Panasonicilta maailman pienin ja kevyin järjestelmäkamera

Järjestelmäkameraa saa myös pokkarikokoisena. Lumix DMC-GF1 saattaa olla hyvä vaihtoehto, jos perinteiset järjestelmäkamerat tuntuvat liian kookkailta. Lumix DMC-GF1 on maailman pienin ja kevyin järjestelmäkamera, jossa on sisäänrakennettu salamavalo. G-tuoteperheen kolmas jäsen on suunniteltu niille, jotka haluavat perinteisen järjestelmäkameran ominaisuuskirjon ja kuvanlaadun pienessä koossa. GF1 ottaa kuvanlaadussa askeleen ylöspäin pokkarikamerasta, mutta pysyy fyysisesti pokkarien kokoluokassa. GF1 on vaihtoehto myös kamera kokeneemmille valokuvaajille, jotka eivät halua kantaa mukanaan raskasta järjestelmäkameraa.

GF:ssä on 12,1 megapikselin 4/3-tyyppinen Live MOS -kenno, joka yhdistää CCD-kennon kuvanlaadun ja CMOS-kennon alhaisen virrankulutuksen. Edistyneen tekniikan kansiosta digitaalinen etsin kykenee erottelemaan sekunnissa jopa 60 kuvaa. Etsin tukee kuvaamista kertomalla käyttäjälle valotusmittarin ja sulkijan asetukset. G-sarjan kameroissa on Dust Reduction -teknologia, joka puhdistaa pölyhiukkaset Live MOS -kennon pinnalta ultraäänen avulla. Panasonicin kehittämä iA-tekniikka (Intelligent Auto) mahdollistaa kuvien ottamisen nopeasti ja helposti ilman kuvausasetusten muuttamista.

Kehittyneiden videokuvausominaisuuksien ansiosta HD-kuvan tallentaminen on mahdollista 720p AVCHD Lite- tai Motion JPEG -muodossa. Videokuvauksen voi käynnistää yhdellä painalluksella erillisestä videokuvauspainikkeesta. Kuvausta helpottavat optinen kuvanvakain ja automaattinen kohdistus, jotka nostavat videokuvan laadun korkealle tasolle. Automaattinen kohdistusta väitetään markkinoiden nopeimmaksi, se tarkentaa kohteen 0,3 sekunnissa (Lumix G Standard Zoom -linssillä H-FS014045).

Lisäksi Panasonicilta on tullut kaksi uutta objektiivia:

  • H-H020 (LUMIX G 20 mm / F1.7 ASPH) on valoherkkä ns. pancake-objektiivi, jonka fyysinen pituus on 25 millimetriä ja polttoväli 20 millimetriä.
  • H-ES045 (LEICA DG MACRO-ELMARIT 45 mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S.) on 45 millimetrin polttovälillä, optisella kuvanvakaimella ja 15 senttimetrin lähirajalla varustettu makro-objektiivi.

Hinnat ja mallivaihtoehdot:

Lumix GF1 tulee saataville kolmena eri versiona: varustettuna joko uudella H-H020 -objektiivilla tai Lumix G1-mallista tutulla perusobjektiivilla H-FS014045E9 (14-45 mm, F3.5-5.6, halkaisija 52 mm), sekä pelkkänä kamerarunkona ilman objektiivia. GF1:n värivaihtoehtoja on kaksi: true black ja active red.

Hinnat eri kokoonpanoille:

DMC-GF1EC (pelkkä runko) 699 euroa

DMC-GF1KEC (H-FS014045E9) 899 euroa

DMC-GF1CEC (H-H020) 999 euroa

Lumix DMC-GF1 lyhyesti

  • Videotallennus AVCHD Lite* (720p)
  • Face Recognition voi tunnistaa jopa kuudet kasvot samanaikaisesti
  • Micro 4/3
  • ISO 100-3200
  • Kuvaamista helpottava Intelligent Auto -kuvausautomatiikka
  • 12,1 megapikseliä
  • Kuvausnopeus jopa kolme kuvaa sekunnissa

Kommentit

kommenttia