Nikon D600, Nikon D400, Canon 6D, Canon 70D?

Maailmalla on huhuja ja odotuksia täydellä kennolla varustetuista uusista Nikonin ja Canonin digijärjestelmäkameroista, joiden hinta olisi alhaisempi kuin näiden valtamerkkien nykyisillä täyden kennokoon malleilla Nikon D800 ja Canon EOS 5D Mark III. On mielenkiintoista nähdä, toteutuvatko huhut ja mitä ominaisuuksia uutuuksissa lopulta on. Lisäksi Sonyn rintamalla on ollut hiljaista mitä tulee täyden kennokoon järjestelmäkameroihin. Onko Sonylla tosiaan varaa olla vastaamatta kilpailijoiden haasteisiin?

Mitä ominaisuuksia uutuuksissa sitten odottaisi olevan? Tässä joitakin:

  • Kääntyvä näyttö joka jo on halvemissakin järkkäreissä. Ei ole mitään syytä jättää sitä pois kamerasta jota on tarkoitus käyttää myös videointiin.
  • Toimiva automaattitarkennus videoinnin aikana, joka jo löytyy Canon EOS 650D -mallista ja Sonyn NEX ja SLT kameroista. Saataisiinko tämä vihdoin täyden kennokoon järjestelmäkameraan?
  • Kompressoimaton HDMI -ulostulo (tämä voi jäädä toiveeksi)
  • Laadukkaampi kuvanpakkaus videoissa
  • Sisäänrakennettu time-lapse -kuvaus
  • Hintaluokka 1400-2000 e

Hyvän ja samalla suhteellisen edullisen täyden kennokoon digijärjestelmäkameran tekeminen laadukkailla video-ominaisuuksilla ei luulisi olevan mahdotonta, koska kaikki siihen tarvittava on jo olemassa. Tulevaisuudessa kilpailu tässä digijärkkäriluokassa tulee tapahtumaan paljolti video-ominaisuuksilla, koska juuri niillä saadaan käytännön lisäarvoa näille kuitenkin suhteellisen kalliille kameroille. Ne kun laadultaan sopivat myös ammattimaiseen videotuotantoon. Tulossa lienee esimerkiksi 4k-tarkkuuden videokuvaus semipro-luokan digijärjestelmäkameroihin muutaman vuoden sisällä.