiminnot.

LUMIX DMC-GX8 on tyylikkäästi muotoiltu, kompakti ja helposti käsiteltävä. Sekä sähköinen etsin että takanäyttö kääntyvät, joten kamera sopii monenlaisiin kuvaustapoihin ja -tilanteisiin, sekä harrastajalle että ammattilaiselle.

Huippuluokan kuvanlaatu

Uutuuskamerassa on 20,3 megapikselin Digital Live MOS -kuvakenno. Uusi kenno tallentaa kohinattomia kuvia myös vähäisessä valossa, parantaa kuvien tarkkuutta ja värintoistoa sekä lisää dynamiikkaa, eli toistaa kirkkaimmat valot ja syvimmät varjotkin oikein.

Hämärässä kuvaamisen mahdollisuuksia lisää entistä tehokkaampi Venus Engine -kuvaprosessori. Sen ansiosta kuvasta voi poistaa sellaisia kohinan muotoja, joita ennen oli vaikea havaita. Neliytimisen prosessorin teho mahdollistaa myös paremman tarkennuksen ja suuret kuvausnopeudet. DMC-GX8 tallentaa kahdeksan kuvaa sekunnissa AFS-kertatarkennusmuodossa ja kuusi kuvaa sekunnissa jatkuvalla AFC-tarkennuksella.

LUMIX DMC-GX8 on Panasonicin ensimmäinen kamera, jossa on Dual I.S. -kuvanvakaaja. Sen avulla objektiivin vakaaja ja kameran rungossa oleva vakaaja toimivat yhtä aikaa. Toiminto vähentää kuvien tärähtämisen vaaraa merkittävästi, myös teleobjektiiveilla ja hämärässä kuvattaessa.

4K-video ja ratkaisevan hetken tallennus

Yksi merkittävimmistä uudistuksista edeltävään DMC-GX7 -malliin verrattuna on 4K-videokuvaus. LUMIX DMC-GX8 tallentaa erittäin korkealaatuista QFHD 4K -videota tarkkuudella 3840×2160 pikseliä ja kuvataajuudella 25p tai 24p MP4-muodossa. Videota voi kuvata myös Full HD -tarkkuudella 1920 x 1080/60p AVCHD Progressive- tai MP4 (MPEG-4 / H.264) -muodoissa.

Uutuuskamera osaa myös erotella 4K-videokuvasta kahdeksan megapikselin valokuvia. 4K Photo -toiminnossa ovat valittavissa toimintomuodot 4K Burst Shooting, 4K Burst (Start/Stop) ja 4K Pre-burst.

 • 4K Burst Shooting: Kuvaajan pitäessä sulkimen painettuna kamera tallentaa 30 kuvaa sekunnissa jopa 30 minuutin ajan.
 • 4K Burst (Start/Stop): Aloittaa sarjakuvauksen suljinta painettaessa ja pysäyttää sen painettaessa suljinta uudelleen.
 • 4K Pre-burst: Tallentaa automaattisesti 30 kuvaa ennen sulkimen painallusta ja 30 kuvaa sen jälkeen. Näin saadaan 60 valokuvaa, joista voi poimia ratkaisevan hetken.

Kuvasuhteen voi valita neljästä vaihtoehdosta, 16:9, 4:3, 3:2 ja 1:1.

Kaikkiin kuvaustyyleihin ja -tilanteisiin

LUMIX DMC-GX8:n suunnittelussa on otettu huomioon aiemmista GX-sarjan malleista saadut kokemukset. Uutuuskameran runko on kevyttä ja lujaa magnesiumseosta. Kamera on tiivistetty roiskeveden ja pölyn kestäväksi, joten se sopii myös rankkoihin kuvausolosuhteisiin.

Sähköisen etsimen, OLED Live View Finderin tarkkuus on 2,36 miljoonaa kuvapistettä. Etsimessä on uusi, suurempi etsinkuppi ja 1,54-kertaisen suurennuksen ja 100 % kuva-alan ansiosta kuvan sommittelu ja tarkentaminen on helppoa. Etsin taittuu 90 astetta pystysuunnassa.

