Canon EOS C100 Mark II on uuden sukupolven elokuvakamera

Canon EOS C100 Mark II on uuden sukupolven elokuvakamera

Canon laajentaa Cinema EOS -järjestelmäänsä suurikennoisella EOS C100 Mark II -ammattivideokameralla. Se on tarkoitettu etenkin tilanteisiin, joissa on käytettävissä vain yksi kuvaaja. EOS C100 Mark II perustuu EOS C100 -videokameraan, mutta siihen on tehty monipuolisia päivityksiä, jotka parantavat kuvanlaatua, lisäävät luovia kuvausmahdollisuuksia sekä helpottavat käyttöä ja langatonta jakamista.

Erittäin laadukas kuva kaikissa olosuhteissa

EOS C500 -lippulaivamallin teknologiaa hyödyntävän EOS C100 Mark II -kamera tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn. Canon Super 35 -formaatin mukainen 8,3 megapikselin CMOS-kenno ja DIGIC DV 4 -prosessori tuottavat sävykkäät värit ja laajan dynaamisen alueen, jotka ovat ominaisia Cinema EOS -kameroille. Lisäksi entistä laajempi ISO-herkkyys 320–102 400 varmistaa hyvän kuvanlaadun myös erittäin vähäisessä valossa kuvattaessa. Kameran uusi kuvanprosessointijärjestelmä parantaa suorituskykyä entisestään vähentämällä moiré-ilmiötä ja ”aliasing” -ilmiötä. Näin saadaan erittäin terävä ja selkeä videokuva.

EOS C100 Mark II -videokamerassa käytetyn Canonin Dual Pixel CMOS AF -tekniikan ansiosta tarkennus on helppoa ja tarkennuksen vaihto kohteesta toiseen käy nopeasti. Kamera tukee myös Canonin kasvojentunnistus AF -tekniikkaa ja tehostaa luovaa kuvausta kasvojen automaattisen tunnistuksen ja tarkennuksen seurannan avulla.¹

Enemmän mahdollisuuksia luovaan kuvaukseen

EOS C100 Mark II tarjoaa kaksi tallennusmuotoa eri tuotantotarpeisiin.  Full HD -videoita voidaan tallentaa samanaikaisesti sekä MP4 (enintään 35 Mbps)- että AVCHD-muodossa (enintään 28 Mbps) jopa 60P-kuvataajuudella. Vaihtoehtoisesti voidaan tallentaa HD- ja SD-otoksia erillisille SD-muistikorteille, mikä sujuvoittaa työnkulkua ja helpottaa jakamista. Ominaisuudet lisäävät EOS C100 Mark II -videokameran luovia kuvausmahdollisuuksia ja mahdollistavat myös hidastetun ja nopeutetun videokuvauksen.

Kamera on ensimmäinen Cinema EOS -videokamera, jossa on yhdysrakenteinen Wi-Fi-liitäntä. Yhteyden ansiosta otosten jakaminen kamerasta on helpompaa kuin koskaan, sillä tiedostot voidaan siirtää FTP:n kautta.  Mahdollisuus tallentaa kahdessa muodossa tekee kamerasta erityisen soveltuvan nopeaa työnkulkua vaativiin tilanteisiin, kuten uutis- tai tapahtumaraportointiin: matalaresoluutioisia SD-tiedostoja voidaan jakaa suoraan kamerasta, HD-versio käyttää erikseen tarvittaessa.

Tinkimätöntä toimintaa kaikissa tilanteissa

Vankan rakenteensa ja pienen kokonsa ansiosta EOS C100 Mark II sopii monenlaisiin tilanteisiin. Selainpohjainen kameran hallinta Wi-Fi-yhteyden kautta ja monikäyttöinen Canon RC-V100 -kauko-ohjain mahdollistavat kameran sijoittamisen paikkoihin, jotka eivät aiemmin olleet mahdollisia. Näin tiimit voivat hallita kameraa luovalla tavalla myös hankalissa asennoissa ja haastavissa tilanteissa.

EOS C100 Mark II -kameran uudenlainen näyttö kääntyy sivulle, joten kuvaaja voi rajata näkymää olemalla itse vaikka kameran etupuolella. Uusi OLED-näyttö tarjoaa erinomaisen kontrastin, eloisat värit ja lyhyet vasteajat myös kirkkaassa valaistuksessa. Kamerassa on myös entistä parempi ulosvedettävä ja kallistettava elektroninen etsin ja suurempi silmäsuppilo, joka antaa lisää kuvausmahdollisuuksia ja parantaa kuvaamisen tarkkuutta. Lisäksi käytettävissä on useita ammattilaistason audio-ominaisuuksia, kuten kahvan mikrofoni ja uusi kameran rungossa oleva mikrofoni, joten ääni tallentuu myös pienimmällä mahdollisella kamerakokoonpanolla.

EF-objektiivit – rajattomasti mahdollisuuksia

EOS C100 Mark II kuuluu EOS-järjestelmään, joten se on yhteensopiva Canonin vaihdettavien EF-objektiivien ja 4K EF-elokuvaobjektiivien kanssa. Tämän ansiosta kamera sopii monipuoliseen luovaan kuvaamiseen.
EOS C100 Mark II -kameran tärkeimmät ominaisuudet

  • 8,3 megapik selin Super 35 -formaatin mukainen CMOS -kenno; ISO 102 400
  • Dual Pixel CMOS AF ja kasvojentunnistus AF
  • Tallennus kahdessa muodossa: AVCHD ja MP4 jopa 1080/60p-tasoisena
  • OLED-näyttö ja parannettu elektroninen etsin
  • Wi-Fi-yhteys ja etähallintamahdollisuudet

EOS C100 Mark II on saatavilla tammikuussa 2015. Rungon svh 6090 euroa.

¹Kasvojentunnistus AF on käytettävissä vain yhteensopivilla objektiiveilla.