AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2.8G – uusi objektiivi makrokuvaukseen

Nikon on julkistanut lähikuvaukseen tarkoitetun uuden, DX-koon 40 mm:n makro-objektiivin. Tarkkojen yksityiskohtien tallentamiseen suunnitellun objektiivin kuvaussuhde on 1:1. Objektiivi sopii erityisen hyvin pienten yksityiskohtien kuvaamiseen, mutta soveltuu hyvin myös muotokuviin ja yleisvalokuvaukseen.

Kasvavan Micro NIKKOR -sarjan uusin tulokas tuottaa 40 mm:n polttovälillään DX-koon kameroissa kuvakulman, joka vastaa 60 mm:n objektiivin FX-koon järjestelmäkameroissa tuottamaa kuvakulmaa. Lyhyen tarkennusetäisyyden (0,163 m polttotasosta) ja 1:1-kuvaussuhteen ansiosta se on tehokas makro-objektiivi lähikuvaukseen. Valovoimainen aukko f/2.8 auttaa erottamaan kohteen sumennetusta taustastaan ja saamaan tarkkoja kuvia myös heikommassa valaistuksessa.

 

Objektiivissa on Nikonin SWM-ultraäänimoottori joka mahdollistaa hiljaisen ja tarkan automaattitarkennuksen, joten lähikuvia voi ottaa häiritsemättä kohdetta. M/A-tarkennustila sujuvoittaa tarkennusta entisestään mahdollistamalla automaattitarkennuksen ohittamisen. Tarkennusta voidaan näin säätää myös käsin ilman että joudutaan vaihtamaan automaattisen ja manuaalisen tarkennuksen välillä.

Objektiivin mitat ovat noin 68,5 × 64,5 mm, ja se painaa noin 235 g. Objektiivi on varustettu metallisella kiinnikkeellä ja kumitiivisteellä, ja sen mukana toimitetaan vastavalosuoja HB-61 ja pehmeä objektiivilaukku CL-0915.