Nikon COOLPIX S8000, maailman ohuin kamera 10-kertaisella zoomilla

Tämä keväällä julkaistavan uuden COOLPIX-kameroiden valikoiman edustaja on suoristuskykyinen HD-videolla varustettu kamera, joka on vain 27,3 mm paksuinen.

Nikon COOLPIX S8000 on suunnattu nille, jotka haluavat laadukkaita kuvia eivätkä halua mukaansa suurta kameraa tai tehdä aikaavieviä asetuksia. Se on helppokäyttöinen, ja siinä on automaattiset asetukset, kuten neljä kehittynyttä epätarkkuuden estotoimintoa, 14,2 megapikseliä ja nopea käynnistys sekä DSLR-luokan AF-järjestelmä. HD-videon tallennuksen voi aloittaa välittömästi käyttäen videopainiketta. HD-videotoiminto ja stereoääni tarjoavat 720 p resoluution ja 30 kuvan sekuntinopeuden.

Mark Pekelharing, Nikon Europe B.V.:n kuluttajatuotteista vastaava tuotelinjajohtaja, kertoo: “Kaikki tämän kameran ominaisuudet, kuten 10-kertainen zoom-NIKKOR-laajakulmaobjekti ja neljä epätarkkuuden estotoimintoa, tarjoavat parhaan mahdollisen valokuvauskokemuksen. Kamera sopii erityisesti niille, jotka eivät halua käyttää aikaa kaikkien kameran yksityiskohtien opetteluun, vaan haluavat ottaa sen esille kaikissa tilanteissa ja ottaa parhaat kuvat.”

Nikon S8000 mallin objektiivi on laajakulmainen kymmenkertainen zoom, joka on erikoisalhaisen dispersion (ED) lasiobjektiivi. Uutuutena kamerassa on liukusäädin, joka on uusi tapa säätää kuvia ilman tietokonetta. Kirkkaus, värikylläisyys ja -sävy voidaan säätää käyttäen pyöritettävää monivalitsinta, jotta kuva näyttää halutulta.

S8000:ssa on neljä epätarkkuuden esto-ohjelmaa, ja tarkkoja kuvia voi ottaa jopa liikkuvista kohteista tai kuvattaessa käsivaralta ilta- ja yönäkymiä. ISO 3200 -valoherkkyys vähentää epäterävien kuvien riskiä, kun kuvataan nopeasti liikkuvia kohteita tai huonossa valaistuksessa. Sen kumppanina toimii linssin siirtoon perustuva tärinänvaimennus. Se vähentää kameratärinän vaikutusta erityisesti huonossa valaistuksessa tai silloin, kun kamera on epävakaa. Edistynyt liikkeentunnistus kompensoi, jos kamera tai kohde liikkuvat, mikä on hyödyllistä, jos kuvaa esimerkiksi yöllä tai sisätiloissa järjestettäviä urheilutapahtumia. Kun valitsee parhaan kuvan valitsimen (BSS) toiminnon, kamera ottaa enintään 10 peräkkäistä kuvaa ja tallentaa niistä terävimmän.

Kuvankäsittelyjärjestelmä on optimoitu Nikonin alkuperäisen EXPEED-kuvankäsittelykonseptin mukaisesti. Kamera voidaan ladata tietokoneessa USB-laturilla, kun sähköpistoketta ei ole käytettävissä.

COOLPIX S8000 on pinnoitettu kumipäällysteisellä alumiiniviimeistelyllä, josta saa pitävän otteen. Se on saatavana kolmessa eri värissä: musta, ruskea ja sampanjanhopeinen.

Kommentit

kommenttia