Uusi Nikon D7200 nostaa kuvaajankin uudelle tasolle: DX-koon DSLR-kamera, joka on valmis toteuttamaan kaikki tavoitteet

Uusi Nikon D7200 nostaa kuvaajankin uudelle tasolle: DX-koon DSLR-kamera, joka on valmis toteuttamaan kaikki tavoitteet

Helsinki, 2.3.2015: Nikon esittelee tänään DX-koon DSLR-kameroiden uuden huippumallin. Nopea, monipuolinen ja hyvällä liitettävyydellä varustettu D7200 tuottaa erinomaisia valokuvia ja videoita.

D7200 on perinyt monia ominaisuuksia Nikonin maineikkailta FX-koon malleilta, joten sillä on innokkaille valokuvauksen harrastajille paljon tarjottavaa. Kamera on vastaus kaikkien niiden valokuvaajien tarpeisiin, jotka haluavat tuottaa huippulaadukkaita kuvia mutta käyttävät mieluummin kevyttä DSLR-järjestelmää.

D7200_18_105_front34lD7200_18_105_back34r D7200_18_105_top

D7200 on ensimmäinen DX-koon kamera, jossa kohteen täsmällinen tarkennus onnistuu jopa –3 EV:n arvolla. Tämän selittää automaattitarkennusjärjestelmä, joka on peräisin Nikonin maineikkaista ammattilaiskameroista. Kun tähän lisätään vielä laaja ISO-herkkyysalue ja nopea sarjakuvaus, terävät kuvat ja selkeät videot onnistuvat myös pimeässä ja yöaikaan. Luovia mahdollisuuksia lisäävät valojuovakuvaukseen ja sujuvaan Time Lapse -kuvaukseen suunnatut toiminnot sekä laaja valikoima yhteensopivia DX- ja FX-koon NIKKOR-objektiiveja. D7200 on lisäksi Nikonin ensimmäinen DSLR-kamera, jossa on NFC (Near Field Communication) -tuki. Käyttäjät voivat nyt siirtää valokuvat älylaitteeseen joko NFC-yhteyden tai kameran Wi-Fi-toiminnon1avulla. Monipuolisten videokuvausominaisuuksiensa ja kevyen DX-runkonsa ansiosta D7200 on tervetullut lisä mihin tahansa tuotantoympäristöön. Videoasetuksille pyhitetty erillinen elokuvavalikko, kehittyneet äänenhallinnan vaihtoehdot ja tuoreimman sukupolven Picture Control -asetukset tuovat erinomaisen joustavuuden. Kamera on myös yhteensopiva Nikonin uuden langattoman ME-W1-mikrofonin (lisävaruste) kanssa, joka taltioi äänen selkeänä jopa 50 metrin päästä.

Nikon Nordicin tuotepäällikkö Björn Nordgren sanoo:

”Lähes tasan kaksi vuotta sitten toimme markkinoille Nikonin DX-koon huippumallin D7100. Tänään julkistamme sille vahvan seuraajan: Nikon D7200.

D7200 on kutakuinkin ainoa laatuaan monipuolisuudessan: automaattitarkennus periytyy D750:stä, mikä tekee siitä uskomattoman nopean ja tarkansamalla kun sen voi lukita kohteeseen niinkin heikossa valaistuksessa kuin -3EV.

Kuvan laatu sekä pienellä että suurella ISO-arvolla on selvästi luokkansa paras. Kameran runko on vankka ja sillä on sama pölyn ja kosteuden kestävyys kuin Nikon D810:llä. Siihen on vielä lisätty  sisäänrakennettu langaton toiminto, jonka avulla voit nopeasti ja helposti jakaa kuvia Wi-Fin ja NFC:n kautta. Olen aivan varma, että monet käyttäjät vaikuttuvat siitä, mihin kaikkeen Nikon D7200 pystyy.”

