Magic Lantern v2.3 Canon digijärjestelmäkameroille – hyvää voi aina parantaa

Magic Lantern on ns. kolmannen osapuolen laiteohjelmisto Canonin digijärjestelmäkameroille. Ohjelmistosta on julkistettu nyt uusi versio  v2.3. Magic Lantern ohjelmistolla Canonin kameroihin saadaan ominaisuuksia joita ei Canonin valmistamassa laiteohjelmistossa ole saatavilla lainkaan.

Alunperin Magic Lantern ohjelmisto suunniteltiin lähinnä parantamaan  Canonin digijärjestelmäkameroiden videokuvausominaisuuksia (5D Mark II), mutta siinä on ominaisuuksia myös stillkuvaajille. Esimerkkinä vaikkapa automaattinen HDR haarukointi ja timelapse -kuvaus, joka toimii ilman ulkoista kaukosäädintä.

 

Videokuvaajille Magic Lantern tarjoaa monia herkullisia ominaisuuksia, esimerkkinä vaikkapa seepraraidat, osasuurennoskuvan näyttävä ”Magiczoom”, manuaalinen audiotason säätö kameroihin joissa sitä ei alunperin ole (esim. 550D), äänentasojen tarkkailu, kehittynyt ISO-herkkyyden säätö, kehittynyt fps-säätö, jonka ansiosta on mahdollista kuvata videota jopa 35 kuvaa sekunnissa 1080p tietyissä kamera malleissa, kuten 60D ja 600D.

Tällä hetkellä uusin Magic Lantern v.2.3 on saatavilla niille käyttäjille, jotka ovat valmiita tekemään vähintään 10 dollarin lahjoituksen. Elokuun 13. päivästä lähtien se on ladattavissa ilmaiseksi kaikille halukkaille. Uusimpia malleja, kuten EOS 650D, ei ohjelmisto vielä tue, mutta tulevaisuudessa todennäköisimmin kyllä. Magic Lantern 2.3 toimii kameroissa Canon 5D Mark II, Canon 50D, Canon 60D, Canon 500D, Canon 550D and Canon 600D.

Lisää tietoa Magic Lantern ohjelmistosta:  www.magiclantern.fm