Canonin uusissa digikompaktikameroissa on ulottuva zoom

Canon kasvattaa zoom-kompaktikameroiden valikoimaansa kahdella uudella kameralla. PowerShot SX500 IS on Canonin kaikkien aikojen pienin 30x optisella zoomilla varustettu kamera. Perhekameraksi tarkoitetussa PowerShot SX160 IS -kamerassa on vastaavasti 16x optinen zoom. Kummassakin kamerassa on paljon käyttöä helpottavia toimintoja. Kameroissa on optinen kuvanvakain ja Smart Auto -valotusohjelma, joka tunnistaa kuvaustilanteen ja säätää asetuksia automaattisesti. Myös luovia suotimia on useita ja niitä voi käyttää sekä stillkuviin että videoihin.

PowerShot SX500 IS kamerassa on 24 mm:n laajakulma ja 30x optinen zoom-objektiivi, PowerShot SX160 IS –kamerassa on 28 mm:n laajakulma. Canonin ZoomPlus-tekniikka laajentaa digitaalisesti objektiivin ulottuvuutta kummassakin uudessa mallissa, ja zoomaa 60-kertaisesti PowerShot SX500 IS -mallissa ja 32-kertaisesti PowerShot SX160 IS -mallissa. Kummassakin kamerassa on uusi 16 megapikselin kenno ja DIGIC 4 -kuvaprosessori. Kameroita voi säätää myös täysin käsisäädöillä.

Näyttöinä näissä malleissa on 7,5 cm:n (3,0 tuuman) nestekidenäytöt. Kokemattomat kuvaajat voivat myös hyödyntää näytön opastavia suomenkielisiä menuvalikoita. Videotallennus käynnistyy suoraan erityisellä videotallennuspainikkeella. HDMI-CEC-liitäntä tarjoaa yhteensopivuutta teräväpiirtotelevisioiden kanssa.

PowerShot SX500 IS – ja PowerShot SX160 IS -kamerat tulevat saataville syyskuussa. PowerShot SX500 IS -kameran svh on 329 euroa ja SX 160 IS –kameran svh 229 euroa.