Pentax K-x on edullinen ja helppokäyttöinen

Pentax K-x on helppokäyttöinen järjestelmäkamera harrastajaluokkaan.  Kamerassa on uusi CMOS kenno, jonka tarkkuus on 12,4 megapikseliä. Kennon herkkyys on välillä ISO 200-ISO 6400 ja on laajennettavissa välille ISO 100-ISO 12800.

Kamerasta löytyy live view toiminto, jolla kuvattavaa kohdetta voi katsella myös LCD-näytöstä. Tarkennus voi toimia kolmella eri tekniikalla: kontrastiin perustuvalla tarkennuksella, kasvontunnistukseen perustuvalla tarkennuksella tai vaihe-eroon perustuvalla tarkennuksella. Rungossa itsessään on kuvanvakaaja (SR eli Shake Reduction). Tarkennuspisteitä on 11, joista yhdeksän om ristikkäistyyppistä sijoitettuna keskelle.

Videokuvaus on mahdollista tarkkuudella 1280 x 720 pikseliä ruutunopeudella 24 kuvaa sekunnissa. Still-kuvien kuvaus onnistuu nopeudella 4,7 kuvaa sekunnissa 17 kuvan sarjaan asti, joka lienee nopein saavutus harrastajakameroiden luokassa.

Kamerassa on myös nyt jo niin yleinen kennon pölynpoistotoiminto, sekä HDR (high dynamic range) toiminto, jonka avulla kamera muodostaa kolmesta eri valotuksella otetusta kuvasta yhden kuvan.

Pentax K-x kameraa odotetaan kauppoihin lokakuun aikana. Kamera kitin hinta Pentax 18-55 zoom-objektiivin kanssa on noin 630 euroa. Kameraa saa kolmella eri värillä, mustana, punaisena ja valkoisena.