Sony tarjoaa tyylikästä laatua digitaalisen järjestelmäkameran ensikäyttäjille

Sonyn α (Alpha) -kameroiden valikoima kasvaa kahdella tyylikkäällä ja mukavan hintaisella kameralla, jotka on suunnattu järjestelmäkameralla kuvaamista aloittaville käyttäjille. Uudet, helppokäyttöiset 14.2 megapikselin digitaaliset järjestelmäkamerat ovat DSLR-A390 ja DSLR-A290.

  • 14.2 megapikselin digijärjestelmäkamera A390, jossa on Quick AF Live View ja 2.7 tuuman kallistuva LCD näyttö elävällä etsinkuvalla sekä nopealla ja tarkalla automaattitarkennuksella
  • 14.2 megapikselin järjestelmädigikamera A290
  • Pieni ja tyylikäs runko sekä uusi muotoilu, joka tekee kamerasta helppokäyttöisen
  • Helppokäyttöinen opastustoiminto kameran näytöllä
  • HDMI-liitin ja BRAVIA-yhteensopiva

Kameroista uusille kuvaajille sopii erityisen hyvin α390. α290 puolestaan tarjoaa hyvän kuvanlaadun sekä luovia mahdollisuuksia verrattuna kompaktikameraan. Molemmat mallit ovat helppokäyttöisiä myös niille, joilla ei ole ennestään kokemusta järjestelmäkameroista. Molemmissa malleissa on 14.2 tehollisen megapikselin resoluutio, joka mahdollistaa virheettömät ja kohinattomat kuvat.

Kameroiden vasteaika on nopea. α390-mallissa on lisäksi elävä esikatselutila nopealla automaattitarkennuksella. Kameralla on helppo ottaa kuvia hankalissa asennoissa kirkkaan, kääntyvän näytön ja tarkan automaattitarkennuksen avulla.

Sonyn edullisin digijärjestelmäkamera α290 tarjoaa 14.2 megapikselin resoluution pienessä koossa: se painaa vain 456g (ilman akkua ja muistikorttia). Kamerat on muotoiltu uudelleen siten, että kameran käsittely on helppoa. Kameroiden yläosan painikkeet on sijoitettu uudelleen selkeämpään järjestykseen.

Vaikka järjestelmäkameran käytöstä ei olisi aikaisempaa kokemusta, kameroiden luovia kuvaustiloja on helppo käyttää. Kameran näyttö havainnollistaa aukon ja suljinnopeuden sekä valotusajan vaikutuksen lopulliseen kuvaan. Näytöllä näkyvä opastus antaa selkeitä ohjeita kameran toiminnoista. Parannetun valikon toiminta ja kuvien selailu on nopeaa.

Molemmat kameramallit sisältävät mini-HDMI-liittimen, jonka voi kytkeä suoraan HD Ready -televisioon (vaatii erillisen johdon). PhotoTV HD näyttää kuvat yhteensopivissa BRAVIA™ -malleissa entistä paremmin. Kuvien katselu onnistuu kätevästi BRAVIA™ TV:n kaukosäätimen avulla.

Sonyn tyylikkäät ja helppokäyttöiset digijärjestelmäkamerat α390 ja α290 ovat saatavilla kesän 2010 aikana. Niiden hinnat ovat:

  • DSLRA290L. CEE5 500 euroa
  • DSLRA290Y. CEE5 715 euroa
  • DSLRA390L. CEE5 550 euroa
  • DSLRA390Y. CEE5 770 euroa.