Tee tavoitteista totta 

Suuri DX-koon kuvakenno, EXPEED 4 -kuvankäsittelyjärjestelmä ja ISO-herkkyysalue 100–25 600: näillä eväillä kuvien dynaaminen alue on erittäin laaja, kohina vähäistä ja värien toisto sävykästä. Mistä tahansa kohteesta otetut 24,2 megapikselin kuvat ovat laadultaan tulostuskelpoisia. Jopa pimeässä saa aikaan selkeää videokuvaa. Tämä muutenkin erittäin monipuolinen kamera saa lisäpontta ammattitason automaattitarkennuksesta, jonka se on perinyt Nikonin FX-koon kameroista. Niinpä kohde ja paikka eivät enää aseta rajoituksia kuvaamiseen. Aina –3 EV:hen (ISO 100, 20 °C) asti ulottuvan herkkyyden ansiosta 51 pisteen Multi-CAM 3500 II -automaattitarkennus vangitsee kohteen uskomattoman tarkasti jopa pimeässä. Keskiosan viisitoista ristikkäistyyppistä tunnistinta varmistavat kohteen erinomaisen tarkennuksen. Yksi keskitarkennuspiste on f/8-yhteensopiva, mikä antaa mahdollisuuden useisiin objektiivin ja telejatkeiden yhdistelmiin. Kameralla voi kuvata DX-koossa jopa 6 kuvaa sekunnissa ja 1,3-kertaisella rajauksella 7 kuvaa sekunnissa. Suuren puskurimuistin ansiosta yhteen nopeaan kuvasarjaan mahtuu jopa 27 12-bittistä RAW-kuvaa ja 100 laadukasta JPEG-kuvaa.² 1,3-kertaisen rajauksen avulla voi lisäksi pidentää NIKKOR-objektiivin telekuvausulottuvuutta ja hyödyntää automaattitarkennuksen 51 tarkennuspisteen peittoa koko kuva-alueella.

Videoita kuvaajan ehdoilla 

Nikonin ammattilaiskameroista periytyvien videokuvausominaisuuksien ansiosta D7200 on erittäin pätevä työkalu videokuvaukseen. Kamera tallentaa Full HD -videota jopa kuvataajuudella 25p/30p. 1,3-kertaista rajausta käytettäessä taajuus on jopa 1 080/50p/60p. Erillinen elokuva-asetusten valikko antaa tallentaa kaikki videokuvaukseen liittyvät asetukset yhteen paikkaan. Aineiston tallennuksessa voi hyödyntää kahta SD-muistikorttipaikkaa. HDMI-liitännän avulla kuvan voi samanaikaisesti siirtää myös ulkoiseen tallennuslaitteeseen tai näyttöön. Kuvatessa voi käyttää automaattista ISO-säätöä M-tilassa, jotta siirtyminen tummien ja kirkkaiden alueiden välillä sujuu pehmeästi. Valoalueiden näyttötilan avulla voi tarkistaa, missä valoalueet ovat palaneet puhki, ja Picture Control -asetus Tasainen helpottaa värisävyjen säätöä jälkikäsittelyssä. Äänenlaatu voi joko kruunata tai tuhota videon. Siksi kamerassa on kehittyneet äänenhallintatoiminnot, esimerkiksi äänialueen valintamahdollisuus (laaja/puhe) ja tuulikohinan vähennystoiminto käytettäessä yhdysrakenteista mikrofonia. Kun tallennuksessa käytetään ulkoista mikrofonia, Nikonin langaton ME-W1-mikrofoni (lisävaruste) on erinomainen tapa parantaa videoaineiston vaikuttavuutta suoraan äänilähteestä tallennetulla selkeällä äänellä. Sekä mikrofonin lähetin että vastaanotin pystyvät vastaanottamaan ääntä, joten äänen tallennukseen voi käyttää pelkkää mikrofonia tai mikrofonia ja vastaanotinta. Kuvaaja voi siis halutessaan tallentaa vain oman äänensä, vain kohteen äänen tai vaikkapa keskinäisen keskustelun.

Jakaminen uudelle tasolle 

D7200 on Nikonin ensimmäinen DSLR-kamera, jossa on Wi-Fi-yhteyden lisäksi NFC-tuki. Valokuvia voi siirtää NFC-yhteensopivaan älylaitteeseen yksinkertaisesti koskettamalla D7200-kameraa älylaitteella. Näin siirtyy kameran nestekidenäytössä kulloinkin esillä oleva kuva. Integroidun Wi-Fi-yhteyden avulla voi taas siirtää valokuvia jakokohteeseen yhteensopivan älypuhelimen tai tabletin välityksellä. Älylaitteeseen tulee vain ensin ladata Nikonin maksuton Wireless Mobile Utility -sovellus1. Integroitu Wi-Fi-toiminto antaa myös mahdollisuuden kaukolaukaista kameran älylaitteella. Tällöin kameran voi asettaa kuvakulmiin, joista kuvaaminen ei ehkä muuten onnistuisi. Langatonta kuvausta voi hallita vieläkin monipuolisemmin langattomalla lähetin-vastaanottimella WR-R10 ja langattomalla lähettimellä WR-T10. Kameran asetuksia voi puolestaan hallita langattomalla kauko-ohjaimella WR-1. Ethernet-yhteyden tai langattoman lähiverkkoyhteyden voi muodostaa lisävarusteena saatavalla lähettimellä UT-1 ja langattomalla lähettimellä WT-5.

