Sonyn uusilla digikameroilla progressiivinen video, kaksoisnauhoitus ja 3D-valokuvat

Huippumalleissa on 16,2 megapikselin Exmor R™ CMOS-kenno. OLED-kosketusnäytön ensiesiintyminen nähdään Cyber-shot™ TX100V:ssä. Sonyn viidelle uudelle Cyber-shot™-digikameralle luvataan lähes järjestelmäkameran tasoiset kuvat, tasokkaat 3D-valokuvat ja Full HD -videot.

Viisi Sonyn suunnittelemaa uutta 16,2 megapikselin Cyber-shot™-kameraa (mallit DSC-TX100V, DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 ja DSC-WX7) ovat maailman ensimmäiset kompaktit digikamerat, joissa on 3D Still Image™ -toiminto. Sen avulla voi ottaa 3D-kuvia vain yhtä objektiivia ja kennoa käyttämällä. Lisäksi Cyber-shot™ TX100V on maailman ensimmäinen kompakti digitaalinen valokuvakamera, jolla voi kuvata progressiivista Full HD (1920 x 1080/50p) -videota, jonka toisto on sulavaa myös nopean toiminnan kohtauksissa.

Malli TX100V on Sonyn ensimmäinen Cyber-shot™-kamera, jossa on 8,8 cm:n (3,5″) OLED-kosketusnäyttö. Se luvataan tuottavan syvemmän mustan ja rikkaat värit, mutta olevan samanaikaisesti ohuempi ja tarjoavan nopeamman vasteajan kuin useimmat muut LCD:t. Ominaisuus on kätevä erityisesti elokuvia kuvattaessa. Lisäksi WX10 on yksi harvoista digikameroista, joka sisältää erittäin nopean lineaarisen tarkennustoiminnon, jonka ansiota kameran tarkennus on yhtä nopea ja tarkka kuin järjestelmäkameroissa.

Kehittynyt videotallennus

Kameralla voi kuvata progresssiivista 50 Full HD (1920 x 1080) -kuvaa sekunnissa (50p), minkä vuoksi Cyber-shot™ TX100V:llä videon toisto on sulavaa katsottaessa urheilua tai muuta nopeasti liikkuvaa toimintaa. DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 ja DSC-WX7 -mallit nauhoittavat liikkuvaa kuvaa 1080/50i AVCHD tarkkuudella.

Valokuvien ja videoiden kuvaamista varten kameroissa on erilliset painikkeet. Dual Rec -tilalla voi kuvata samanaikaisesti laadukkaita valokuvia ilman, että videonauhoitusta tarvitsee katkaista. (Dual Rec ei ole käytettävissä kuvattaessa 50p-tilassa).

3D-sisältöä

Sonyn avulla voi luoda 3D-sisältöä, jota voidaan katsoa 3D-kotiteatterisysteemin kautta. 3D-kuvia voidaan ottaa 3D-pyyhkäisypanoraamalla™ tai uudella 3D-valokuvaustoiminnolla. Tällöin kamera ottaa kaksi peräkkäistä kuvaa eri tarkennuspisteistä määrittäen syvyydet ja luoden kuvat oikealle ja vasemmalle silmälle, mikä tuottaa 3D-efektin. Kuvia voidaan katsella 2D:nä tai 3D:nä yhteensopivasta 3D-televisiosta, kuten uudesta BRAVIA KDL-HX820:stä (katseluun vaaditaan yhteensopivat 3D HDMI -kaapeli sekä 3D -aktiivisuljinlasit).

Kameroissa on myös 3D-pyyhkäisypanoraamatoiminto, jolla voi ottaa laajoja 3D-panoraamakuvia yhdellä napin painalluksella ja pyyhkäisyliikkeellä. Kamera nivoo nopeasti peräkkäin otetut kuvat yhteen ja luo niistä yksityiskohtaisen 3D-panoraamakuvan. Kamerat mahdollistavat aivan uudenlaisen tavan katsella kuvia. Toisin kuin 3D-pyyhkäisypanoraama-toiminto, jolla voi katsella 3D-kuvia yhteensopivasta 3D TV:stä, Sweep Multi Angle™ -toiminnolla 3D-simuloituja kuvia voi katsella 3D- kameran näytöllä kallistamalla kameraa edestakaisin. Tämä ominaisuus ottaa 15 kuvaa eri kulmista ja laatii niistä 3D-tyylisen efektin näytölle.

Helppo Menu Selection -teknologia 

Kehittyneiden Superior Auto™ ja Intelligent Auto™ -toimintojen avulla kaikki uudet Cyber-shot™-mallit tunnistavat automaattisesti useita erilaisia kuvaustilanteita yhdistämällä jopa kuusi erittäin nopeasti otettua kuvaa tilanteesta. Lopputuloksena on tarkka ja kohinaton kuva, jossa on optimaalinen dynamiikka. 

