Sonyn uusi α7R II -järjestelmäkamera tarjoaa innovatiivisen kuvauskokemuksen – maailman ensimmäisellä takaa valaistulla 35 mm täyden kinokoon kennolla varustettuna*

Sonyn uusi α7R II -järjestelmäkamera tarjoaa innovatiivisen kuvauskokemuksen – maailman ensimmäisellä takaa valaistulla 35 mm täyden kinokoon kennolla varustettuna*

Sonyn peilittömien järjestelmäkameroiden lippulaivamalli sisältää 42,4 megapikselin takaa valaistun CMOS-kuvakennon, sisäänrakennetun viisiakselisen kuvanvakaajan, 4K-laatuisen videotallennuksen, hiljaisen kuvaustilan, Fast Hybrid AF -automaattitarkennuksen ja paljon muita ominaisuuksia.

Sony julkisti uuden lippulaivamallin täyden kinokoon peilittömien kameroiden tuoteperheeseensä, eli α7R II (ILCE-7RM2).

Uudessa α7R II -vaihto-objektiivikamerassa on maailman ensimmäinen takaa valaistu täyden kinokoon Exmor R CMOSi –kenno, joka tuottaa korkean resoluution (n. 42,4 tehokasta megapikseliä), korkean herkkyyden (laajennettavissa jopa ISO-arvoon 102 400)ii ja erittäin nopean automaattitarkennuksen, joka on jopa 40 % nopeampi kuin alkuperäisessä α7R-mallissa 399 vaiheittaisen automaattitarkennuspisteensä ansiosta.

Kamerassa on myös viisiakselinen kuvanvakainjärjestelmä, joka on tuttu tunnustusta saaneesta α7 II –mallista. Kameralla pystyy lisäksi ottamaan kuvia ja kuvaamaan 4K-videoita useissa eri muodoissa, kuten Super 35 mm –asetuksella (ilman pikselien yhdistämistä) sekä täyden kinokoon muodossa, maailman ensimmäisenä digitaalikameroissai. Lisäksi kamerassa on uudistettu XGA OLED Tru-Finder -elektroninen etsin varustettuna maailman tehokkaimmalla (0,78x) suurennoksellaiii.

Korkea resoluutio, korkea herkkyys ja nopea vasteaika

Uusi 42,4 megapikselin takaa valaistu CMOS-kenno on edistyksellisin, monipuolisin ja korkeimman resoluution täyden kinokoon kuvakenno, joka Sonylla on koskaan ollut. Tämän ansiosta α7R II nousekin uudelle tasolle, mitä laatuun, herkkyyteen ja vasteaikaan tulee. Aikaisemmin valokuvaajien on pitänyt valita joko korkea resoluutio, nopeus tai korkea herkkyysaste kameraa valittaessa. Uusi α7R II ratkaisee ongelman tarjoamalla kaikki ominaisuudet samassa uuden innovatiivisen kuvakennonsa ansiosta.

Uusi 42,4 megapikselin kuvakenno yhdistää välittömän on-chip –objektiivimuotoilun ja AR(heijastamattoman)-pinnoitteen kennon lasilla ja näin ollen se kerää valoa huomattavasti tehokkaammin. Tämän ansiosta herkkyys saadaan hyvin suureksi ja kohina-aste pieneksi sekä laaja dynaaminen alue. Tämä mahdollistaa kuvauksen laajalla ISO-alueella 100 – 25 600, joka on laajennettavissa ISO 50 – 102 400 –herkkyysalueeseenii.

Kuvakennon takaa valaistu rakenne laajennetulla ympärysmitalla ja kuparilankamuotoilulla mahdollistaa nopeamman välitysnopeuden ja takaa, että kuvat taltioituvat korkealla resoluutiolla ilman, että herkkyydestä tarvitsee tinkiä. Lisäksi tieto voidaan johtaa ulos kennosta noin 3,5-kertaa nopeammin kuin alkuperäisessä α7R-kamerassa.

