Sonyn NXCAM-tuoteperhe laajenee uusilla käsikameroilla

Sony julkisti kaksi uutta ammattilaistasoista videokameraa. NXCAM-käsikamerasarjan uusimmat tuotteet ovat Super 35 mm -kennoa käyttävä NEX-FS100E ja maailman ensimmäinen sateen- ja pölynkestävä videokamera HXR-NX70E.

NEX-FS100E – digitaalinen Super 35 mm videokamera

Sony NEX-FS100E videokameran Exmor Super 35 CMOS -kenno on suunniteltu erityisesti elokuvien, mainosten ja musiikkivideoiden sekä toimintakohtausten kuvaamiseen. Se kykenee tuottamaan syväterävää, filmikameraa vastaavaa jälkeä teräväpiirtoisena. Kun kuvataan jopa 50 kuvaa sekunnissa, niin väri-aliasing, rosoisuus ja rolling shutter –ilmiö ovat valmistajan mukaan pienempiä verrattuna tavallisiin digikameroihin ja kuvaamisen tulisi onnistua jopa vain 0,28 luksin valossa*. Exmor-kennon ansiosta myös kohina on vähäistä.

 

NEX-FS100E tukee Sonyn vaihdettavia E-mount-objektiiveja sekä Sonyn A-mount-objektiiveja LA-EA1-sovitinta käyttämällä. Muidenkin valmistajien objektiiveja voi kiinnittää niiden omien sovittimien avulla.

NEX-FS100E tukee Memory Stick PRO Duo™, SD, SDHC ja SDXC -muistikortteja. Myös hidastus- ja nopeutuskuvaus Full HD -tarkkuudella onnistuu. Kuvausnopeutta voidaan säätää suoraan kamerasta ilman editointiohjelmistoa. Kädensija ja LCD-etsin ovat irrotettavia ja sallivat siten käsivarakuvauksen vaikeissakin olosuhteissa.

Kit-paketin mukana toimitetaan E18-200mm F3.5-6.3 OSS zoom-objektiivi kuvanvakaajalla ja automaattitarkennuksella.

HXR-NX70E – sateen- ja pölynkestävä ammattitason HD-videokamera

Sony HXR-NX70E videokamera on suunniteltu kestämään vaativia olosuhteita. Sade tai pöly eivät vaikuta HXR-NX70E:n toimintaan minkä ansiosta se sopii karuihinkin olosuhteisiin. Kameran ”Exmor R”-CMOS-kennon luvataan  tarjoavan laadukasta kuvaa hämärässäkin valossa. Videokamerassa on sisäistä tallennustilaa 96 Gt. Kameran runko täyttää IEC60529 IP54-standardin pölyn- ja kosteudenkestovaatimukset. Sisäänrakennettu GPS-vastaanotin mahdollistaa aineiston ‘geotaggaamisen’  jo kuvauspaikalla.

 

NEX-FS100E ja EK-versiot tulevat myyntiin toukokuussa.

HXR-NX70E tulee myyntiin kesäkuussa.

*Kuvattaessa nopeudella 1/25 ja aukolla F1.4 auto gain päällä. Mukana toimitettava SEL18200-objektiivi mahdollistaa kuvauksen 1,5 luksin valossa