ESITTELYSSÄ NIKONIN UUSI JA TARKKA KAMERA: MONIPUOLINEN D810

ESITTELYSSÄ NIKONIN UUSI JA TARKKA KAMERA: MONIPUOLINEN D810

Helsinki, 26. kesäkuuta 2014: Nikon esittelee tänään uuden, tarkan ja monipuolisen D810-kameran. Erittäin monipuolinen 36,3 megapikselin kamera ylittää odotukset niin tarkoissa yksityiskohdissa kuin nopeassa toiminnassakin. 

D810 on suunniteltu kokonaisuudessaan uudelleen, ja siinä on edeltäjäänsä paremmat ominaisuudet. Sen kuvanlaatu, nopeus ja joustava Full HD -video asettavat riman uudelle korkeudelle suuren tarkkuuden kuvauksessa. Kameran uusi FX-kokoinen kenno, erittäin suuri ISO-herkkyysalue ja EXPEED 4 -kuvaprosessori takaavat ennennäkemättömän terävyyden, täyteläiset värit ja vähäisen kohinan kaikilla herkkyysalueilla. Huippuluokan automaattitarkennus, sarjakuvaus jopa 7 kuvaa sekunnissa* ja Full HD -videon tallennus (1080/60p) takaavat, että kaikenlaiset kohteet tallentuvat erittäin tarkasti. Lisäksi Nikonin Picture Control 2.0 -järjestelmä parantaa kuvankäsittelyä kamerassa ja joustavaa optimointia. Kamera soveltuu kunnianhimoisille kuvaajille sekä studiotyöskentelyyn että ulkoilmakuvaukseen, koska sillä voi toteuttaa visionsa pienintä yksityiskohtaa myöten. 

Nikon Europen ammattilaistuotteiden tuotepäällikkö Dirk Jasper kertoo: ”Nikon on kehittänyt ammattikuvaajien toiveiden perusteella D810-kamerasta työkalun, jolla visionääriset, erilaisia aiheita kuvaavat valokuvaajat voivat toteuttaa näkemyksiään. Sen merkittävät parannukset nopeudessa ja ISO-herkkyysalueessa nostavat suuren tarkkuuden valokuvauksen uudelle tasolle. Lisäksi uudet toiminnot vähentävät kameran sisäistä tärinää kuvauksen aikana, joten kuvista tulee erittäin vakaita. D810 on kamera, jolla pystyy ottamaan erinomaisia kuvia tilanteessa kuin tilanteessa.”

 

Erittäin tarkat kuvat

D810 vie vapaan luovuuden aivan uudelle tasolle. Sillä voi ottaa aivan uudenlaisia suuritarkkuuksisia kuvia. Kameran uusi 36,3 megapikselin FX-koon kenno on luokkansa tarkin. Siinä ei ole optista alipäästösuodinta, joten sekä valokuviin että videokuvaan tulee mahdollisimman paljon yksityiskohtia. D810 on ensimmäinen digitaalinen järjestelmäkamera, jonka ISO-herkkyysalue ulottuu kirkkaassa valossa selkeitä ja yksityiskohtaisia kuvia tuottavasta ISO 64:stä aina ISO 12 800:aan. Herkkyysalue voidaan vieläpä laajentaa vastaamaan ISO-herkkyyttä 32–51 200. D810-kamerassa on käytössä sama, kameran toimintaa huomattavasti tehostava EXPEED 4 -kuvaprosessori kuin lippulaivamalli D4S:ssä. Se parantaa merkittävästi kuvantuottoa ja ISO-herkkyyttä sekä valokuvissa että videoissa. Edistyneet uudet algoritmit tuottavat erittäin tarkat yksityiskohdat ja paremmat värisävyt, mikä luo todentuntuisen syvyysvaikutelman koko herkkyysalueella.

Nopea, tehokas ja luotettava – aina valmis toimintaan

D810 on tehty suoriutumaan erinomaisesti kaikissa olosuhteissa. Sen nopeus ja tehokkuus tekevät siitä erittäin monipuolisen, joten myös nopealiikkeisistä ja ennakoimattomista kohteista saadaan tarkkoja kuvia. Entistä nopeampi sarjakuvaus ja Multi-CAM 3500FX järjestelmän 51 tarkennuspistettä tuottavat terävät täyden tarkkuuden kuvat jopa 5 kuvan sekuntinopeudella. Kameralla voi lisäksi kuvata DX-rajaustilassa 15,3 megapikselin kuvia jopa 7 kuvaa/s*. Nikonin uusi Valinta tarkennusalueryhmästä -tila parantaa tarkennusta pienehköihin kohteisiin ja taustan eristämistä, kun kohde on suurikontrastisen tai häiritsevän taustan lähellä. Uusi suljin- ja peilikammiomekanismi vähentää kuvan tärinää, joten etsimen kuva on vakaa ja etsimen katkos minimaalinen nopeasti kuvattaessa. Sisäistä tärinää ja yksityiskohtien pientä liike-epäterävyyttä voi vähentää ottamalla käyttöön uuden elektronisen etuverhosulkimen. Nikonin RAW S -tiedostokoko nopeuttaa kuvansiirtoa ja jälkikäsittelyä, sillä tällöin kuvat ovat 12-bittisiä pakkaamattomia Nikon NEF -tiedostoja, joissa on hyvät liukusävyt.

