Ranskan avoin tennisturnaus näkyy suorina 3D-lähetyksinä

Panasonic ja FFT (Fédération Française de Tennis) ovat sopineet Ranskan avoimen tennisturnauksen 3D-ottelulähetyksistä. Euroopan ensimmäisen monipäiväisen 3D-urheilutapahtuman lähetyksistä vastaavat Orange Ranskassa ja Eurosport muissa Euroopan maissa.

Panasonic, Fédération Française de Tennis (FFT), Orange ja Eurosport julkistavat tänään yhteistyösopimuksen, jonka ansiosta Ranskan avointa tennisturnausta Roland Garrosia voi seurata 3D-lähetyksinä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun monipäiväinen eurooppalainen urheilutapahtuma lähetetään suorina 3D-lähetyksinä.

Toukokuun 23. ja kesäkuun kuudennen päivän välillä järjestettävä Roland Garros on yksi maailman arvostetuimmista urheilutapahtumista ja kuuluu tenniksen Grand Slam -turnauksiin. Tänä vuonna televisiokatsojilla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus kokea turnaus kolmiulotteisena, sillä kaikki Ranskan avointen pääareenalla Philippe Chatrierilla pelattavat ottelut kuvataan 3D-laitteistoilla. Panasonicin 3D-kameroilla kuvataan kolmiulotteista materiaalia myös kulissien takana. Turnauksen jälkeen kaikesta kertyneestä 3D-materiaalista koostetaan dokumenttielokuva.

Turnaus lähetetään kolmiulotteisena Eurosportilla satelliitin välityksellä. Ottelut ovat nähtävissä peräti 58 Euroopan maassa yli 3000 jälleenmyyjän luona Panasonicin 3D-televisiosta (VT20). Oman satelliittivastaanottimen omistajat voivat seurata Eurosportilla esitettäviä kolmiulotteisia otteluja myös kotisohvalla istuen. Lista 3D-lähetyksiä tarjoavista jälleenmyyjistä julkaistaan Panasonicin verkkosivuilla osoitteessa http://fullhd3d.panasonic.eu/fi_FI.
Laurent Abadie, Panasonic Europen toimitusjohtaja:

– Ensimmäisen 50-tuumaisen 3D-täysteräväpiirtotelevisiomme ja blu-ray-soittimemme julkaisu Euroopassa tänä keväänä aloittaa kokokaan uuden aikakauden kodin viihde-elektroniikan alueella. Panasonicin, Orangen, Eurosportin ja FFT:n yhteistyö on merkittävä askel, joka todistaa 3D:n lumovoiman suorissa lähetyksissä Hollywood-elokuvien lisäksi. Näin arvokkaan urheilutapahtuman lähettäminen suorina 3D-lähetyksinä herättää varmasti urheilun ystävien mielenkiinnon ja luo suuntaviivoja tulevaisuuden 3D-lähetyksille.

Michel Grach, Roland Garrosin viestintäjohtaja:

– Television ensimmäisistä urheilulähetyksistä lähtien Roland Garrosin turnaus on edustanut innovatiivisuuden kärkeä. Olemme ylpeitä, että Ranskan avoimet on ensimmäinen tennisturnaus, joka kuvataan näin laajasti kolmiulotteisena. Massa-alusta tekee 3D-kuvista erittäin vaikuttavia, ja tenniksen ystävät ympäri maailmaa pääsevät nauttimaan otteluista entistä vaikuttavampina urheilukokemuksina. Turnauksen eri aloja edustavien yhteistyökumppaneiden ammattitaidon avulla me luomme uuden laatutason urheiluun liittyvälle teknologiselle yhteistyölle. Tämä lupaa erityisen hyvää urheilun tulevaisuudelle ja uusille innovaatioille.

Lisätietoja:
Text 100 Conexio
Sari Sandrini
p. 045 130 8390
panasonic (at) conexio.fi

Panasonic
Panasonic Corporation on maailman suurin elektroniikkatuotteiden valmistaja, jolla on kattava valikoima tuotteita kuluttajien, yritysten ja teollisuuden tarpeisiin. Yhtiön vuotuinen nettoliikevaihto oli 31.3.2009 päättyneellä tilikaudella 78,4 miljardia dollaria. Panasonicin pääkonttori sijaitsee Osakassa, Japanissa ja sen osakkeet noteerataan Tokion, Osakan, Nagoyan ja New Yorkin pörsseissä (NYSE:PC).

Panasonic Nordic AB on Panasonicin kokonaan omistama tytäryhtiö, joka toimii Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Pohjoismaissa toimivan yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 250 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee yli 100 henkilöä. Pohjoismaissa markkinoidut Panasonicin tuoteryhmät ovat audio/video, hifi, kamerat, toimistolaitteet, tietoliikenne, kotitalouslaitteet, paristot, ammattikäyttöön tarkoitetut lähetyslaitteet sekä sähkökomponentit.
Lisätietoja yrityksestä ja Panasonicin tuotemerkistä osoitteessa www.panasonic.fi.