Monipuolinen EOS C300 Mark II 4K-kuvaukseen

Monipuolinen EOS C300 Mark II 4K-kuvaukseen

Canon julkistaa tänään uuden 4K-resoluutiolla tallentavan EOS C300 Mark II -videokameran, jonka avulla elokuvantekijät ja lähetystasoisen sisällön tuottajat voivat toteuttaa luovat projektit elokuvamaisen tarkasti. Maineikkaan EOS C300 -kameran pohjalta suunnitellussa järeässä EOS C300 Mark II -kamerassa on edistyksellinen kuvan prosessointi; kaksi DIGIC DV5 -prosessoria, uudet ammattitason koodekit ja erittäin laaja dynaaminen alue. EOS C300 Mark II on kaikkien aikojen suorituskykyisin, monipuolisin ja helppokäyttöisin Cinema EOS -videokamera.

 

Voittamaton 4K-kuvanlaatu ja monipuoliset ominaisuudet

EOS C300 Mark II pystyy tallentamaan 10-bittisiä 4:2:2-tiedostoja jopa 410 Mbps:n nopeudella ja 4K-resoluutiolla tai 10/12-bittisiä 4:4:4-tiedostoja 2K/Full HD -resoluutiolla ja jopa 15-aukkoisella dynaamisella alueella. Tämä antaa paljon mahdollisuuksia jälkikäsittelyyn ja tuottaa erittäin tarkkoja kuvia koko väriskaalan alueella. Lisäksi värien leviäminen on erittäin vähäistä. Kamera tarjoaa sekä ammattilaistason elokuvaajille että TV-yhtiöille parhaan mahdollisen kuvanlaadun, sillä 4K-laatuinen materiaali voidaan tallentaa sekä lähetystasoisella (3 840 x 2 160) resoluutiolla että elokuvissa käytetyllä DCI-resoluutiolla (4 096 x 2 160).

EOS C300 Mark II pystyy tallentamaan 4K-tiedostoja suurella bittinopeudella kahdelle sisäiselle CFast 2.0¹-kortille ja samalla 4K RAW -tiedostoja ulkoiselle tallentimelle. Ominaisuus tarjoaa tuotantoon parhaan mahdollisen tänä päivänä saatavilla olevan joustavuuden. Lisäksi matalampiresoluutioisten 2K/Full HD -tiedostojen samanaikainen tallennus sisäiselle SD-kortille antaa lisää mahdollisuuksia tuotannon työnkulkuun.

Canonin suunnittelema uusi Super 35 mm CMOS -kenno ja arvoon 102 400 laajennettu ISO-herkkyysalue tuottavat erinomaisen suorituskyvyn myös heikossa valaistuksessa. Tämä mahdollistaa lähes kohinattoman kuvaamisen monenlaisissa haastavissa oloissa ilman kuvanlaadun heikentymistä.

EOS C300 Mark II täyttää monenlaisten kuvausratkaisujen vaatimukset, sillä se tarjoaa sekä täydet käsisäädöt, joita tarvitaan elokuvauksessa, että automaattiset kuvaustilat. Automaattisia kuvaustiloja ovat muun muassa parannettu Dual Pixel CMOS AF (kattaa nyt noin 80 % kuva-alasta), automaattinen valkotasapaino ja kasvojentunnistuksella tapahtuva automaattitarkennus, joiden avulla uutis- ja dokumenttikuvaajien on entistä helpompi kuvata lennosta.

Nopea integrointi ammattilaistason työnkulkuun

Kamerassa käytetään Canonin uusia XF-AVC H.264 -koodekkeja, jotka ovat yhteensopivia alalla käytettyjen epälineaaristen muokkausjärjestelmien kanssa. Sen ansiosta sekä 4K- että 2K/Full HD -otokset on helppo integroida työnkulkuihin erinomainen kuvanlaatu säilyttäen. Sarjaan kuuluu XF-AVC intra 4K-tallennukselle ja XF-AVC Long GOP ja Proxy 2K/Full HD -tallennukselle, jotka molemmat hyödyntävät H.264-koodekkia. Ominaisuudet antavat lisää mahdollisuuksia jälkikäsittelyyn ja helpottavat käyttöä. Elokuvantekijät voivat valita tuotantoonsa parhaiten sopivan resoluution ja koodekkityypin, sillä EOS C300 Mark II mahdollistaa jopa 30P-taajuuden 4K-kuvauksessa tai jopa 120P-taajuuden 2K/Full HD -kuvauksessa.

EOS C300 Mark II tukee useita väriavaruuksia, mukaan lukien BT.2020, Canon Cinema Gamut ja DCI-P3. Kamera on myös ensimmäinen Cinema EOS -malli, jossa käytetään uutta Canon Log2 -teknologiaa. Se mahdollistaa peräti 15-aukkoisen dynaamisen alueen, joka on merkittävästi laajempi kuin aiemmissa Cinema EOS -kameroissa. Äänen tallennuksen uusia ominaisuuksia ovat 48 kHz:n 4-kanavainen audiotallennus 16- tai 24-bittisenä.

Monikäyttöiseksi suunniteltu

EOS C300 Mark II -kamerassa on maineikkaista Cinema EOS -kameroista tuttuja ominaisuuksia, kuten modulaarinen runko, joka voidaan mukauttaa kuvaajan ja kuvaustilanteen mukaan, sekä laaja lisävarustevalikoima. Kameraan on myös sisäänrakennettu elektronisesti ohjattuja ND-suotimia, jotka vähentävät kennolle pääsevän valon määrää jopa 10 aukon verran laajennustilassa. Yhteensopivuus RC-V100-kauko-ohjaimen ja lisävarusteena saatavan Wi-Fi-ohjaimen kanssa helpottaa käyttöä erilaisilla kuvauspaikoilla.

Kameran kennon lukunopeus on nyt kaksinkertainen alkuperäiseen EOS C300 -kameraan verrattuna, joten rolling shutter -ilmiötä on entistäkin vähemmän ja toimintakohtausten kuvanlaatu parempi.

EOS C300 Mark II on yhteensopiva yli 90 nykyisen EF- ja EF Cinema -objektiivin kanssa, joten kuvaajat voivat hyödyntää myös olemassa olevia EF-kiinnitteisiä objektiivejaan. Lisäksi EOS C300 Mark II -kamerassa voi käyttää Canon Cine-Servo -zoom-objektiiveja, joten se tarjoaa markkinoiden laajimpiin kuuluvan objektiivituen elokuvien ja lähetystasoisen sisällön tuotannossa. Kaiken lisäksi vakiona oleva EF-kiinnitys voidaan vaihtaa Cinema Lock -lukituksella varustettuun EF-kiinnitykseen tai alalla käytettyyn PL-kiinnitykseen huoltopalveluna.

EOS C300 Mark II:n tärkeimmät ominaisuudet:

  • Sisäinen 4K-tallennus suurella bittinopeudella ja 4K RAW -tallennus ulkoiseen laitteeseen
  • Laajan dynaamisen alueen tiedostot monipuoliseen jälkikäsittelyyn
  • Saumaton integrointi ammattilaistason työnkulkuihin
  • Itsenäistä kuvaamista helpottavat automaattiset kuvaustilat
  • Luotettava ja lähes kohinaton kuvaus myös heikossa valaistuksessa