Uusi malli Canonin IXUS-sarjaan – IXUS 230 HS

Canonin IXUS-sarjaa täydentää nyt ohut IXUS 230 HS -kamera jota saa kuudessa värissä.

IXUS 230 HS on varustettu 28 mm:n objektiivilla jossa on 8-kertainen zoom. Telepäässä optiikan ns. kinovastaavuus on 224 mm. Kameran paksuus on zoomista huolimatta kuitenkin vain 22,1 mm. Tärinöitä vaimentamassa on Canonin uusi älykäs kuvanvakain, joka auttaa myös vakaamman videon kuvaamisessa. Taustavalaistun CMOS-kennon koko on 1/2,3 tuumaa.

HS System -järjestelmä

IXUS 230 HS -kamerassa on HS System -järjestelmä, joka yhdistää 12,1 megapikselin CMOS-kennon ja tehokkaan DIGIC 4 -prosessorin. Useimmille kameran käyttäjille Canonin lanseeraama HS System -termi ei varmastikaan kerro mitään. Canon kertoo HS System -järjestelmän tähtäävän hyvään kuvanlaatuun nimenomaan huonossa valaistuksessa ja ilman salamaa otettavissa kuvissa. Sen avulla voidaan valmistajan mukaan kuvata heikossa valaistuksessa ilman jalustaa ja salamaa.

Kuvanvakain toimii tilanteen mukaan

Canon IXUS 230 HS -mallissa on 3,5 askelen optinen, älykäs kuvanvakain, joka tunnistaa kuvaustilanteen automaattisesti ja valitsee tilanteeseen parhaiten sopivan vakautustavan seitsemästä vaihtoehdosta.

Näyttö

Kamerassa on 7,5 cm:n (3,0 tuuman) PureColor LCD II G -näyttö, jossa on 460 000 kuvapisteen resoluutio. Näytössä on laaja katselukulma, ja karkaistusta lasista valmistetun pintakerroksen luvataan kestävän hyvin naarmuuntumista. Vihjetoiminto kertoo kameran toiminnoista kameraa käytettäessä.

Full HD -video

IXUS 230 HS tallentaa stereoäänellä varustetut Full HD -videot nopeudella 24 kuvaa sekunnissa. Erillisen painikkeen avulla siirtyminen videokuvaukseen tapahtuu kätevästi. Optinen zoom on käytettävissä myös videotallennuksessa. HDMI-CEC-liitännän kautta videoita voidaan toistaa HDMI-yhteensopivalla teräväpiirtotelevisiolla ja toistoa hallita television kaukosäätimellä. Videokooste-toiminto tallentaa neljän sekunnin otoksen ennen jokaista valokuvaa ja yhdistää päivän otokset yhdeksi videoksi.

Automatiikka

Canon IXUS 230 HS -kamerassa on Canonin Smart Auto -valotusohjelma joka tunnistaa kuvausnäkymän ja valitsee automaattisesti siihen parhaiten sopivat asetukset. Smart Auto -ohjelman kasvojen- ja kohteentunnistustekniikat lukkiutuvat kasvoihin, lemmikkieläimiin, autoihin tai muihin näkymässä oleviin kohteisiin. Sen jälkeen ennakoiva automaattitarkennus/-valotus pitää kohteet oikein tarkennettuina ja valotettuina kuvan ottamiseen asti. Smart Auto -tilan i-Contrast ja älykäs salamavalotus vaalentavat kuvan tummia alueita ja ehkäisevät kirkkaiden alueiden ylivalottumista.

Nopean toiminnan kuvaaminen

IXUS 230 HS -kameralla onnistuu myös nopean liikkeen kuvaaminen. “Nopea jatkuva kuvaus” kykenee tallennusnopeuteen 8,7 kuvaa sekunnissa ja 3,0 megapikselin resoluutiolla. Täyden 12,1 megapikselin resoluution kuvia voidaan tallentaa jatkuvalla kuvauksella taajuudella 3,5 kuvaa/s kortin täyttymiseen asti. Jos kuvan koko ei ole oleellinen tekijä, nopean toiminnan kuvaamiseen sopii myös hidastettu video, joka tallentaa kuvat maksimissaan taajuudella 240 kuvaa/s (QVGA-laatu) tai 120 kuvaa/s (VGA-laatu).

Kameralla voi myös ottaa nopeasti sarjan kuvia ja tallentaa niistä parhaan tai tallentaa useita kuvia ja yhdistää ne yhdeksi optimaalisesti valotetuksi kuvaksi.

Luovat suotimet

Kuvalle voidaan antaa uudenlainen ilme luovilla suotimilla myös videokuvauksessa. Kuvataajuudet 1,5, 3 ja 6 kuvaa sekunnissa luovat intervallityyppisiä videoita, joissa kohteet näkyvät pienessä mittakaavassa. Kameran tehosteissa löytyy mm. kalansilmätehoste, pikkukuvatehoste, lelukameratehoste, yksivärinen, erittäin elävä, julistetehoste, korostettu väri, värivaihto ja panoraama.

Canon IXUS 230 HS -kameraan voidaan liittää yhteensopiva HF-DC2 – uusi ulkoinen salamalaite, jolla voidaan täydentää kameran omaa salamaa.

Canon IXUS 230 HS:n tärkeimpiä ominaisuuksia

 • 1/2,3 tuuman taustavalaistu CMOS-kenno
 • 12,1 tehollista megapikseliä
 • 8x zoom, 28 mm:n laajakulmaobjektiivi
 • Älykäs kuvanvakain
 • HS System
 • Tyylikäs, ohut metallirunko
 • 7,5 cm:n (3,0 tuuman) PureColor II G -nestekidenäyttö
 • Full HD videokuvaus 1 920 x 1 080, 24 kuvaa/s
 • Smart Auto (32 näkymää)
 • Nopea jatkuva kuvaus ja hidastettu video
 • iFrame-video, videokooste
 • Luovat kuvausohjelmat
 • Vihjetoiminto

IXUS 230 HS on saatavilla lokakuusta 2011 alkaen.
Suositusvähittäishinta on 272 euroa.