Samsungilta uusia monipuolisia digikameroita

Samsung esitteli uudet digipokkarinsa, joiden lippulaivamalli on WB550. Kamerassa on paljon yhteistä aiemmin esitellyn WB500 mallin kanssa, mutta siihen on lisätty vielä ekstraa. Siinä on 12 megapikselin, Schneiderin 24–240 millimetrin ultralaajakulmaobjektiivi ja 10 x optinen zoomi.

Kameroissa on videointimahdollisuus, jolla voi tallentaa 720 pikselin teräväpiirtovideokuvaa. Pakkausmenetelmänä käytetään tehokasta H.264:ää. Äänen voi tallentaa stereona. Myös HDMI-liitäntä löytyy, jonka avulla videot tai kuvat saa näkymään teräväpiirtotelevisiossa.

WB550:ssa on kasvojentunnistus-, hymyntunnistus-, ja silmänräpäytystoiminto joiden avulla helpotetaan onnistuneiden kuvien ottamista. Kamerassa on myös erityinen “Beauty Shot” -toiminto, joka käsittelee mahdollista kasvojen epätasaisuutta ja punoitusta. Lisäksi WB550:ssa on automatiikkaa, joiden avulla kuvasta pyritään saamaan terävä, olipa kuvattava kohde lähellä tai kaukana. Kuvanvakaaja on kaksinkertainen, sekä optinen että digitaalinen. WB550 ja WB500 tulevat kauppoihin maaliskuun aikana. Suositushinnat: WB500: 299 euroa, WB550: 349 euroa.