Panasonic esittelee maailman ensimmäisen kosketusnäytöllisen järjestelmäkameran

Panasonic esittelee kaksi maailman kevyintä ja pienintä järjestelmäkameraa, joissa on sisäänrakennettu etsin: DMC-G2 ja DMC-G10. Kamerat laajentavat Panasonicin suosittua ja innovatiivista Lumix-tuoteperhettä ja sisältävät runsaasti uusia ominaisuuksia.

Lumix G

Lumix G-mallisto on Panasonicin menestyksekäs tuoteperhe, joka pyrkii tarjoamaan käyttäjilleen sekä järjestelmäkameroiden että pienten pokkarien parhaita ominaisuuksia. Lumix G -tuoteperheen kameroiden kuvanlaadun varmistavat linssien vaihtomahdollisuus sekä järjestelmäkameroista tutut monipuoliset käsisäädöt. Fyysisten mittojensa, runsaiden ominaisuuksiensa sekä älykkäiden automaattiasetustensa osalta G-sarjan kamerat muistuttavat perinteisiä pokkarikameroita.

G2 on maailman ensimmäinen vaihdettavalla objektiivilla varustettu järjestelmäkamera, jolla voi kuvata kosketusnäytöltä. Uusi touch-screen control shooting -ominaisuus mullistaa automaattisen tarkennuksen käytön. Kameran suuri LCD-näyttö kääntyy 180 astetta akselinsa ympäri sekä 270 astetta pystysuunnassa. Liikkuvuutensa ansiosta näyttö on käytettävissä hankalissakin kuvakulmissa. G2:n ominaisuuksiin kuuluvat myös AVCHD Lite (720p) -videotallennus, MEGA O.I.S. -kuvanvakain, HDMI-ulostulo, G-sarjan Micro Four Thirds -teknologia ja arvostettu iA (intelligent auto) -kuvausautomatiikka. Ääni tallentuu korkealaatuisena Dolby Digital Creatorin avulla. Kameraan voidaan liittää myös valinnainen stereomikrofoni DMW-MS1. Wind Cut -toiminto minimoi taustakohinan.

G10 on G2:n sisarmalli. G10 ja G2 ovat fyysisiltä mitoiltaan samanlaisia, joten myös G10 on markkinoiden pienin ja kevyin sisäänrakennetulla etsimellä ja vaihdettavalla objektiivilla varustettu järjestelmäkamera. G10 tallentaa videokuvaa Motion JPEG (720p) -muodossa. Kameran ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi MEGA O.I.S., HDMI-ulostulo, Micro Four Thirds -teknologia ja iA-kuvausautomatiikka.

Kuvaaminen kosketusnäytön avulla

G2:n kosketusnäyttökuvaus mahdollistaa automaattisen tarkennuksen hyödyntämisen täysin uudella tavalla. Automaattinen tarkennus aktivoituu, kun käyttäjä koskettaa näyttöä sormellaan. Käyttäjä voi valita suoraan näytöltä kohteen, jonka mukaan kuva tarkennetaan. Kohteeksi voi valita esimerkiksi henkilön kasvot, jolloin Face Detection -teknologia tarkentaa kuvan kohteen silmiin. Näin kasvot tallentuvat terävinä ja kirkkaina. Tarkennus ja siihen liittyvät valinnat tehdään kosketusnäytöllä, mikä tekee kameran käytöstä intuitiivista. Myös sulkijaa voi käyttää kosketusnäytön kautta, joten valokuvaaminen onnistuu koskematta laitteen fyysisiin painikkeisiin.

Automaattinen tarkennus osaa tarkentaa myös liikkuviin kohteisiin. Ominaisuus on hyödyllinen esimerkiksi urheilusuoritusta kuvattaessa. Käyttäjän tarvitsee ainoastaan pitää huolta siitä, ettei kohde ei poistu kokonaan kuva-alalta. Älykäs kuvausautomatiikka yhdistettynä kosketusnäyttöön nopeuttaa kuvausta, sillä kamera osaa vaihtaa automaattisesti muotokuvaustilaan, mikäli käyttäjä valitsee kohteekseen kasvot, tai makrokuvaustilaan, jos tarkennettava kohde on lähietäisyydellä.

G10 on varustettu etsimellä, mutta laitteessa ei ole kosketusnäyttöä. Kameraa käytetään perinteiseen tapaan toimintopainikkeiden avulla.

Videot tallentuvat AVCHD Lite -muodossa

G2 tallentaa videotiedostot AVCHD Lite -muodossa, joka mahdollistaa pidemmän tallennusajan ja paremman kuvanlaadun kuin Motion JPEG. Videokuvauksen aikana on mahdollista ottaa myös valokuvia painamalla sulkijapainiketta. Toistettaessa videokuvaa sulkijan avulla voi tallentaa yksittäisiä ruutuja kuvatiedostoiksi.

Muut ominaisuudet

G2 sisältää runsaan valikoiman ominaisuuksia, jotka helpottavat sekä video- että valokuvausta. Esimerkiksi videokuvaukseen on tarjolla runsaasti valmiita kuvaustiloja, joiden värisävyt ja muut asetukset ovat optimoitu eri käyttötarkoituksiin. Sulkijan aukko on säädettävissä myös videokuvauksen aikana.

Monipuolisesta iA-kuvausautomatiikastaan huolimatta sekä G2 että G10 sallivat asetusten säätämisen käsin, joten kamerat sopivat erinomaisesti myös kuvausautomatiikkaa vältteleville valokuvausharrastelijoille. Käyttäjä voi esimerkiksi valita haluamansa kuvaustilan (kuten yö- tai maisemakuvaus), mutta kuvan lopputulos on kiinni käyttäjän valitsemista kuvausasetuksista.

DMC-G2 tulee saataville sinisenä, mustana ja punaisena.

DMC-G10 tulee saataville mustana.

Samanaikaisesti uusien kameramalliensa kanssa Panasonic esittelee uuden kevyen ja kompaktin objektiivin: LUMIX G VARIO 14-42mm (F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S.)