Pentax K-7, järjestelmäkamera kehittyneillä ominaisuuksilla keskihintaluokkaan

HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division on julkistanut uuden PENTAX K-7 järjestelmäkameran. Suunnittelussa tavoitteena on ollut tyydyttää kuvaajien tarpeet aloittelijasta kehittyneisiin harrastajiin. PENTAX on suunnitellut uudelleen monia kameran peruskomponentteja kuten etsimen, automaattitarkennuksen ja sulkimen sekä parantanut kameran kykyä sarjakuvaukseen. Siihen on myös ympätty muutamia käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia kuten videokuvaus, HDR-kuvaus, automaattinen horisontin suoristaminen ja dynaamisen alueen laajennus -toiminto.

Megapikseleitä uutuudessa löytyy 14,6 ja CMOS kennon mitat ovat 23.4 mm x 15.6 mm .Sarjakuvaus toimii nopeudella 5,2 kuvaa sekunnissa 40 jpeg-kuvaan saakka. Kuvien värisyvyys on 8 bittiä jpeg-muodossa ja 12 bittiä RAW-muodossa. PENTAXin kehittämä uuden sukupolven kuvanvakaaja SR (Shake Reduction) löytyy kamerasta sisäänrakennettuna. Samoin kamerassa on pölynpoistomekanismi (DR = Dust Removal). Videokuvaus on maksimissaan “pienempää HD-laatua” mitoiltaan 1280 x 720 ja ruutuja sekunnissa kamera ottaa tällöin 30 kpl. Kamerassa on HDMI-liitäntä samoin kuin liitäntä ulkoiselle mikrofonille. Automaattitarkennus tapahtuu 11 tarkennuspisteen avulla, joista 9 on ristikkäistyyppisiä.

Runko on suunniteltu kestäväksi ja sille luvataan luotettavaa toimintavarmuutta vielä -10 C asteessa. Sulkimelle luvataan käyttöikää vähintään 100000 laukaisun verran. Pienin valotusaika on 1/8000 sekuntia. Kameran 3-tuumaisessa, 921000 pisteen LCD monitorissa on Live View -toiminto, jolle luvataan käyttökelpoiseksi katselukulmaksi 170 astetta sekä sivuttais- että pystysuunnassa. Kameraan saa lisävarusteena akkukahvan, joka helpottaa pystykuvien ottamista.