Nopeampi. Tehokkaampi. Vakaampi. Esittelyssä uusi AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Nopeampi. Tehokkaampi. Vakaampi. Esittelyssä uusi AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

Helsinki, 4.8.2015: Nikon päivittää valovoimaisten objektiiviensa kolmikon uudella AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR:llä. NIKKOR-malliston suosituin ammattitason zoom-objektiivi on uudistettu kokonaan, ja se on nyt nopeampi, tehokkaampi ja vakaampi kuin koskaan aikaisemmin.
Nikonin vaikuttava tärinänvaimennustekniikka, uudistettu optiikka ja entistä vankempi rakenne tuovat tähän maineikkaaseen objektiiviin uutta eloa.

Nikon Europen objektiiveista, lisävarusteista ja ohjelmistoista vastaava tuotepäällikkö Zurab Kiknadze toteaa: ”24–70 mm:n objektiivi kuuluu jokaisen ammattikuvaajan peruskalustoon. Nikon on kehittänyt objektiivia ammattilaisilta saadun palautteen perusteella joka suhteessa: kuvanlaatua, rakenteen jäykkyyttä ja valovoimaisuutta on parannettu sekä vakautta on lisätty tärinänvaimennustekniikan avulla. Uusi AF-S NIKKOR 24-70 mm f/2.8E ED VR on legendaarisen 24-70mm f/2.8G:n varteenotettava seuraaja, joka vastaa tämän päivän ammattikuvaajien vaatimuksiin poikkeuksellisen tehokkaasti.”

Jatkoa legendalle

Vaikka nykyinen 24–70 mm:n objektiivi (joka esiteltiin yhdessä Nikon D3:n kanssa vuonna 2007) on edelleen arvostettu, sen uusi versio nostaa suorituskyvyn uudelle tasolle. Se on ensimmäinen NIKKOR-objektiivi, jossa käytetään asfäärisen ED-lasielementin sisältävää uutta optista rakennetta. Väriaberraation ja komapoikkeaman torjumista ajatellen suunniteltu uusi elementti vähentää valon heikkenemistä ja takaa verrattoman tarkkuuden kuvan reuna-alueilla. Uusi tärinänvaimennusjärjestelmä vähentää kameran tärähtämistä ja mahdollistaa kuvauksen jopa neljä askelta pidemmällä suljinajalla.1  Automaattitarkennusta on myös parannettu Nikonin ainutlaatuisella SWM-ultraäänimoottorilla, joka on jopa 1,5 kertaa 24–70 mm:n f/2.8G:ssä käytettyä ultraäänimoottoria nopeampi. Objektiivin sähkömagneettinen himmennin takaa kuvien yhtenäisyyden ja entistä paremman tarkkuuden nopean sarjakuvauksen aikana sekä vähentää mekaanisiin vipumekanismeihin liittyvien vahinkojen vaaraa.

Luotettavuus

Nikonin uusi 24–70 mm:n objektiivi kestää vaativaa jokapäiväistä ammattikäyttöä monen vuoden ajan. Nikon on vahvistanut optiselta rakenteeltaan monimutkaisen, 16 ryhmässä 20 elementtiä käsittävän ja nanokidepinnoitteella käsitellyn objektiivin rakennetta, joten tuote on entistä vankempi. Toimitukseen sisältyvässä vastavalosuojassa on pieni mutta merkittävä parannus. Nikon otti ammattilaisilta saadun palautteen huomioon ja sijoitti vapautuskytkimen syvennykseen objektiivin irtoamisen estämiseksi. Objektiivi on tietysti täysin säänkestävä. Sen etu- ja takaelementteihin on lisätty fluoripinnoite, joka hylkii tehokkaasti vettä, pölyä ja likaa kuvanlaatua heikentämättä. Pinnoite helpottaa myös lasin puhdistamista pintaa vahingoittamatta.

Objektiivin myynti alkaa 27.8.2015 ja sen suositushinta veroineen on 2795 €.