 

Kameran videotoiminnot

Videon kuvaaminen Nikonin D810-kameralla on antoisa kokemus. D810 on tehokas ja monipuolinen työkalu, joka vastaa myös vaativien videokuvaajien tarpeita. Sillä voi kuvata Full HD (1080p) -videota kuvataajuudella 50p/60p. Videoissa on erittäin vähän kohinaa, moiré-ilmiöitä ja värivirheitä. Kamerassa on FX- ja DX-kennon rajausmuodot sekä korkealaatuinen HDMI-lähtö. Lisäksi pakkaamatonta videoaineistoa voi kuvata samanaikaisesti kameraan ja ulkoiseen tallennuslaitteeseen. M-tilassa ISO-herkkyydeksi voi asettaa arvon ISO 64:stä aina ISO 51 200:aa vastaavaan arvoon asti. Automaattista ISO-toimintoa käytettäessä voi määrittää suurimman ISO-asetuksen, jota halutaan käyttää. Nikonin kolmiulotteinen kohinan vähennys vähentää satunnaiskohinaa, vääristymiä ja välkyntää suurilla herkkyyksillä kuvattaessa. Valoalueiden näyttötilassa kameran näytöstä näkee tarkasti, missä valoalueet ovat palaneet puhki. Erinomainen äänenhallinta parantaa äänen tallennusta ja lisää joustavuutta. Stereomikrofonitulon ja äänilähdön avulla äänitasoja voi hienosäätää erikseen ennen tallennusta. Valittavissa on äänialue (laaja/puheääni), ja tuulen aiheuttamaa kohinaa voidaan vähentää tallennettaessa ääntä yhdysrakenteisen mikrofonin kautta.

Luovaa joustavuutta

Olipa kuvauksen kohteena mikä tahansa, D810 auttaa toteuttamaan luovan näkemyksen. Nikonin uusi, toisen sukupolven Picture Control -järjestelmä sisältää työkaluja, joita voi käyttää ennen valokuvien ja videoiden kuvaamista ja sen jälkeen. Näillä toiminnoilla voidaan hallita terävöittämistä, kontrastia, kirkkautta, värisävyä, yksityiskohtaisuutta ja värikylläisyyttä. Jotta jälkikäsittelyssä olisi mahdollisimman vapaat kädet, uusi Tasainen-asetus säilyttää kaikki yksityiskohdat ja täyteläiset värit niin valoalueilla kuin varjoalueillakin. Uudella Yksityiskohtaisuus-asetuksella voi säätää kontrastia tarkasti ja erotella yksityiskohtia. Kameran 8,0 cm:n (3,2 tuuman) ja 1 229 000 pisteen värinäytössä voi kuvauksen aikana säätää väritasapainoa ja kirkkautta sen mukaan, mikä työnkulkuun parhaiten sopii. Uudella Reaaliaikanäkymän jaetun näytön zoomilla voi tarkistaa vaakasuoruuden ja terävyyden erittäin tarkasti. Tämä toiminto sopii etenkin rakennusten ja tuotteiden kuvaamiseen. Muita luovia toimintoja on esimerkiksi rajoittamaton sarjakuvaus, jolla voi kuvata lukemattomia JPEG-kuvia ja ottaa vaikuttavia valojuovakuvia.

Täydellinen digitaalinen kuvanhallintajärjestelmä

D810-kameran kuvausominaisuuksia täydentää Nikonin täydellinen digitaalinen kuvausjärjestelmä. Koska kamerassa on paljon megapikseleitä, optiikan on oltava huippuluokkaa. Nikonilla on laaja valikoima NIKKOR-objektiiveja, joilla D810-kameran 36,3 megapikselin kennon koko potentiaalia voidaan hyödyntää vaivattomasti. Erinomaisen erottelukyvyn ansiosta NIKKOR-objektiivit vastaavat kaikenlaisten kuvaajien tarpeisiin. D810 tukee Nikonin luovaa valaistusjärjestelmää, ja sen kanssa voi käyttää Nikonin monipuolisia salamalaitteita, joten luovia salamakuvausratkaisuja voi toteuttaa kameraan kiinnitetyllä tai langattomalla salamalla.

