Canon Cinema EOS -järjestelmä valloittaa elokuvatuotantomarkkinoita

Canon on tuomassa markkinoille ammattimaiseen elokuvatuotantoon tarkoitettuja objektiiveja, digitaalisia videokameroita ja järjestelmäkameroita. Cinema EOS -järjestelmä on yhteensopiva Canonin EF-objektiivivalikoiman kanssa.

Canon julkaisee Cinema EOS järjestelmään aluksi digitaalisen EOS C300/C300 PL -videokameran ja seitsemän uutta 4K-resoluution EF-elokuvaobjektiivia. Myöhemmin julkistetaan uusi digitaalinen järjestelmäkamera 4K:n elokuvatoiminnolla ja 35 mm:n täysikokoisella CMOS-kennolla. Kameran kuvanlaatua Canon kehuu poikkeuksellisen hyväksi. Tuotenimi ja julkistuspäivämäärä tarkentuvat myöhemmin.

C300/C300 PL -videokamerat on varustettu Super 35 -elokuvafilmiformaattia vastaavalla CMOS-kennolla. EOS C300 -malli on yhteensopiva Canonin EF-objektiivivalikoiman kanssa kun taas EOS C300 PL on varustettu PL-kiinnityksellä, joten siinä käytetään alalla yleisiä PL-objektiiveja. Canon C300/C300 PL videokameroissa on Super 35 -filmiformaattia vastaava 8,29 megapikselin CMOS-kenno, joka on kehitetty digitaalisen elokuvauksen tarpeita ajatellen.

Canon EOS C300 videokameralla on jo ehditty kuvata kokonainen elokuva, nimeltään XXIT: katso lisää osoitteessa http://cinemaeos.usa.canon.com/