Sony julkisti α6300-kameran nopealla automaattitarkennuksella

Sony julkisti α6300-kameran nopealla automaattitarkennuksella

Sony α6300 on 4K-kuvaukseen kykenevä uutuusmalli APS-C kennoisten luokkaan. Kameran kenno on edelleen 24 megapikseliä, vaikka huhut kansainvälisillä  sivustoilla kertoivat jotain aivan muuta.

Sony a6300 back

Sony α6300 on selkeästi edeltäjäänsä α6000 mallia parempi monella osa-alueella. Tärkeimpiä parannuksia valokuvauksen alueella on nopeampi automaattitarkennus: kennossa on peräti 425 vaihetarkennuspistettä. Ne kattavat kennon alan lähes laitoihin saakka. Sarjakuvauksen maksiminopeus on 11 kuvaa sekunnissa, joka on sama kuin α6000 mallissa. Tärkeä uusi piirre, joka parantaa sarjakuvausominaisuuksia, on minimaalinen ”blackout” sarjakuvauksen aikana. Tämä ”blackout” on ollut peilittömien kameroiden yksi ongelma, eli sarjakuvauksen aikana näytöstä ei ole täysin reaaliaikaisesti voinut seurata kohdetta. Kameran etsin on myös aiempaa parempi, pikseleitä siinä on 2,4 miljoonaa, kun aiemmin niitä oli noin miljoona vähemmän.

Videokuvausominaisuuksissa tärkein uudistus on tietysti resoluution lisääntyminen. Sony α6300 kykenee tallentamaan videota UHD-resoluutiossa maksimissaan bittinopeudella 100 Mbps (XAVC S koodekki). Tämä tapahtuu ilman pikselien poisjättämistä kennon luennassa. Videoinnin aikana kamera lukee kennoa n. 20 megapikselin suuruiselta alueelta, ja tämän kuvan se pienentää sitten 4K-resoluutioon (UHD). Tällaista kutsutaan myös ylinäytteistykseksi. Kennolta luettu 20 megapikseliä vastaa resoluutiota 6K. Videokuvan ”pienennyksestä” 6K:sta 4K:hon on etua paitsi erottelevuudessa, myös kohinan vähentämisessä. Jokainen, joka on kuvankäsittelyssä pienentänyt kuvia, tietää että pienentämisessä kohinat kätevästi vähenevät tai jopa häipyvät kokonaan”sinne jonnekin”. Tällainen toimintatapa ei ole digijärkkäreissä mikään uusi, esimerkiksi Samsung NX1 toimii 4K-kuvauksen suhteen samalla tavalla, ja siinä on erittäin erotteleva ja pienikohinainen kuva UHD resoluutiossa. Sony α6300 tarjoaa videokuvaukseen mukavasti dynamiikka-aluetta, peräti 14 aukon verran, käyttäen S-Log3 asetusta.

Sony α6300 mallissa on nyt myös ulkoisen mikrofonin liitin, mikä puuttui α6000 mallista. Kuulokeliitin silti puuttuu, Jos sellaisen haluaa välttämättä myös kamerassaan olevan, niin Sonyn 4K-järkkäreissä se löytyy vasta n. 2300 euroa kalliimmista A7-sarjan malleista.

Samaan aikaan Sony julkisti kolme uutta objektiivia, jotka kuuluvat aivan uuteen G Master -sarjaan. Ne on valmistajan mukaan tehty silmälläpitäen myös tulevaisuuden haasteita digikuvauksessa, suomeksi sanottuna: resoluutiota pitäisi sitten näissä objektiiveissa löytyä. Uudet mallit ovat: FE 24-70mm F2.8 GM, FE 85mm F1.4 GM ja FE 70-200mm F2.8 GM OSS.

y6qvwlyasndbefwslkjm