Sonyn laaja FE-objektiivien (35mm täyden kinokoon kanssa yhteensopivat E-bajonetin objektiivit) valikoima on täydellinen kumppani uudelle α7R II –kameralle. α7R II –kamerassa on nopea BIONZ X -kuvaprosessori, joka mahdollistaa huippuyksityiskohtaiset ja alhaisen kohinatason kuvat ja videot. Kamerassa ei ole optista alipäästösuodinta, joten maisemakuvat tallentuvat korkeimmalla mahdollisella resoluutiolla ja kirkkaudella.

α7R II –järjestelmäkamerassa on uusi erittäin kestävä tärinättömämpi suljin, joka aiheuttaa 50 % vähemmän sulkimen liikkeen aiheuttamaa tärinää kuin edeltäjänsä. Se kestää noin 500 000 kuvaaiv. Kamera voidaan asettaa myös äänettömään Silent Shooting -tilaan, jolla voidaan kuvata hiljaisesti ilman kennon tärinää tai liikettä.

Uudessa kennossa on 399 vaiheittaista automaattitarkennuspistettä – tarkoittaen maailman laajinta AF-automaattitarkennusalaa täyden kinokoon kennoissa – jotka toimivat yhdessä 25 kontrastia määrittävien automaattitarkennuspisteiden kanssa, joilla saavutetaan 40 % nopeampi tarkennus kuin alkuperäisessä mallissa. α7R II hyödyntää edistyksellistä liikkeentunnistusalgoritmia, joka mahdollistaa yhdessä Fast hybrid AF –automaattitarkennuksen kanssa jopa 5 kuvataajuuden jatkuvan kuvaamisen AF-jäljityksellä.

Lisäksi α7R II -kameran vaiheittainen AF-automaattitarkennusjärjestelmä toimii hyvin Sonyn A-bajonetin objektiivien kanssa käytettäessä LA-EA3- tai LA-EA1-sovitinta. Tämän ansiosta kuvaaja voi nauttia laajasta 399 vaiheittaisesta automaattitarkennuspisteestä, nopeasta reagoinnista ja korkeasta jäljityskyvystä laajemmalla objektiivivalikoimalla. Tämä on ensimmäinen osoitus siitä, että peilittömän järjestelmäkameran automaattitarkennusjärjestelmä voi toimia saumattomasti alun perin peilillisille järjestelmäkameroille tehtyjen objektiivien kanssa.

42,4 megapikselille optimoitu viisiakselinen kuvanvakain

Uutuusmalli α7R II on varustettu innovatiivisella viisiakselisella kuvanvakaimella, joka on hienosäädetty tukemaan kameran korkean resoluution kuvauskykyä. Edistynyt kuvanvakautusratkaisu, joka on samanlainen kuin tunnustusta keränneessä α7 II –kamerassa, korjaa kameran heilumista viiden akseliin kautta kuvauksen aikana. Vakautus korjaa kulmittaisen tärinän (keinunta ja kääntyminen), jota tulee helposti telefoto-objektiiveja käytettäessä, heilunnan (X- ja Y-akselit), joka on huomattavissa suurennuksen lisääntyessä ja kiertävän liikkeen (kierto), joka vaikuttaa videokuvaan usein. Tämän kameran tärinänestojärjestelmä vastaa kuvausta 4,5 pykälää suuremmallav suljinnopeudella.

Viisiakselinen kuvanvakautus toimii myös yhdessä Optical SteadyShot™ (OSS) –kuvanvakaimella varustettujen Sonyn α-objektiivien kanssa. Tämä takaa parhaan vakautuksen ja kirkkauden ja järjestelmä toimii ihailtavan hyvin yhteensopivalla Sonyn α A-bajonetin objektiivien kanssa ilman erillistä vakautusta paikan päällä. Vakautuksen vaikutuksia voi esikatsella live-view-toiminnolla LCD-näytön kautta tai kameran OLED-etsimestä.

Päihittämätöntä 4K-videokuvausta

Sonyn uuden α7R II –kameran huimat video-ominaisuudet pitävät sisällään 4K-laatuisten (QFHD 3840×2160) videoiden kuvaamisen joko Super 35mm –rajausasetuksella tai täyden kinokoon asetuksella.

