Blackmagic Video Assist 4K on edullinen 4K-tallennin/näyttö

Blackmagic Video Assist 4K on edullinen 4K-tallennin/näyttö

Blackmagic Design julkisti NAB 2016 messuilla hengästyttävän määrän uutuuksia. Mielenkiintoisimpia niistä on Blackmagic Video Assist 4K, joka on ammattikäyttöön soveltuva näyttö ja videotallennin. Blackmagic Video Assist 4K on varustettu 7 tuuman näytöllä ja nopeilla SD-korteille toimivalla HD ja Ultra HD -tallennuksella. Liitännöissä löytyy SDI, HDMI -sisääntulot ja ulosmenot. Ääniliitäntänä on XLR mini.

Video Assist 4K

Blackmagic Video Assist 4K on varustettu kahdella nopealla UHS-II-tallentimella, joissa käyttämällä uusimpia suorituskykyisiä SD-kortteja voidaan tallentaa Ultra HD-videota maksimissaan P30 ruutunopeudella. Tiedostot tallennetaan broadcast-laatuisina 10-bitin 4: 2: 2 videoina joko ProRes tai DNxHD formaatissa. Tallennus voidaan aloittaa ja lopettaa myös LANC, HDMI- tai SDI liitännän avulla. Kahden tallentimen avulla on mahdollista tallentaa taukoamatta, koska kun yksi kortti on täynnä, tallennus jatkuu automaattisesti seuraavalla.

Blackmagic Video Assist 4K on myös äänitallennin, jossa on kaksi mini XLR tuloa ja 48V: n phantomsyöttö ulkoisia mikrofoneja varten. Koska ääni tallentuu samaan tiedostoon kuin video, jälkikäteen ei tarvitse huolehtia äänen synkkaamisesta

Laitteen kosketusnäyttö on 7-tuumainen, resoluutio on 1920 x 1200 pistettä ja katselukulma 135º.  Kun kuvattava materiaali on  16: 9 lähteestä, tärkeimmät kuvatiedot näkyvät näytön alaosassa peittämättä itse kuvaa. Koska kyseessä on  kosketusnäyttö, kosketuseleillä voidaan tietysti muuttaa asetuksia. Kuvan päällä saa näkymään kuvataajuuden, histogrammin, äänen tasot , aikakoodin jne.

Tallentimen takana on kaksi standardia LP-E6 akkupaikkaa, jotka mahdollistavat paristojen käytön taukoamatta. Laite voidaan voidaan kytkeä myös verkkovirtaan. Verkkovirran ollessa kytkettynä akut latautuvat samalla.

VideoAssist4K_Rear_Batteries_Trans_rgb

Blackmagic Video Assist 4K ominaisuuksia

 • 7 tuuman LCD-kosketusnäyttö, resoluutio 1920 x 1200 .
 • 10-bittinen 4: 2: 2 HD ProRes tai DNxHD tallennus.
 • Kaksi UHS-II SDHC-tallenninta jotka käyttävät helposti saatavilla olevia, edullisa SD-kortteja. Kaksoistallentimet mahdollistavat taukoamattoman tallennuksen ja varmuuskopion.
 • 2 kpl XLR mini liitintä 48V phantom-syötöllä mikrofoneja varten.
 • -128dBV kohinataso mahdollistaa korkealaatuisen äänentallennuksen.
 • LANC -liitäntä
 • Automaattinen tallennuksen aloitus ja lopetus HDMI tai SDI liitännästä.
 • Akkupaikat kahdelle lennosta vaihdettavalle akulle, lisäksi 12V tasavirtatulo.
 • Täysi yhteensopivuus kuvankäsittelyohjelmien kuten DaVinci Resolve, Final Cut Pro X, Avid ja Premier Pro kanssa.
 • All in one -suunnittelu, voidaan kiinnittää kameraan, pitää kädessä tai laittaa mukana tulevalle pöytäjalustalle.
 • Sisältää 6G-SDI sisääntulon, jonka ansiosta voidaan käyttää Ultra HD-näyttönä.

Blackmagic Video Assist 4K hinta ja saatavuus

Blackmagic Video Assist 4K on Suomessa saatavilla heti hintaan n. 1000 euroa.