Panasonicilta uusia pokkarikameroita

Panasonic uudistaa pokkarikameramallistoaan. Arvokkaimpien Lumix-mallien ominaisuudet ovat pikkuhiljaa tulleet koko mallistoon. Nyt kompaktikameroiden perusmalleissakin on optinen kuvanvakain, automaattinen ohjelmanvalinta iA (Intelligent Auto) sekä näppärä Intelligent Zoom, joka parantaa optisen zoomin käyttömahdollisuuksia. Uusissa malleissa on myös Panorama-kuvaus, jonka avulla voi ottaa halutessaan jopa 360 asteen panoraamakuvia.

DMC-SZ7 ja DMC-SZ1

SZ-malleissa yhdistyvät tehokas zoomiobjektiivi ja kompakti koko, joka on saavutettu pienentämällä kameran 10x zoomin tarjoavaa LEICA DC VARIO-ELMAR -objektiivia. Kameran kolmen tuuman näyttö osaa sovittaa kirkkauden automaattisesti ympäristön valaistuksen mukaan.

SZ-malliston kaksi ensimmäistä kameraa ovat SZ7 ja SZ1. SZ7 sisältää uuden 14,1 megapikselin MOS-kennon, joka on erityisen valoherkkä ja mahdollistaa videokuvauksen täysteräväpiirtolaatuisena (Full HD, 1080i), HDR-kuvien ottamisen sekä täyden resoluution sarjakuvauksen 10 kuvan sekuntinopeudella. Malli käyttää myös ultranopeaa automaattitarkennusta (0,1 s), joka on käytössä myös uusimmissa Lumix-järjestelmäkameroissa.

SZ-malleissa on useita esiasetuksia kuten Miniature Effect, joka luo vaikutelman pienoismallista, Auto Retouch -toiminto puolestaan auttaa lisäämään tai säätämään kuvan valoisuutta ja kontrastia. Kameroiden akku voidaan ladata USB-liittimen kautta joko tavallisesta pistorasiasta tai tietokoneen USB-liitännästä.

SZ7 -mallia saa mustana ja SZ1 -mallia viitenä eri värisävynä (musta, violetti, hopea, punainen ja sininen).

DMC-FS45 ja DMC-FS40

FS-malliston suurimmat muutokset löytyvät objektiiveista. Uuden Leica DC VARIO-SUMMARIT -objektiivin laajakulma on 24 mm ja valovoima f/2.5, mikä on poikkeuksellista tässä kokoluokassa. Optinen zoom on kasvanut viisinkertaiseksi, ja sitäkin voi jatkaa kymmenkertaiseksi Intelligent Zoom -toiminnolla.

Kummallakin mallilla voi kuvata HD-laatuista videota (720p). FS45:llä on mahdollista zoomata kuvauksen aikana kun taas FS40 tallentaa videot kiinteällä polttovälillä . FS45:n LCD-näyttö on suurempi ja tarkempi, ja lisäksi kameran akun voi ladata USB-liittimen kautta. FS45 sisältää muutamia lisätoimintoja, kuten pienoismallien kuvausta matkivan Miniature Effectin.

FS45:n värivaihtoehdot ovat musta, samppanja, punainen, hopea ja violetti. FS40:n värivaihtoehdot ovat sininen, musta, vaaleanpunainen ja hopea.

DMC-S2

Lumix-kameroiden perusmallistoon kuuluvassa uudessa DMC-S2-kamerassa on 14,1 megapikselin CCD-kenno. Videokuvaus on mahdollista  HD-laatuisena (720p). Uusi Intelligent Resolution -tekniikka mahdollistaa optisen zoomin käytön 8-kertaisena (Intelligent Zoom-tilassa). Muotoilultaan kamera on erittäin kompakti, ja se on helppokäyttöinen. Lumix Image Uploader -toiminnolla voi ladata tuoreimmat otokset Facebookiin ja YouTubeen.

S2 -mallia saa mustana ja vaaleanpunaisena.

Uudet Panasonic Lumix -pokkarikamerat tulevat myyntiin maaliskuussa. Kameroiden hintoja ei ole vielä vahvistettu.