Uutta luoviin kokeiluihin

Monipuoliset ominaisuudet ottavat D7200:n perustekniikasta kaiken irti ja antavat vapauden erilaisiin luoviin kokeiluihin, joissa on rajana vain kuvaajan mielikuvitus. Kameran 8,0 cm:n (3,2 tuuman) ja 1 229 000 pisteen värinäytössä voi säätää kuvauksen aikana väritasapainoa ja kirkkautta sen mukaan, mikä parhaiten sopii omiin työtapoihin. Etsimeen on yhdistetty kirkas ja suurikontrastinen tietonäyttö, jonka elektroluminenssielementin virrankulutus on pieni. Nikonin toisen sukupolven Picture Control -järjestelmä sisältää työkaluja, joilla voi sekä valo- että videokuvauksessa hallita terävöintiä, kontrastia, kirkkautta, värisävyä, yksityiskohtaisuutta ja värikylläisyyttä. Tasainen-asetus antaa jälkikäsittelyssä vapaat kädet: kaikki yksityiskohdat ja runsaat sävyt säilyvät niin huippuvalo- kuin varjoalueillakin. Yksityiskohtaisuus-asetuksella voi säätää kontrastia tarkasti niin, että pienimmätkin yksityiskohdat erottuvat. Kameran luoviin ominaisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus helppojen valikkotoimintojen avulla ottaa kuvasarjoja ajastetusti ja niin, että kuvien väliset siirtymät ovat sujuvia. Myös hienot valojuovakuvat onnistuvat sarjakuvaustilassa, kun käytetään neljän sekunnin tai sitä hitaampaa suljinaikaa. Kuvia voi ottaa niin paljon kuin muistikorttien kapasiteetti ja akun kesto sallivat.

Lisää mahdollisuuksia luovuuteen: NIKKOR-objektiivit ja Nikon-salamalaitteet

D7200-kamerassa voi käyttää kaikkia Nikonin DX-koon objektiiveja ja useita FX-objektiiveja. Erinomaisen erottelukykynsä ansiosta NIKKOR-objektiivit ovat keränneet mainetta ammattivalokuvaajien keskuudessa kaikilla erikoistumisalueilla. DX-koon objektiivien pieni koko on todellinen etu telekuvauksessa ja silloin, kun halutaan minimoida matkavarustuksen paino. Käytettäessä 1,3-kertaista rajaustilaa voidaan suurentaa DX-objektiivin ulottuvuutta 30 %. D7200 soveltuu luovaan salamakuvaukseen, sillä se on yhteensopiva useiden Nikonin luovaan valaistusjärjestelmään kuuluvien salamalaitteiden kanssa. Kameran yhdysrakenteisen salaman ohjaintoiminto mahdollistaa jopa kahden Nikon-salamalaiteryhmän langattoman laukaisun ja ohjauksen. Hankalissa valaistusolosuhteissa voi varmistaa tasapainoiset kuvat käyttämällä SB-700:n kaltaista pienikokoista salamalaitetta. Videoissa ja lähikuvissa kannattaa kokeilla SB-500:aa, jossa on tehokas LED-valaisin.

D7200 myynti alkaa 19.3.2015, suositushinta pelkälle rungolle 1285 EUR, 18-105mm VR –kitille 1519 EUR ja 18-140mm VR –kitille 1635 EUR. Kaikki hinnat sisältävät ALV:n.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista:

