Panasonicin yhdistetty digi- ja videokamera kestää vettä, kolhuja ja pakkasta

Panasonic Lumix DMC-FT1 on maailman ensimmäinen veden-, iskun- ja pakkasenkestävä kamera, joka kuvaa sekä valokuvia että AVCHD Lite -teräväpiirtovideota.

FT1 on suunniteltu aktiivisen ulkoilijan ja harrastajan käyttöön, vaativiin olosuhteisiin. Se kestää pudotuksen puolentoista metrin korkeudelta kovalle alustalle. Se on vesitiivis aina kolmen metrin syvyyteen asti. Kamera on myös pölytiivis ja toimii vielä 10 asteen pakkasessa. FT1 sopii mainiosti otettavaksi mukaan rannalle, uima-altaalle, laskettelurinteeseen ja muihin ulkoiluharrastuksiin.

DMC-FT1 tallentaa sekä 12 megapikselin still-kuvia että uuden AVCHD Lite -tallennusmuodon teräväpiirtoista videokuvaa. Tässä muodossa esimerkiksi 4 gigatavun muistikortille mahtuu 40 minuuttia korkealaatuista teräväpiirtovideota.

FT1-kameran Leica DC -objektiivissa on 4,6-kertainen zoomi ja sen polttoväli vastaa kinokameran polttoväliä 28-128 mm. Sisäänrakennettu optinen kuvanvakain Mega O.I.S vähentää oleellisesti kuvien tärähtämisen vaaraa.

Sekä valokuvien että videon kuvaaminen on erittäin helppoa. Kameran älykäs automatiikka, Intelligent Auto -kuvausmuoto, valitsee automaattisesti sopivimman kuvausohjelman, tunnistaa ihmiskasvot, ottaa huomioon kohteen liikkeen ja osaa valottaa oikein kuvan valo- ja varjokohdat. Kasvojen tunnistus erottaa eri kasvot toisistaan. Eri henkilöiden kasvoja voi tallentaa kameran muistiin, ja kamera osaa säätää tarkennuksen ja valotuksen tuntemiensa kasvojen mukaan.

Kamerassa on myös tarkennuksen seuraus, AF Tracking, joka pitää kameran tarkennuksen lukittuna liikkuvaan kohteeseen sekä valokuvia että videota kuvattaessa.

FT1-kameran 2,7 tuuman LCD-näytössä on automaattinen kirkkaudensäätö, jonka ansiosta kuva näkyy hyvin myös auringonpaisteessa tai hämärässä.

Panasonicin DMC-FT1-kamera tulee Suomessa kauppoihin maalis-huhtikuussa. Kameran suositushinta on vielä avoin. Panasonicin digitaalisia kameroita myyvät hyvin varustetut kodinkone- ja valokuvausliikkeet.

Kommentit

kommenttia