Sony Cyber-shot™ RX100 -kamerassa on uuden kokoluokan kenno ja valovoimainen objektiivi

Sony Cyber-shot™ RX100 on Sonyn täysin uusi kompaktikameramalli, joka on varustettu 1”-tyypin 20,2 tehollisen megapikselin kennolla ja kirkkaalla F1.8-objektiivilla. Erityisesti Sonyn kehittämä kenno on noin neljä kertaa suurempi kuin 1/2.3-tyypin kenno joka on yleinen kompaktikameroissa. Koska kennolle pääsee enemmän valoa, kuvat ovat kohinattomampia.

Sony Cyber-shot™ RX100 on varustettu Carl Zeiss Vario-Sonnar T -objektiivilla, jossa on 3,6-kertainen optinen zoomi. Valovoimainen F1.8 objektiivi päästää läpi paljon valoa. Siinä on 7-lapainen pyöreä suljin jonka avulla voi saavuttaa kauniita ”bokeh”-tehosteita, joissa kuvan kohde näkyy sumennettua taustaa vasten. Objektiivin Control Ring -säätörenkaan avulla voidaan säätää valotusta, zoomia, kuvatehosteita ja muita toimintoja. Käsintarkennusta käytettäessä MF Assist suurentaa kuvan helpottaen hienosäätöä. Mukana on myös Peaking-toiminto, joka korostaa terävimmät alueet kuvaruudulla.

DSC-RX100-mallissa on uusi NP-BX1 Type X ladattava akku, joka on ohut ja energiatehokas. Se mahdollistaa 330 stillkuvaa tai 80 minuuttia AVCHD-videokuvaa yhdellä latauksella.

Sonyn Cyber-shot™ RX100 tärkeimpiä ominaisuuksia

  • 1”-tyypin 20,2 tehollisen megapikselin kenno (13,2 x 8,8 mm)
  • F1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T -objektiivi 3,6-kertaisella optisella zoomilla, AA (Advanced Aspherical)
  • Control Ring säätörengas
  • ISO-herkkyys maksimissaan 25600
  • Full HD -videokuvaa vapailla säätömahdollisuuksilla
  • Auto Portrait Framing, Creative Style ja Picture Effect -toiminnot

Sony Cyber-shot™ RX100 digikamera on saatavilla Suomessa heinäkuussa 2012.