Kauniita yksityiskohtia tehokkaalla zoomilla varustetuilla uusilla COOLPIX P610-, L840- ja L340-kameroilla

Kauniita yksityiskohtia tehokkaalla zoomilla varustetuilla uusilla COOLPIX P610-, L840- ja L340-kameroilla

Helsinki,10.2.2015: Tänään julkistettiin kolme uutta zoomilla varustettua Nikon COOLPIX -tuoteperheen kameraa.

16 megapikselin CMOS-kennolla varustetulla COOLPIX P610:lla pääset helpommin upeisiin tuloksiin olipa kyse yökuvista tai luontokuvauksesta, ja sen tehokas 60-kertainen optinen zoom on laajennettavissa 120-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi1. Elektroninen etsin ja RGBW-tekniikkaan perustuva suuri 921 000 pisteen kääntyvä nestekidenäyttö tukevat luovaa rajausta, ja kuvien jakaminen onnistuu sisäänrakennetun Wi-Fi2- ja NFC3-tuen ansiosta helposti koskettamalla kameralla älylaitetta3. Sisäänrakennettu GPS/GLONASS/QZSS-toiminto seuraa kuvaussijainteja, kun taas kaksoistunnistukseen perustuva optinen tärinänvaimennus pitää kameran vakaana ja takaa yksityiskohtien terävyyden jopa täyttä zoomaussuhdetta käytettäessä tai Full HD -videoita (1080/60p) kuvattaessa.

16 megapikselin L840:llä on helppo keskittyä elämän tärkeisiin hetkiin. 76-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi1laajennettavalla 38-kertaisella optisella zoomilla on helppo kuvata maisemia ja eläimiä tai ottaa upeita lähikuvia perhejuhlissa. Automaattinen kuvausohjelma -toiminto helpottaa yksityiskohtaisten kuvien ottamista kuusta tai linnuista, kun taas suuri kallistettava nestekidenäyttö mahdollistaa ainutlaatuisten kuvakulmien valinnan ja Full HD -videoiden (1080/60i) kuvaamisen yhdellä painalluksella. Suosikkikuvat voi jakaa välittömästi sisäänrakennetun Wi-Fi2- ja NFC3-tuen ansiosta.

Muodoltaan perinteisen, mutta pienikokoisen 20 megapikselin COOLPIX L340:n polttovälialue ulottuu laajakulmasta telekuvaukseen. 56-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi1laajennettava 28-kertainen optinen zoom tuo tapahtumat lähelle, kun taas HD-elokuvien tallennus yhdellä kosketuksella helpottaa siirtymistä valokuvista videoihin. Tehokas tärinänvaimennustoiminto varmistaa kuvien terävyyden sekä videoiden tasaisuuden pitämällä kameran vakaana, ja tukeva kädensija vähentää kameran tärähtämistä. Kameraa on helppo käyttää, ja suuri nestekidenäyttö takaa selkeän näkyvyyden rajaamista ja toistoa varten. Laite toimii AA-kokoisilla paristoilla.

Ines Bernardes, Nikon Europen COOLPIX-tuotteiden tuotepäällikkö, esitteli uudet, tehokkaat COOLPIX-mallit seuraavasti:

”Nämä uudet kamerat soveltuvat niin luontokuvien ottamiseen kuin myös ystävien kanssa vietettyjen hauskojen hetkien ikuistamiseen. Ne antavat mahdollisuuden luovien kuvakulmien käyttöön ja ainutlaatuisten yksityiskohtien tallennukseen käyttäjän oman kuvaustyylin mukaisesti.

COOLPIX P610 on omimmillaan luontokuvauksessa, sillä 120-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi1laajennettavalla, tehokkaalla 60-kertaisella optisella zoomilla se pystyy tallentamaan yksityiskohdat hämmästyttävän tarkasti. Siksi kamera soveltuu ihanteellisesti lintubongaukseen ja kaukana olevien kohteiden kuvaamiseen. Kääntyvä näyttö ja elektroninen etsin tukevat luovaa rajausta, ja parhaat kuvat voidaan jakaa välittömästi sisäänrakennetun Wi-Fi2- ja NFC3-tuen ansiosta.

COOLPIX P610

COOLPIX P610

 

COOLPIX L840:n 38-kertainen optinen zoom, joka on laajennettavissa 76-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi1, mahdollistaa kauniiden kasvonilmeiden ikuistamisen juhlissa huoneen toiselta puolelta tai hiljaisen zoomauksen jännittäviin yksityiskohtiin villieläimiä ja luontoa katsellessa. Kuvausohjelmat helpottavat näiden aiheiden kuvaamista, kun taas suuri kallistettava näyttö tukee joustavaa rajausta. Sisäänrakennetun Wi-Fi-2ja NFC3-tuen ansiosta kuvia on helppo jakaa myös matkalla.

COOLPIX L840

COOLPIX L840

 

56-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi1laajennettavissa olevalla 28-kertaisella optisella zoomilla varustettu COOLPIX L340 sopii mukavaan kuvaamiseen, olipa kyse laajakulmasta tai telekuvauksesta. Kameraa on helppo käyttää, ja suuri nestekidenäyttö tekee rajaamisesta vaivatonta. HD-videot ovat tasaisia, ja tukeva kädensija vähentää kameran tärähtämistä.”