Kameran valikon kautta löytyvä In-Camera Guide auttaa käyttäjää pulmatilanteissa eikä paperista manuaalia tarvitse kaivaa esille. Ominaisuus löytyy kaikista muista kameroista, paitsi malleista W510 ja W530.Taustansumennustoiminto ottaa nopeasti kaksi kuvaa, joissa tarkennus on eri kohdissa, ja luo kuvista yhden kuvan, jossa kohde näkyy tarkkana ja tausta on kauniisti sumennettu. Soft Skin -toiminto vähentää näkyviä virheitä ja ryppyjä, ja Natural Flash -toiminto korjaa väritasapainon luonnollisemmaksi. Kaikki viisi kameraa sisältävät myös sarjakuvaustoiminnon, joka kuvaa 10 ruutua sekunnissa täydellä 16,2:n megapikselin resoluutiolla. Kompakteissa kameroissa on Sonyn G -objektiivi, jossa on 10-kertainen optinen zoomi. ja Cyber-shot™ HX7V:ssä sisäänrakennettu GPS ja kompassi, jotka tallentavat kuvauspaikan sijainnin lisäksi kuvaussuunnan. WX10:ssä on 7-kertainen, kirkas F2,4 24 mm:n laajakulmaobjektiivi ja nopea lineaarinen tarkennustoiminto. DSC-WX7:ssä on 5-kertainen 25 mm:n laajakulmaobjektiivi, jolla ryhmä- tai maisemakuvien ottaminen on helppoa.

Mallit DSC-TX100V, DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 ja DSC-WX7 ovat Sonyn ensimmäiset Cyber-shot™-kamerat, joissa on kehittynyt HDR (High Dynamic Range) -ominaisuus. Se yhdistää kuvan huippuvalot, keskisävyt sekä varjot kolmesta eri kuvasta yhteen luonnollisen näköiseen kuvaan jopa haastavissa valo-olosuhteissa.

Järjestelmäkameran nopeus

Uuden nopean lineaarisen tarkennusominaisuuden ansiosta Cyber-shot™ WX10:llä kohteen tarkennuksen luvataan olevan yhtä nopeaa kuin järjestelmäkameralla kuvattaessa. Mekaanisen, tarkennuksen tekevän rattaan sijasta DSC-WX10:ssä on magneettinen käämi/silmukka (samanlainen kuin käytetään kaiuttimissa), joka siirtää objektiivia lineaarisesti ja saavuttaa oikeanlaisen tarkennuksen suoralla eteen-taakse-liikkeellä kiertymisen sijaan.

Kestävä muotoilu

16,2 megapikselin Cyber-shot™ TX10 on veden-, iskun-, pölyn- ja pakkasenkestävä, ja siinä on HD-video- ja 3D-valokuvatoiminnot. Lisäksi siinä on älykäs pyyhkäisypanoraama, Exmor R™ CMOS -kenno, jolla luvataan saavan kirkkaita ja kohinattomia kuvia jopa vähässä valossa kuvia, ja 7,5 cm:n (3,2″) kosketusnäyttö. TX10 on vedenkestävä aina viiteen metriin saakka ja sillä otettua korkealaatuisia kuvia, myös panoraamakuvia, tai Full HD 1080i -videota myös veden alla. Kamera on pakkasenkestävä aina -1o asteeseen saakka. Se on myös iskunkestävä ja kestää putoamisen 1,5 metrin korkeudelta. Ilmatiiviin rakenteensa vuoksi se on myös pölynkestävä.
Kaikki uudet Cyber-shot™-mallit sopivat yhteen Sonyn viimeisimpien korkealaatuisten SDHC-korttien kanssa.

Hinnat ja saatavuustiedot

Sarja/malli Hinta € Saatavuus
H-SARJA 
DSC-HX7V 360 Maaliskuu 

DSC-H70 270 Maaliskuu 

T-SARJA

DSC-TX100V 450 Maaliskuu

DSC-TX10 390 Maaliskuu

DSC-T110 260 Maaliskuu

W SERIES

DSC-WX10 340 Huhtikuu

DSC-WX9 270 Maaliskuu

DSC-WX7 260 Maaliskuu

DSC-W580 200 Tammikuu

DSC-W570 190 Tammikuu

DSC-W350 170 Myynnissä oleva malli

DSC-W550 160 Tammikuu

DSC-W530 150 Tammikuu

DSC-W520 140 Huhtikuu

DSC-W510 120 Helmikuu

S SERIES

DSC-S3000 90 Maaliskuu

J SERIES

DSC-J10 210 Maaliskuu