Uusi valovoimainen, kiinteäpolttovälinen AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED ‑objektiivi tuo luovuuteen uusia ulottuvuuksia

Uusi valovoimainen, kiinteäpolttovälinen AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED ‑objektiivi tuo luovuuteen uusia ulottuvuuksia

Helsinki, 4.8.2015: Nikon laajentaa kiinteäpolttovälisten f/1,8-objektiiviensa monipuolista valikoimaa uudella AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED:llä. Tällä ammattikäyttöön tarkoitetulla rinnakkaismalliaan kevyemmällä ja pienemmällä FX-koon objektiivilla on helppo ottaa dynaamisia ja mukaansatempaavia kuvia.

Nikon Europen objektiiveista, lisävarusteista ja ohjelmistoista vastaava tuotepäällikkö Zurab Kiknadze toteaa: ”Laajakulmaobjektiivit ovat erittäin hyödyllisiä silloin, kun halutaan liioitella perspektiiviä, ja 24 mm on aina ollut suosittu polttoväli luovia kuvakulmia hakevien valokuvaajien keskuudessa. Uusi 24 mm:n objektiivi täydentää Nikonin f/1,8-objektiivien malliston täyttämällä Nikonin hiljattain julkistettujen 20 mm:n ja 28 mm:n objektiivien välisen aukon. Tällä upealla objektiivilla voi ottaa dynaamisia ja mukaansatempaavia kuvia, jotka vangitsevat katsojan huomion. Se takaa erinomaisen kuvanlaadun heikossa valaistuksessa otetuissa ympäristökuvissa ja kauniin epäterävyyden tunnelmakuvissa. Tämä monipuolinen objektiivi on varmasti myös elokuvamaista tunnelmaa hakevien videokuvaajien mieleen.”

Dynaamiset, mukaansatempaavat kuvat

Vaikuttavia rakennuksia. Upeita maisemia. Rohkeita katunäkymiä. Tilavia sisätiloja. Tällaisiin kuviin tarvitaan valovoimainen laajakulmaobjektiivi. Suuritarkkuuksisiin digitaalisiin järjestelmäkameroihin erinomaisesti sopiva Nikonin uusi 24 mm:n f/1.8G-objektiivi tuottaa erinomaisia valokuvia ja videoita. Valovoimaisen aukon f/1,8 etuja ovat pieni syväterävyysalue, tasainen boke-efekti, heikossa valaistuksessa otettujen kuvien selkeys ja kirkas etsinkuva. Tarkennusetäisyys on vain 0,23 m, mikä lisää joustavuutta ja luovaa vapautta. Pienen ja kevyen rakenteensa ansiosta tämä ultralaajakulmaobjektiivi sopii erinomaisesti matkakuvaukseen.

Parasta laatua reunasta reunaan

Uusi 24 mm:n NIKKOR-objektiivi varmistaa erinomaisen selkeyden ja kontrastin koko kuva-alueella. Optiseen rakenteeseen kuuluu 12 elementtiä 9 ryhmässä. Kaksi erittäin pienen hajonnan ED-lasielementtiä, kaksi asfääristä linssielementtiä ja Nikonin nanokidepinnoite takaavat upeat, terävät kuvat. Vääristymät ja tyypillisesti laajakulmaobjektiivien reuna-alueilla ilmenevät mahdolliset virheet, kuten valon tai terävyyden heikkeneminen, ovat hyvin hallinnassa.

Erittäin laaja FX. Perinteinen DX

Tämä DX-koon 36 mm:n polttoväliä vastaava uusi objektiivi on kiehtova valinta myös DX-kuvaajille. DX-käyttäjät voivat nyt hyödyntää laadukasta FX-lasia, jonka kuvakulma on lähellä DX-kameran klassista 35 mm:n polttoväliä. Perinteisellä 35 mm:n polttovälillä voi luoda ajattomia ja vaikuttavia kuvia. Se on perinteistä kuvaperspektiiviä hakevien kuvaajien ikuinen suosikki. Polttoväliin liittyvien etujen lisäksi myös kestävä mutta kevyt rakenne takaa, että tämä uusi FX-koon objektiivi sopii hyvin myös DX-koon runkoon.

AF-S NIKKOR 24mm f/1.8G ED:n mukana toimitetaan vastavalosuoja ja pehmeä objektiivin suojapussi. Objektiivin myynti alkaa 17.9.2015 ja sen suositushinta veroineen on 935 €