Nikon D3S on suorituskykyinen kamera vaativiin olosuhteisiin

D3S pystyy ottamaan kuvia valaistusoloissa , joita pidettiin aiemmin mahdottomina. Seitsemän aukkoarvoa kattava ISO-herkkyysalue 200–12 800 mahdollistaa valokuvien ja videokuvan kuvaamisen erittäin vähäisessä valossa. D3S:ssa on ensimmäisenä kamerana jopa kolme ISO-lisätasoa aina Hi-3:een saakka joka vastaa ISO-arvoa 102 400!

Nikon D3 malliin perustuvassa D3S:ssa on uudelleen suunniteltu 12,1 tehollisen megapikselin kuvakenno. Laajan pikselijaon ja uudistuneen sisäisen rakenteen ansiosta D3S pystyy ottamaan kuvia valaistusoloissa , joita pidettiin aiemmin mahdottomina. Seitsemän aukkoarvoa kattava ISO-herkkyysalue 200–12 800 mahdollistaa valokuvien ja videokuvan kuvaamisen erittäin vähäisessä valossa. D3S:ssa on ensimmäisenä kamerana jopa kolme ISO-lisätasoa aina Hi-3:een saakka joka vastaa ISO-arvoa 102 400!

D3S:ssa on otettu käyttöön uusi kuvakennon puhdistustoiminto, joka synnyttää värinää neljällä eri taajuudella ja vähentää pölyn kertymisen vaikutuksia kennon optiseen alipäästösuodattimeen. Tämä on saatu aikaan tinkimättä 100-prosenttisesta etsimen kuva-alasta. D3S:ssa on kolme vaihtoehtoista rajaustilaa, jotka näkyvät etsimessä automaattisesti varjostettuina. Kuvaajalla on valittavanaan rajausvaihtoehdot 5:4 (30 x 24), 1,2x (30 x 20) ja DX (24 x 16).

D3S:ssa on nyt viisi aktiivisen D-Lighting -toiminnon vaihtoehtoa suurikontrastisten tai yläsävyjä sisältävien kohteiden kuvaamiseen. Automaattiasetuksen lisäksi käyttäjillä on valittavanaan neljä manuaalista tasoa: erittäin suuri, suuri, normaali tai pieni. Hiljaisen laukaisutilan avulla kuvaaja voi vaimentaa peilin palautuksesta aiheutuvaa ääntä. Tila on erityisen käyttökelpoinen luontokuvauksessa ja muissa tilanteissa, joissa sulkimen ääni saattaa häiritä kohdetta.

Kameran sisäinen jälkikäsittely parantaa työskentelyn tehokkuutta. RAW (NEF) -kuviin voidaan käyttää suoraan kamerassa seuraavia asetuksia: JPEG-pakkaus, koko, valkotasapaino, valotuksen korjaus, Picture Control, kohinan vähennys, väriavaruus ja vinjetoinnin korjaus.

Videokuvauksessa D3S:llä voi hyödyntää suuren FX-koon kuvakennon luovia syväterävyysominaisuuksia sekä suuriaukkoisten NIKKOR-objektiivien tuomia etuja. Videot tallennetaan 720p-koossa 24 kuvan sekuntinopeudella Motion JPEG -muodossa. Kamerassa on liitin myös stereoäänituloa varten. Tiedostomuodossa on valittujen pysäytyskuvien tallennustoiminto, jonka ansiosta käyttäjä voi vapaasti kuvata video-otoksia varmana siitä, että tärkeistä hetkistä voidaan tuottaa myös pysäytyskuvia. Kamerassa on 51 pisteen Multi-CAM3500-automaattitarkennusjärjestelmän, jossa on 15 erityisen herkkää ristikkäispistettä. D3S:n kontrastin havaitseva automaattitarkennus on säädetty toimimaan myös videokuvauksessa ja reaaliaikanäkymässä.

D3S antaa kuvaajille entistä paremman hallinnan tilanteissa, joissa kohteet ovat arvaamattomia ja valaistusolot haastavia. Kameran kenno on niin herkkä, että se tallentaa käytännössä ihmissilmän havaintokyvyn ulkopuolelle jääviä kohteita ja tuottaa yllättävän kohinattomia ja tulostusvalmiita kuvia. Säänkestävä, tukeva magnesiumrakenne on suunniteltu kestämään äärimmäisiä lämpötiloja ja kosteutta.

D3s:n on määrä tulla myyntiin 27.11., ja sen suositushinta on 5 345 euroa.

Kommentit

kommenttia