Sony Xperia PRO-I, älypuhelin kuvaajille

Sonyn toi kameramallistoonsa uutuuden, joka tarjoaa valo-, video- ja elokuvaajille mahdollisuuden kuvata, muokata ja lähettää kuvamateriaalia eteenpäin yhdellä laitteella. “Ammattilaistason kuvanlaatua”  luvataan 1.0-tyypin kennon avulla  ja nopealla suorituskyvyllä. 24 mm:n objektiivin ja 1.0-tyypin kuvakennon lisäksi käytössä on kaksi muutakin objektiivivaihtoehtoa, 16 ja 50 mm. Kaikki kolme objektiivia tukevat vaiheentunnistukseen perustuvaa automaattitarkennusta. Näyttö on 6,5 tuuman 21:9 4K HDR OLED -näyttö 120 Hz:n virkistystaajuudella.

Sony Xperia PRO-I

Sony Xperia PRO-I pääkameran 1.0-tyypin kenno perustuu Sony RX100 VII:n kompaktikameran kennoon, joka on viritelty Xperia PRO-I:tä varten. Kuvakennon 2,4 μm:n kuvapisteväli auttaa saavuttamaan hyvän herkkyyden ja vähentämään hämärässä otettujen kuvien kohinaa. Suuri kenno auttaa myös dynaamiikassa; kuviin on helpompi saada näkyviin tummia ja vaaleita alueita ilman puhkipalamisen vaaraa tai tummien alueiden tukkoon menemistä. Suuren kennon etu on myös lyhyempi terävyysalue, silloin kun sellaista tavoitellaan. Tiettävästi suuresta kennosta kuitenkin käytetään vain n. 60 %, mikä ei ole riemun asia niille, jotka jo tämän laitteen hankintaa suunnittelevat. Eli kenno ei oikeasti vastaa sitä, mitä Sony RX100 VII kameran kenno voisi parhaimmillaan tarjota. Se ei tietenkään tarkoita etteikö kameraomisuudet silti olisi tässä laitteessa huippua kännykkäluokassa.

Pääkameran kaksi eri kokoista aukkoa, F2.0/4.0 mahdollistavat myös erilaiset syväterävyysalueet samalla objektiivilla. Kaikki kolme objektiivia tukevat vaiheentunnistukseen perustuvaa automaattitarkennusta. Reaaliaikainen Eye AF -toiminto toimii sekä ihmisillä tai eläimillä.

Valokuvat voi halutessaan kuvata 12 bitin RAW-tiedostoina. Videokameraominaisuuksissa suurimpia ilon aiheita ovat videokuvaus 4K HDR -tarkkuudella maksimissaan 120 kuvaa/s sekä kohdetta seuraava automaattitarkennus. Myös silmätarkennus toimii videokuvauksen aikana.

Lisävarusteena on saatavissa mm. erillinen takakanteen kiinnitettävä vlog-näyttö (199 €) ja kuvauskädensija/kauko-ohjain (200 €).

Suositushinta Sony Xperia Pro-I älypuhelinkameralle on 1799 €.