Panasonic Lumix DMC-GH3

Panasonic Lumix DMC-GH3 on peilitön, täysin uudelle rungolle tehty järjestelmäkamera. Runko on selvästi isompi kuin edeltäjänsä, GH2 -mallin, ja se on pöly- ja roiskesuojattu. Kamerassa on 16 megapikselin Digital Live MOS-kuvakenno ja tehokas Venus Engine -kuvaprosessori. Panasonic on ilmiselvästi GH3 -kameraa suunnitellessaan ottanut aiempien mallien käyttäjäpalautteen huomioon ja toteuttanut käyttäjien toiveita tähän kameraan.

Sarjakuvaus onnistuu GH3:lla nopeudella kuusi kuvaa sekunnissa täydellä tarkkuudella. GH3 tallentaa videota 1080/50p Full HD AVCHD -tarkkuudella MP4- ja MOV-tiedostomuodoissa jopa 72 Mbps:n bittivirralla, mikä osaltaan mahdollistaa rankemman videoiden jälkikäsittelyn. ISO-herkkyyden voi nostaa laajennetussa tilassa lukemaan ISO 25600. Kääntyvässä kolmen tuuman näytössä on 614 000 kuvapistettä. Kameran näyttö ja 1,74 megapikselin etsin hyödyntävät OLED-teknologiaa, joka mahdollistaa pidemmän akkukeston ja pienen katselukulman.

Langattoman verkkoyhteyden avulla kuvat voi siirtää verkon yli. Android ja iOS -käyttöjärjestelmiä tukevalla LUMIX Link -sovelluksella voi kauko-ohjata kameraa. LUMIX Cloud Sync -palveluun voidaan tallentaa automaattisesti varmuuskopiot otetuista kuvista. Videokuvaajia ilahduttavat myös mikrofoni- ja kuulokeliitännät, videon aikakoodi, hidastus ja intervallikuvat ajastustoiminnolla.

GH3 -kameraan on lisävarusteena saatavilla pystykahva, DMW-BGGH3E. Pystykahvan sisään voi laittaa kaksi lisäakkua joiden ansiosta akkukestoa saadaan tuhannelle kuvalle lisää. GH3:n käytettävyyttä laajentavat myös langattomasti ohjattava LED-salama DMW-FL360LE ja suuntaava stereomikrofoni DMW-MS2E.

LUMIX G X VARIO 35–100 mm F2.8

Panasonic tuo markkinoille samaan aikaan GH3:n kanssa Lumix G X Vario 35–100 mm teleobjektiivin, jonka valovoima on F2.8. Objektiivi on alumiinirunkoinen ja sietää sekä roiskeita että pölyä. Objektiivin ominaisuuksiin kuuluu mm. heijastumia poistava pinnoite Nano Surface Coating sekä kehittynyt optinen kuvanvakaaja Power O.I.S.

DMC-GH3 ja teleobjektiivi tulevat saataville lokakuun lopulla. GH3 tulee myyntiin pelkkänä runkona ja kahtena eri kittiversiona, joissa on mukana joko 14–140 mm objektiivi tai 12–35 mm objektiivi. Kameran ja sen lisälaitteiden hinnat eivät ole vielä tiedossa.

Alla GH3-kameralla tehty video, joka antaa osviittaa videokuvan laadusta.

Panasonic GH3 launch film: Genesis from Philip Bloom on Vimeo.