Canon PowerShot SX150 IS – helppokäyttöinen koko perheen kamera

Canon PowerShot SX150 IS on 12-kertaisella zoomilla  ja 1/2,3 tuuman CCD-kennolla varustettu helppokäyttöinen digikamera. Resoluutiota kameran kennosta otetaan irti 14,1 megapikselin verran. Optiikan kinovastaavuus 28 mm-336 mm, joten kameralla saa tallennettua tilanteita monipuolisesti.

Kameran optinen 4 askeleen verran vaikuttava kuvanvakain sisältää uutta älykästä kuvanvakaintekniikkaa. Se toimii hieman eri tavoin kuvaustilanteesta riippuen. Se pyrkii tunnistamaan kuvaustilanteen ja käyttämään parasta vaihtoehtoa seitsemästä erilaisesta vakautustavasta. Jos automatiikkaa haluaa muutenkin käyttää, löytyy kamerasta myös Smart auto -tila joka säätää sitten muut kameran säädöt kohdilleen valitsemalla 32 erilaisen asetuksen joukosta sopivimman. Ennakoiva automaattitarkennus ja -valotus pystyy pitämään kohteen tarkennettuna ja oikein valotettuna kunnes laukaisinta painetaan. Kameran säätämistä kaipaavalle kuvaajalle löytyy sitten myös täydet käsisäädöt, joten automatiikan armoille ei ole pakko jäädä.

Kuten nykyään monissa kameroissa, myös tässä Canonin mallissa on mahdollisuus käyttää erilaisia luovia suotimia kuten kalansilmätehoste, pikkukuvatehoste, lelukameratehoste, yksivärinen, erittäin kylläinen, julistetehoste, korostettu väri ja värivaihto. Useimmat tehosteet ovat käytettävissä myös videoihin.

Sarjakuvaus ei ole kameran vahvimpia puolia; nopeimmillaan päästään hieman alle 1 kuva/sekunti -vauhtiin. Se riittänee monille, mutta nopeutta hakevan kannattaa ottaa tämä ominaisuus huomioon. Innokkaiden kuvankäsittelijöiden kannattaa myös huomioida että valokuvissa ainoa tiedostomuoto on JPEG.

Videoita voi kameralla kuvata 720p tarkkuudella stereoäänen kera kuvausnopeudella 30 k/s. Pakkausformaatti on H.264 ja tiedostomuoto MOV. Valokuvauksesta videokuvaukseen siirrytään yksinkertaisesti videokuvauspainiketta painamalla. Videoita voi kuvata iFrame- muodossa, joka käy sellaisenaan Applen videoeditointiohjelmiin.

Canon PowerShot SX150 IS tärkeimpiä ominaisuuksia

  • 12x zoom, 28 mm:n laajakulmaobjektiivi, älykäs kuvanvakain
  • 14,1  megapikselin CCD-kenno
  • Smart Auto ja helppokäyttötila tunnistavat 32  erilaista näkymää
  • 7,5 cm:n (3,0 tuuman) nestekidenäyttö
  • Teräväpiirtovideot stereoäänellä
  • Täydet käsisäädöt
  • Luovat suotimet
  • Älykäs laukaisin, jossa itselaukaisu silmäniskusta
  • iFrame-video
  • Vihjetoiminto

PowerShot SX150 IS on saatavilla syyskuusta 2011 alkaen.  PowerShot  SX150 IS -kameraa saa punaisena, mustana ja hopeanvärisenä. Suositusvähittäishinta on 231 euroa.