Super 35 mm –asetuksella kamera hyödyntää tietoa arviolta 1,8-kertaisesta määrästä megapikseleitä 4K-kuvaan verrattuna käyttämällä täyttä pikselimäärää yhdistämättä pikseleitä ja kyllästämällä tiedon 4K-videoiden tuottamiseen pienimmällä mahdollisella moiré-vaikutuksella ja pikselöitymisellä.

α7R II hyödyntää täyden kinokoon asetuksella koko 35mm kennon leveyttä 4K-tallentamiseen antaen käyttäjille mahdollisuuden hyödyntää kennon laajennettua ilmaisuvoimaa. Tämä on maailman ensimmäinen digitaalikamera, jossa on sisäänrakennettuna täyden kinokoon 4K-tallennusmahdollisuusi.

Kamera käyttää edistyksellistä XAVC Svii -koodekkia videokuvauksessa, joka tallentaa korkealla 100 Mbps –kuvataajuudella 4K-tallennuksessa ja 50 Mbps –kuvataajuudella Full HD –tason videota kuvatessa.

α7R II –mallissa on myös valikoima toimintoja, jotka tukevat ammattimaista videontuotantoa, kuten Picture Profile, S-log2 Gamma ja S-gamut, 120 fps korkean kuvataajuuden videokuvaus HD (720p)-tarkuudella, aikakoodi, puhdas HDMI-ulostulo ja paljon muita.

Parannettu muotoilu, käytettävyys ja luotettavuus

Uudessa täyden kinokoon α7R II –kamerassa on parannettu XGA OLED Tru-Finder™ -etsin, jossa on kaksipuolinen asfäärinen linssi, joka antaa maailman korkeimman, 0,78-kertaisen suurennuksen etsimeen. Etsimen kristallin kirkkaasta kuvasta voi esikatsella ja toistaa kuvattua materiaalia koko näytön laajuudelta. Häiritseviä ja ei-toivottuja heijastuksia vastaan linssissä on ZEISS® T* Coating -pinnoite.

Kamerassa on tukeva ja ammattimainen tuntuma sen kevyen ja jäykän magnesiumseoksesta valmistetun rungon ansiosta. Lisäksi kamerassa on uudelleen muotoiltu kahva ja laukaisunappi. Siinä on lisäksi uusi lukkomekanismi, jolla valitsimen saa lukittua ja laajennettu valikoima muokattavia valitsimia ja näppäimiä, jotka istuvat vaativimmankin valokuvaajan tarpeisiin.

Uusi α7R II -kamera on myös Wi-Fi®- ja NFC-yhteensopiva ja se toimii täydellisesti Sonyn PlayMemories Moblile™ -sovellusten kanssa, jotka ovat saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Myös kasvava valikoima PlayMemories Camera Apps™ -kamerasovelluksia, jotka tuovat lisää luovia ominaisuuksia kameraan, toimii saumattomasti. Esimerkiksi intervallikuvaukseen voi lisätä luovuutta uudella ”Angle Shift add-on”viii –sovelluksella, jolla voi helposti lisätä panorointivaikutelmaa, kallistusta ja zoomia intervallikuviin ilman lisävarusteita tai tietokoneohjelmia. Lisätietoa on saatavilla osoitteesta www.sony.net/pmca.

Sony on myös lanseerannut uuden LCD-näyttömallin CLM-FHD5, joka on erinomainen apuväline videokuvaukseen α7R II –kamerassa. Kompakti 5.0 –tyypin Full HD (1920x1080p) CLM-FHD5-LCD-näyttö, jossa on suurennus- ja peaking-toiminnot täsmälliseen tarkennukseen ja väärien värien ja videotason merkitsin valotuksen säätämiseksi ja S-long –näyttöapu, joka auttaa S-long-kuvauksessa.

α7R II –kamera tulee myyntiin kesällä 2015. Uutuusmallin suositushinnat tarkentuvat myöhemmin.