Olympus tuo markkinoille kaikkien aikojen parhaan kameransa: OLYMPUS OM-D E-M1

Espoo, 10.09.2013 • OLYMPUS OM-D E-M1 ja M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm f2.8 PRO – Olympus OM-D –kamerasarja tarjoaa pienen ja kevyen kuvausratkaisun, ja sen ensimmäinen semi-pro-malli – viime vuonna julkaistu Olympus OM-D E-M5 – otettiin vastaan myös ammattikuvaajien keskuudessa erinomaisesti. ”E-M5 näytti sen, että hyvin suunniteltu mikrojärjestelmä on aito vaihtoehto myös ammattikuvaajille, ja näimme useita pohdintoja siitä, pitäisikö seuraava runko olla uusi D-SLR-versio vai voisiko OM-D tarjota ratkaisun kompaktimmassa koossa?”, toteaa Olympus Nordicin markkinointipäällikkö Henrik Tanabe, ja jatkaa: ”Ratkaisevat tekijät ovat olleet OM-D E-M5 –kameran suunnittelu sekä kattava Micro Four Thirds –objektiivivalikoima”. Nyt on aika astua astetta korkeammalle uudella OM-D-sarjan E-M1-ammattilaismallilla. Kameran uusi 16 megapikselin Live MOS -kenno ja uuden sukupolven True Pic VII -kuvaprosessori tuottavat parhaan kuvanlaadun digitaalisten Olympus-kameroiden historiassa. E-M1 vie voiton edeltäjänsä OM-D:n automaattitarkennuksen suorituskyvystä DUAL FAST AF:llä – joka tarjoaa sekä kontrastinmittaukseen että vaihe-erontunnistukseen perustuvan AF-järjestelmän – Four Thirds ja Micro Four Thirds –standardin objektiiveille. Lisäksi se on varustettu suurella kinokoon etsimiäkin suuremman kuva-alan tarjoavalla elektronisella etsimellä ja jo legendaariseksi muodostuneella 5-akselisella kuvanvakaimella. Roiske- ja pölytiivis sekä pakkasenkestävä E-M1-kamera on saatavana lokakuun puolivälissä 2013 hintaan 1499,00€ (Runko), 1699,00€ (12-50mm f3.5-6.3 KIT) ja 2199,00€ (12-40mm f2.8 PRO KIT).

Nopea automaattitarkennus ja vaihe-erontunnistus AF kennolla

Olympus on panostanut paljon automaattitarkennuksen parantamiseen ja ratkaistaakseen yhteensopivuuden Four Thirds –standardin objektiivien kanssa. Lopputuloksena E-M1:n tarjoaa Olympuksen kaikkien aikojen nopeimman automaattitarkennusjärjestelmän. DUAL FAST AF -automaattitarkennus toimii erittäin nopeasti sekä Micro Four Thirds- että Four Thirds -objektiivien kanssa. Jälkimmäiset voidaan kiinnittää E-M1:een MMF-3-adapterilla. Kamera tunnistaa käytettävän objektiivityypin ja valitsee automaattisesti sopivimman AF-tavan – joko vaihe-erontunnistus tai kontrasti-AF. Four Thirds -objektiivit toimivat vaihe-erontunnistuksella (37 pistettä, konfiguroitavissa), kun taas Micro Fourd Thirds -objektiivien kanssa käytetään kontrasti-AF-menetelmää (81 pistettä, konfiguroitavissa).

Ammattitason kuvanlaatua

Olympuksella on pitkä tausta huippulaatuisten optiikoiden valmistamisessa , joten sillä on vankkaa osaamista kuvanlaadun maksimoimiseksi. ZUIKO- ja M.ZUIKO-objektiivijärjestelmä (63 objektiivia ja määrä kasvaa) yhdistyy uuteen 16 megapikselin Live MOS-kennoon ja seitsemännen sukupolven tehokkaaseen TruePic-kuvaprosessoriin. TruePic VII:ssä käytetään New Fine Detail Technology II -teknologiaa, jolla saadaan parhaat mahdolliset valokuvat kaikilla objektiiveilla, koska prosessointi säädetään kameraan kiinnitetyn objektiivityypin ja kuvausasetusten mukaisesti.

Elektronisen etsimen edut lyövät optisen etsimen suorituskyvyn

Olympus antaa luovuudelle vapaat kädet ja toimii elektronisten etsimien tienraivaajana uuden EVF:n muodossa, joka tarjoaa 2 360 000 pisteen korkeatarkkuusresoluution ja erittäin suuren 1,48x suurennuksen – lähes kaikkia kinokoon D-SLR-kameroitakin suurempi. Vasteaika on vain 29 ms, joka on ihmissilmää nopeampi ja josta on tuloksena luonnollinen liike myös erittäin nopeasti liikkuville kohteille. ”E-M1:n etsin on kokonsa, tarkkuutensa ja luonnollisuutensa vuoksi erittäin vaikuttava ja huomattavasti tehokkaampi kuin jo hyvin vastaanotettu E-M5-mallin etsin. Niin halutessaan, ammattikuvaajille on tarjolla hyvin monipuolisia tapoja ja apuja omaan kuvaamiseen – oli kyseessä sitten valotuksen täsmälllinen hallinta, työnkulun nopeutuminen muotokuvauksessa tai muu vastaava omaa työnkulkua selkeyttävä toiminta”, Tanabe toteaa.