Kameran takana olevan kolmetuumaisen Free Angle -kosketusnäytön tarkkuus on 1,04 miljoonaa pistettä. Se kääntyy 180 astetta sivusuunnassa ja 250 astetta pystysuunnassa. Myös takanäytön kuva-ala on täydet 100 %.

Etsimen silmäsensori vaihtaa automaattisesti etsinkuvan ja takanäytön välillä. Molempien näyttöjen kirkkautta, kontrastia ja värikylläisyyttä voi säätää kuvaajan mieltymysten mukaan.

DMC-GX8:ssa on kaksi säätökiekkoa, joiden toimintaa voi tilapäisesti muuttaa erityisellä Dial Operation Switch -kytkimellä.

Salamannopea tarkennus

Panasonic on parantanut nopeaa kontrastiin perustuvaa automaattitarkennusta omalla DFD (Depth From Defocus) -teknologiallaan1, joka nopeuttaa tarkennusta entisestään. DFD laskee etäisyyden kohteeseen tarkastelemalla kuva-alan teräviä ja epäteräviä alueita. Näin päästään jopa 0,07 sekunnin2 tarkennusnopeuteen. Nopeus on sitä tärkeämpää, mitä pidemmillä polttoväleillä kuvataan, ja tarkennuksen nopeus mahdollistaa myös nopean sarjakuvauksen.

Uuden tarkennusjärjestelmän ansiosta DMC-GX8 tarkentaa 200 % nopeammin kuin edeltävä GX7-malli. Uusi järjestelmä auttaa tarkennusta myös seuraamaan liikkuvaa kohdetta entistä paremmin. Perinteisessä tarkennusjärjestelmässä seuranta perustuu väriin, mutta uusi tarkennus huomioi myös kohteen koon ja liikkeen suunnan. Se lukittuu kohteeseen ja tuottaa jatkuvasti oikein tarkennettuja kuvia.

DMC-GX8 sisältää langattoman verkkoyhteyden, joka mahdollistaa uusia kuvaustapoja sekä valokuvien vaivattoman jakamisen. NFC-tekniikalla kameran voi yhdistää puhelimeen tai tablettiin napin painalluksella, ja kuvia on helppo jakaa sosiaalisessa mediassa tai sähköpostitse. Mobiililaitteita voi käyttää myös kameran kaukosäätimenä, jolloin niillä voi säätää tarkennusta, aukkoa, valotusaikaa ja ISO-herkkyyttä, sekä laukaista kameran siihen koskematta.

Muita uusia toimintoja:

 • Uusi, maks. 1/16000 sekunnin suljinaika (Electronic Shutter)
 • Parannettu panoraamakuvaus (Kuvan laadun tai kuvakulman priorisointi)
 • 2,5 mm mikrofoniliitäntä
 • Etsimen 21 mm katseluetäisyys helpottaa käyttöä silmälasien kanssa
 • Focus Peaking / Eye Sensor AF / Touch Pad AF / Starlight AF
 • P/A/S/M-muodot videokuvaukseen
 • Silent Mode
 • Kuvien käsittely kamerassa, myös RAW-datan käsittely
 • Time Lapse -kuvaus / Stop Motion -animaatio

[1] Kontrastitarkennus DFD:n avulla toimii vain Panasonicin Micro Four Thirds -objektiiveilla.
[2] AFS-tarkennusmuodossa, seuraavien objektiivien laajalla polttovälillä: LUMIX G VARIO 14-140mm / F3.5-5.6 ASPH. / POWER O.I.S. tai LUMIX G X VARIO 12-35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S.

Panasonic LUMIX DMC-GX8 on saatavissa elokuun lopussa. Rungon arvioitu hinta on 1 499 euroa ja rungon ja 14–140 mm objektiivin hinta on 1 949 euroa.