Nikon tuo markkinoille uuden AF-S NIKKOR 50 mm f/1,8 G objektiivin

Nikon tuo markkinoille uuden 50 mm:n standardin NIKKOR-objektiivin nopealla f/1,8-aukolla. Objektiivissa on uusi optinen järjestelmä, joka on suunniteltu vastaamaan nykyisten digitaalisten järjestelmäkameroiden vaatimuksia. Objektiivi on varustettu erillisellä SWM-ultraäänimoottorilla, joten se on yhteensopiva myös Nikonin halvempien digijärjestelmäkameroiden kanssa.

 

Zurab Kiknadze, Product Manager Lenses, Accessories & Software, Nikon Europe: ”Tämä 50 mm:n objektiivi on ihanteellinen lisäobjektiivi. Se antaa innokkaille digitaalisten järjestelmäkameroiden käyttäjille mahdollisuuden tutustua nopean aukon tarjoamiin uusiin, luovuutta edistäviin ominaisuuksiin, kuten sulavasti sumennettuihin taustoihin muotokuvissa ja erinomaiseen suorituskykyyn heikossa valaistuksessa.”

Nikonin uusi 50 mm:n objektiivi sopiikin hyvin heikossa valossa kuvaamiseen sekä tilanteisiin, joissa kuvaan halutaan lyhyt terävyysalue. Kohteen saa erotettua taustasta sulavalla bokeh-taustaefektillä. Nopean aukon ansiosta myös etsinkuva on kirkas. Objektiivi on kevyt, se painaa 185 grammaa. Siinä on myös säänkestävä metallikiinnike.

Uusi optinen järjestelmä koostuu seitsemästä elementistä kuudessa ryhmässä, mukaan lukien yhden asfäärisen elementin. Erillisen SWM-ultraäänimoottorin ansiosta tarkennus on hiljaista. Objektiivi on yhteensopiva Nikonin DX sekä FX-muodon digitaalisten järjestelmäkameroiden kanssa. Polttovälin kinovataavuus on 75 mm käytettäessä Nikonin DX-muodon digitaalista järjestelmäkameraa.

Objektiivin mukana toimitetaan HB-47-vastavalosuoja sekä pehmeä suojapussi (CL-1013).