Luotettavuutta ja ääriolosuhteita

Olympuksen jo legendaariseksikin muodostunut 5-akselinen kuvanvakain on poikkeuksellinen, koska se korjaa objektiivin liikkeen akselin ympäri ja liikkeen sekä vaaka- että pystysuunnassa, ja tavanomaisen suunnasta poikkeamisen ja alas kääntymisen – myös Full HD –videoinnin aikana. Aivan yhtä vakuuttava on E-M1:n vankka magnesiumrunko sekä sen pölytiivis**, roiskevesitiivis** ja pakkasenkestävä** rakenne. OM-D E-M1 ensimmäinen tämän luokan kamera, jonka toiminta on taattu -10°C lämpötilassa.

Kehittyneet WiFi-ominaisuudet

E-M1:n vahvuuksia täydentää sisäänrakennettu WiFi, jonka ansiosta voit siirtää tietoa nopeasti ja helposti yhteensopivaan älypuhelimeen tai tablet-tietokoneeseen (iOS ja Android). Voit lähettää valitsemasi kuvat suoraan verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan puhelimen tai tabletin kautta ja käyttää sitä kauko-ohjaimena, jolloin sinun ei tarvitse koskea kameraan ottaessasi kuvia pitkällä valotusajalla. Yhteyden luominen sujuu nopeasti ja helposti QR-koodin avulla. Voit saada Live View -esikatselukuvan älypuhelimesi kosketusnäytölle, sitten tarkentaa ja laukaista kaukosäätimellä WiFin avulla (P, A, S, M -tiloissa) suoraan näytöltä. Voit myös esikatsella ainutlaatuista Live Bulb -efektiä älypuhelimessasi ja nähdä kuinka pitkän Bulb-valotuksen kuva kehittyy laitteesi näytöllä. Live Bulb -toiminto päivittää suorakatselukuvan esiasetetuin välein aikavalotusta käytettäessä.

Olympuksen ammattilaisin järjestelmäkamera

OM-D E-M1 suunniteltiin läheisessä yhteistyössä ammattikuvaajien kanssa, jotka antoivat Olympukselle toivomuslistan asioista, joilla kamerasta saataisiin ergonomisempi – kustomoitavat valitsimet, painikkeet ja säätörenkaat ovat suurikokoisia ja hyvin sijoitettuja. Näin varmistetaan, että kamera istuu käteesi ja sitä voidaan operoida haluamallasi tavalla. Henrik Tanabe: ”Yksi asia mikä erottaa E-M1:n E-M5:stä on sen tarjoama monipuolisempi kustomoitavuus ja ammattimaisempi ergonomia.”

Ammattilaistason kamera vaatii ammattilaistason objektiivit ja kameran omistajat voivat nauttia jatkuvasti kasvavasta Premium- ja Pro-tason objektiivivalikoimasta, joka on saatavissa E-M1:een. Valikoiman uusi huippuobjektiivi tuodaan markkinoille yhdessä OM-D-lippulaivan kanssa – pölytiivis, roiskevesitiivis ja pakkasenkestävä** M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40 mm 1:2.8 PRO -objektiivi. Olympus julkistaa myös M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150 mm 1:2.0 PRO -objektiivin kehitystyön (myyntiin 2014).

Kanta-asiakas- ja ennakkotilaajan tarjoukset

Uusi E-M1 on täysin yhteensopiva Four Thirds -objektiivien kanssa ja Olympus palkitsee kanta-asiakkuuksia tarjoamalla E-System-kameroiden omistajille noin 200,00€ arvoisen MMF-1-sovitteen heidän ostaessaan E-M1:n 30.11.2013 mennessä. Lisäksi kaikki asiakkaat, jotka ennakkorekisteröityvät 30.9. mennessä ennen lokakuuta alkavaa myyntiä, saavat HLD-7 pystykuvauskahvan veloituksetta ostaessaan E-M1:n 31.10. mennessä.

Olympus Service Plus –huolto E-M1-kameralle sekä lainalaitepalvelu ammattiasiakkaille yhteistyössä JAS Tekniikan kanssa.

OM-D E-M1 ansaitsee erityistä hoitoa ja huomiota. Olympus tarjoaa tämän takia rekisteröityneille E-M1:n omistajille Service Plus -paketin ja pidennetyn takuun – molemmat veloituksetta. Asiakkaat, jotka tilaavat Service Plus -paketin, voivat nauttia palvelusta, johon kuuluu pikapalvelunumero, henkilökohtainen kameran nouto ja nopea huoltovaste. Voit liittyä osoitteessa www.myolympus.olympus-europa.com . Olympus Finland tarjoaa lisäksi yhteistyössä JAS Tekniikan kanssa ammattikuvaajille suunnatun lainalaitepalvelun huoltotilanteisiin. ”Ammattikuvaajien tarpeet on huomioitava ongelmatilanteissa, se on selvä, ja paras kumppani tähän on JAS Tekniikka, joka hoitaa useimmat ammattilaitehuoltoihin liittyvät palvelut ja ratkaisut Suomessa. Yhdessä Olympus Service Plus –palvelun kanssa tarjolla on saumaton ja nopea ratkaisumalli silloin kun sitä eniten tarvitaan”, Tanabe kertoo. Lisätietoja ja palvelukuvaus tulossa myöhemmin E-M1:n myynnin alkaessa osoitteessa www.olympus.fi sekä www.jastekniikka.fi.