L340

COOLPIX L340

 

Tarkat yksityiskohdat, välitön jakaminen

Nämä kamerat tuovat tapahtumat vaivattomasti lähelle, ja niitä on mukava kuljettaa mukana, sillä niiden hämmästyttävä zoomausteho on pakattu pienikokoiseen runkoon. COOLPIX P610:n 60-kertainen, COOLPIX L840:n 38-kertainen ja COOLPIX L340:n 28-kertainen tehokas optinen zoom voidaan laajentaa kaksinkertaiseksi Dynamic Fine Zoomilla1. Olipa kyse makro- tai etäkuvauksesta maalla tai yötaivaalla, ne kattavat koko polttovälialueen. COOLPIX P610:llä ja COOLPIX L840:llä otetut kuvat voidaan jakaa välittömästi sisäänrakennetun Wi-Fi2- ja NFC3-tuen ansiosta.

COOLPIX P610 myynti alkaa 26.2.2015 suositushintaan 469 EUR.
COOLPIX L840 myynti alkaa 26.2.2015 suositushintaan 279 EUR.
COOLPIX L340 myynti alkaa 26.2.2015 suositushintaan 189 EUR.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista – P610

 • 60-kertaisella optisella zoomilla varustettu NIKKOR-objektiivi: 60-kertainen optinen zoom kattaa todella laajan alueen (24–1 440 mm), ja se on laajennettavissa 120-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi1.
 • Kaksoistunnistukseen perustuva optinen tärinänvaimennus: Parannettu tärinänvaimennusalgoritmi ehkäisee kameran tärähdyksen vaikutuksen telekuvia käsivaralla otettaessa.
 • Sisäänrakennettu Wi-Fi- ja NFC-tuki: Kuvat voidaan jakaa välittömästi yhden kosketuksen Wi-Fi2-painikkeella tai koskettamalla NFC-yhteensopivalla3 kameralla älylaitetta3.
 • Sisäänrakennettu GPS/GLONASS/QZSS: Kansainväliset GPS/GLONASS/QZSS-satelliittijärjestelmät antavat kuvattaessa nopeasti tarkkoja sijaintitietoja.
 • Taustavalaistu 16 megapikselin CMOS-kuvakenno: Erittäin herkkä kuvakenno helpottaa terävien, selkeiden ja vähäkohinaisten kuvien ottamista.
 • Full HD -videot: Zoomauksen aikana muuttuvan mikrofonin suuntakuvion ansiosta kameralla voi kuvata erittäin tasaisia HD-videoita (1080/60p) laadukkaalla äänellä.
 • Suuri, kääntyvä nestekidenäyttö: 7,5 cm:n (3,0 tuuman), 921 000 pisteen tarkka kääntyvä nestekidenäyttö tukee luovien kuvakulmien käyttöä ja omakuvien ottamista.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista – L840

 • 38-kertaisella optisella zoomilla varustettu NIKKOR-objektiivi: 38-kertainen optinen zoom, joka on laajennettavissa 76-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi1, kattaa 22,5–855 mm:n polttovälialueen.
 • Sisäänrakennettu Wi-Fi- ja NFC-tuki: Jaa kuvat suoraan sosiaaliseen mediaan yhden kosketuksen Wi-Fi2-painikkeella tai koskettamalla NFC-yhteensopivalla3 kameralla älylaitetta3.
 • Taustavalaistu 16 megapikselin CCD-kuvakenno: Takaa kuvien terävyyden ja yksityiskohtien selkeyden myös heikossa valaistuksessa kuvattaessa.
 • 7,5 cm:n (3 tuuman), 921 000 pisteen kallistettava nestekidenäyttö: Kallistettava näyttö tuo kuviin uusia ulottuvuuksia matalalta lapsen silmien korkeudelta tai korkealta väkijoukon yli kuvattaessa.
 • Kuu- ja Linnut-tilat: Vaikeasti kuvattavien kohteiden asetukset määrittävällä Automaattinen kuvausohjelma -toiminnolla on helppo ottaa kuu- ja lintukuvia.
 • Full HD -videot: Kameralla voi siirtyä valokuvien ottamisesta vakaiden Full HD -videoiden kuvaamiseen (1080/60i) yhdellä painikkeen painalluksella ja muokata videoita toiston aikana.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista – L340

 • 28-kertaisella optisella zoomilla varustettu NIKKOR-objektiivi: 28-kertainen optinen zoom, joka on laajennettavissa 56-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi1, pystyy tallentamaan kaiken toiminnan 22,5–630 mm:n polttovälin ansiosta.
 • Helppo käyttö: Mukava kahva ja selkeät säätimet tekevät kameran käytöstä luontevaa.
 • 20 megapikselin CCD-kuvakenno: Herkkä kuvakenno tuottaa yksityiskohdiltaan tarkkoja ja teräviä kuvia, joista saa upeita, jopa julistekokoisia valokuvasuurennoksia.
 • Korkea zoomaussuhde: Zoom-objektiivi, joka kattaa polttovälit laajakulmasta telekuvaukseen, tuo arkipäivän tai toiminnan aina lähelle.
 • HD-videot: Luo videoita ikimuistoisista hetkistä. Erillisellä elokuvan tallennuspainikkeella voi siirtyä hetkessä valokuvien ottamisesta HD-videoiden (720p) kuvaamiseen.
 • Kohteen hakeva AF: Kohteen hakeva AF -toiminto hakee kohteen nopeasti ja tarkasti ja tarkentaa siihen automaattisesti, mikä takaa kuvien terävyyden.

1Dynamic Fine Zoomin suurennussuhde lasketaan optisen zoomin suurimmasta laajakulma-asennosta.

2Vaatii Nikonin Wireless Mobile Utility -sovelluksen asentamisen älylaitteeseen (yhteensopiva iOS- ja AndroidTM-laitteiden kanssa).

3Near Field Communication (NFC) toimii yhteensopivien AndroidTM(Android 4.0 tai uudempi) -älypuhelinten ja -tablettien kanssa. Edellyttää Nikonin Wireless Mobile Utility -sovelluksen asentamista ja kuvien siirtoasetusten määrittämistä ennen käyttöä.