Nikon D5000 – järjestelmäkamera täynnä ominaisuuksia

Nikon Europe tuo markkinoille uuden harrastajille ja perhekäyttöön suunnatun digitaalisen järjestelmäkameran, D5000:n. Kamera on täynnä hienoja ominaisuuksia, kuten D-videotoiminto, jolla voi kuvata teräväpiirtoelokuvia, 2,7 tuuman nestekidenäyttö, joka mahdollistaa kuvaamisen mistä kulmasta tahansa sekä 19 aiheenmukaista kuvausohjelmaa, joiden avulla kokemattomampikin voi ottaa onnistuneita kuvia.

D5000:ssa on Nikonin D90-mallista tuttu mullistava D-videotoiminto, joka mahdollistaa teräväpiirtoelokuvien kuvaamisen. Kamera on varustettu kattavilla kameran sisäisillä muokkaustoiminnoilla, monipuolisella aiheenmukaisten kuvausohjelmien valikoimalla, 12,3 megapikselin kennolla sekä laajalla herkkyysalueella ISO 200–3 200 (laajennettavissa vastaamaan arvoja ISO 100 ja ISO 6 400).

“Tällä kameralla Nikon tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden kokea Nikonin huipputason kameroista tutun poikkeuksellisen kuvanlaadun ja tekniikan ” sanoo Jordi Brinkman, Product Manager Nikon Europesta. “D5000:n ainutlaatuinen kääntyvä nestekidenäyttö mahdollistaa kuvaamisen mistä tahansa kulmasta ja luo näin kuviin aivan uuden ulottuvuuden. Kamerassa on myös D-videotoiminto, joka lisättiin järjestelmäkameraan ensimmäisen kerran D90-mallissa. Nyt toiminto tuodaan laajemmin sellaisten kuluttajien saataville, jotka haluavat pitää hauskaa valokuvauksen parissa ja kasvattaa taitojaan tai jotka haluavat vaihtaa aiemman järjestelmäkameransa parempaan malliin.

D-video ja reaaliaikanäkymä

Digitaalisen järjestelmäkameran avulla on mahdollista kuvata myös videoita. D5000:ssa on äänellä varustettu D-videotoiminto, joten kameralla voidaan kuvata uusimpien televisionäyttöjen kanssa täysin yhteensopivia teräväpiirtoelokuvia. HDMI-lähdön ansiosta myös liittäminen on helppoa. Valokuvia otettaessa kameran neljä kontrastiin perustuvaa automaattitarkennustilaa (leveä alue, normaali alue, kasvojentunnistus ja uusi kohteen seuranta) helpottavat kuvaamista. Kun automaattitarkennustilaksi on valittu kohteen seuranta, kamera jatkaa seurantaa jopa siinä tapauksessa, että kohde poistuu kuvasta hetkeksi ja palaa takaisin. Tarkennus pysyy siis aina kohteessa.

Lisäominaisuuksia

Herkkä 12,3 megapikselin CMOS-kuvakenno, Nikonin EXPEED-kuvankäsittelyjärjestelmä, nopea ja tarkka 11 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä sekä kestävä ja tehokas suljin tekevät siitä sopivan myös niille, joilla on paremmat tiedot valokuvauksesta. Erinomaisen kuvanlaadun takaavat osaltaan myös ilmankiertojärjestelmällä varustettu kuvakennon puhdistusmekanismi, aktiivinen D-Lighting ja kuvansäätimet. D5000:n toisto-ominaisuudet ovat käytännöllisiä ja niitä on nautinto käyttää. Kuvia voi katsella jopa 72:n ryhmissä tai vaikkapa kalenterinäkymässä, jossa kuvat järjestetään kuvauspäivämäärän ja -ajan mukaan. Todelliset valokuvausasiantuntijat voivat ottaa käyttöön kuvan suurennetun alueen histogrammin, joka helpottaa valotuksen hallintaa. Nikonille tyypillisen ergonomisen muotoilun sekä pienikokoisen ja kevyen rungon ansiosta kameraa on myös mukava käsitellä. Hiljaisuutta edellyttävissä tilanteissa kuvaavat arvostavat uutta hiljaista kuvaustilaa ja yhdysrakenteista salamaa, joka havaitsee automaattisesti salaman käyttöä edellyttävät tilanteet. Paljon matkustavat kuvaajat voivat liittää kameraan Nikonin GP-1-yksikön, joka tallentaa kuvauspaikan tarkat tiedot. Nikon D5000 on yhteensopiva laajan AF-S- ja AF-I Nikkor -objektiivivalikoiman kanssa. Nikon D5000 tulee myyntiin 15.5.2009, ja sen suositushinta on 880 euroa.

Kommentit

kommenttia

Comments are closed.