 • 24,2 megapikselin DX-koon kenno: Kuvien dynaaminen alue on laaja, kohina vähäistä ja värien toisto sävykästä.
 • EXPEED 4: Nostaa kameran suorituskykyä erinomaisin tuloksin.
 • Ammattilaistasoinen automaattitarkennus: 51 pisteen Multi-CAM 3500 II -automaattitarkennus. Herkkyys riittää aina –3 EV:hen saakka (ISO 100, 20 °C).
 • Laaja ISO-herkkyysalue: Vakioherkkyysalue 100–25 600 mahdollistaa luotettavan kuvauksen valossa kuin valossa.
 • Nopea sarjakuvaus: Jopa 6 kuvaa/s DX-koossa ja jopa 7 kuvaa/s 1,3-kertaisessa rajaustilassa. Jopa 27 12-bittistä RAW-kuvaa ja 100 laadukasta JPEG-kuvaa yhdessä nopeassa kuvasarjassa.²
 • Rajoittamaton sarjakuvaus: Sarjakuvaustilassa voi käyttää 4 sekunnin suljinaikaa tai sitä hitaampaa. Kuvia voi tallentaa niin monta kuin muistikorttien kapasiteetti ja akun kesto sallivat.
 • Time Lapse -elokuvat: Ajastettuja kuvasarjoja voi yhdistää elokuviksi niin, että kuvien väliset siirtymät ovat sujuvia.
 • Vaivattomat yhteydet: Wi-Fi1- ja NFC (Near Field Communication) -tuen ansiosta jakaminen on helppoa.
 • D-video: Kamera tallentaa DX-koon Full HD -videota jopa kuvataajuudella 25p/30p. Käytettäessä 1,3-kertaista rajausta taajuus on jopa 1 080/50p/60p. Erillinen elokuvavalikko, jonka avulla kaikki videoasetukset voi tallentaa samaan paikkaan.
 • Tarkka äänenhallinta: Äänenhallinnan monipuoliset vaihtoehdot antavat mahdollisuuden tuottaa äänenlaadultaan ammattimaista videoaineistoa.
 • 1,3-kertainen rajaus: Tuo telekuvaukseen lisää ulottuvuutta ja nopeutta ja laajentaa automaattitarkennuksen käyttöaluetta.
 • Picture Control 2.0: Valittavissa on seitsemän Picture Control -asetusta. Tasainen-asetuksen suuri dynaaminen alue helpottaa jälkikäsittelyä, ja Yksityiskohtaisuus-asetus antaa hienosäätää yksityiskohtaisuuden astetta.
 • Kirkas etsinkuva: Noin 100-prosenttinen kuva-ala ja erinomainen näkyvyys ulkona, myös voimakkaassa vastavalossa.
 • Värinsäätönäyttö: Heijastamaton 8,0 cm:n (3,2 tuuman), noin 1 229 000 pisteen RGBW-nestekidenäyttö. Väritasapainoa ja kirkkautta voi säätää halutulla tavalla.
 • Vankka ja kestävä: Pöly- ja sääsuojattu, putoamisen varalta vahvistettu rakenne. Suljinyksikkö on testattu 150 000 laukaisulla.
 • Yhdysrakenteinen salama: Älykäs i-TTL-salamaohjaus ja ohjaintoiminto.
 • Suunniteltu energiaa säästäväksi: Erittäin pienikokoisen ja kevyen EN-EL15-litiumioniakun yhdellä latauksella voi ottaa jopa 1 110 valokuvaa ja 80 minuuttia videoaineistoa3.
 • Tallennusvälineet: Kaksi SD-korttipaikkaa takaavat sujuvan kuvauksen. Molemmat korttipaikat ovat yhteensopivia suuren kapasiteetin SDXC- ja UHS-I-korttien kanssa.
 • Vakio-ohjelmistot: Luovaa prosessia voi jatkaa kuvausrupeaman jälkeen. Nikonin omilla monipuolisilla ohjelmistoilla voi tuoda, järjestää, muokata ja jakaa valokuvia tai videoleikkeitä.

1 Wi-Fi-toiminnon saa käyttöön helposti lataamalla älylaitteeseen Wireless Mobile Utility -sovelluksen. iOS™- ja Android™-älylaitteiden kanssa yhteensopivan apuohjelman voi ladata maksutta Applen App Store™ -palvelusta tai Google Play™ -palvelusta. Android, Google, Google Play, YouTube ja muut tuotemerkit ovat Google Inc:n tavaramerkkejä.

2 Kuvattaessa ISO 100 -herkkyydellä ja käytettäessä 16 gigatavun SanDisk Extreme PRO UHS-I SDHC -korttia (95 Mt/s). Puskurimuistin kapasiteetti vaihtelee tallennuskohteen mukaan.

3 Perustuu CIPA-standardeihin