Panasonic Lumix DMC-GH4 – tämän hetken kuumin videojärkkäri

Panasonic Lumix DMC-GH4 – tämän hetken kuumin videojärkkäri

 

Panasonic julkisti Lumix DMC-GH4:n, joka on erittäin monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu peilitön järjestelmäkamera. Uutuus on kiinnostava juuri video-ominaisuuksiensa takia;  mukana on paljon odotettu 4K-videokuvaus  sekä ammattimaiset ja laajat lisävarusteoptiot.

Tällä hetkellä GH4-kameralla ei ole varsinaisia kilpailijoita samassa hintaluokassa. Vertailun vuoksi todettakoon että Canon EOS-1 DC maksaa arviolta kahdeksan kertaa enemmän kuin mitä GH4 -mallin hinnaksi on arvioitu (runko n. 1500 e). Videokameroiden luokassa kilpailijaksi voi ainakin laskea Blackmagic Design Production Cameran (BMPC), jolla taas on hiukan erilaiset vahvuusalueet kuin Panasonicilla, kuten kuvan paremmat jälkikäsittelymahdollisuudet RAW-tallennuksen myötä.

Panasonic GH4, varsinkin AG-YAGHG -lisävarustekahvan kera sisältää enemmän optioita kuin tältä kameralta odotettiin, kuten XLR-audio liitännät, hardware-äänentasomittarit ja -säädöt, verkkovirtaliitäntä, aikakoodiliitäntä, HDMI-ulostulo ja jopa SDI-liitäntä. Liitäntöjen suhteen kamera on aivan ammattilaisen työkalu.

GH4 tarjoaa mahdollisuudet näyttävien hidastusten tekemiseen Full HD -laadulla; ruutunopeuden saa suurimmillaan nostettua 96 ruutuun sekunissa. Ulkoiselle tallentimelle voi tallentaa HDMI-liitännästä 8-bittistä 4:2:2-videokuvaa ja lisävarustekahvan avulla 10-bittistä 4:2:2-videokuvaa.

Panasonic ottaa DMC-GH4 -kamerallaan aimo harppauksen eteenpäin video-ominaisuuksillaan. Nähtäväksi jää, mitä muut merkit tekevät. Jos esimerkiksi Canon, Nikon ja Sony aikovat myydä kameroita tulevaisuudessa, ei vaihtoehtoja ole muuta kuin tehdä jotain vastaavaa.