Kameran myynti alkaa 17.7. ja suositushinta on 3500 EUR.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista:

 • Uudistettu 36,3 megapikselin FX-kokoinen kenno: erittäin tarkat yksityiskohdat ja paljon jouston varaa rajaukseen.
 • Erittäin laaja herkkyys: ISO-herkkyys 64–12 800, laajennettavissa vastaamaan ISO-herkkyyttä 32–51 200.
 • Sarjakuvaus jopa 7 kuvaa/s*: Täyden tarkkuuden kuvat jopa 5 kuvaa/s FX-tilassa. DX-rajaustilassa 15,3 megapikselin kuvia jopa 7 kuvaa/s*.
 • EXPEED 4: nostaa kameran suorituskyvyn täysin uudelle tasolle säästäen samalla virtaa.
 • Huippuluokan automaattitarkennus: 51 tarkennuspisteen Multi-CAM 3500FX -AF-järjestelmä, jossa voi määrittää käyttöön 9, 21 ja 51 tarkennuspistettä ja joka on herkkä arvoon –2 EV saakka (ISO 100, 20 °C).
 • Valinta tarkennusalueryhmästä -tila (sama kuin D4S): parantaa tarkennusta ja taustan eristämistä myös vaikeissa valaistusolosuhteissa.
 • Usean kuvakoon D-videotoiminto: Tallentaa Full HD (1080p) -videoita FX- ja DX-kokoisina kuvaustaajuudella 50p/60p. Kuvauksen aikana voi käyttää koko herkkyysaluetta herkkyydestä ISO 64 lähtien sekä hallita suljinaikaa ja aukkoa. Tämä vähentää merkittävästi moirea, reuna-alueiden sahalaitakuvioita ja värivirheitä.
 • RAW S -koko: tuottaa pakkaamattomia 12-bittisiä Nikon NEF -tiedostoja, joissa on hyvät liukusävyt, joiden siirto on nopeaa ja joiden jälkikäsittely on helppoa. Tiedostokoko on noin puolet pienempi kuin korkeimmilla resoluutioasetuksilla.
 • Picture Control 2.0: Tasainen-asetuksen suuri dynaaminen alue helpottaa jälkikäsittelyä ja Yksityiskohtaisuus-asetuksella voi hienosäätää yksityiskohtia.
 • Erittäin tarkka: Uusi suljin- ja peilikammiorakenne sekä elektroninen sulkimen etuverho varmistavat mahdollisimman terävät tulokset.
 • Värinsäätönäyttö: Heijastamaton 8,0 cm:n (3,2 tuuman) ja 1 229 000 pisteen RGBW-nestekidenäyttö. Väritasapainon ja kirkkauden säätäminen halutulla tavalla.
 • Reaaliaikanäkymän jaetun näytön zoom: Erittäin tarkka vaakasuoruuden ja terävyyden tarkistus.Käytetään kameran i-painikkeella.
 • Nopea ja kestävä suljin: Kevlar- ja hiilikuitukomposiitista valmistettu suljinyksikkö, jonka sulkimen viive on 52 millisekuntia. Se on testattu 200 000 laukaisulla, sen suljinaika on 1/8 000–30 s ja salaman synkronointinopeus on jopa 1/250 s.
 • Rajoittamaton sarjakuvaus: Lukemattomien JPEG-kuvien kuvaaminen ja hienojen valojuovakuvien ottaminen.
 • Suuren kapasiteetin EL-15a-akku: Erittäin pienikokoinen ja kevyt litiumioniakku, jonka kapasiteetti on 1 900 mAh (7,0 V). Yhdellä latauksella voi ottaa jopa 1 200 valokuvaa1.
 • Tallennusvälineet: Kaksi korttipaikkaa takaavat sujuvan kuvauksen. Yksi CF-korttipaikka nopeille UDMA 7 -korteille ja yksi SD-korttipaikka nopeille, suuren kapasiteetin SDXC- ja UHS-1-korteille.
 • Kestävä magnesiumseoksesta valmistettu runko: D810 on suojattu hyvin pölyltä ja kosteudelta.
 • Langallinen ja langaton yhteys: Tukee Ethernet-liitäntää ja langatonta lähiverkkoa. Yhteyden voi muodostaa valinnaisella UT-1-lähettimellä ja langattomalla WT-5-lähettimellä.

¹ Perustuu CIPA-standardeihin.