NIKON JULKISTAA NOPEAN JA KEVYEN AF-S NIKKOR 400MM F/2.8E FL ED VR -OBJEKTIIVIN: TARKKUUTTA KAIKILLA NOPEUKSILLA

Helsinki, 14. toukokuuta 2014: Nikon julkisti tänään uuden ja valovoimaisen kiinteäpolttovälisen superteleobjektiivin, kevyen AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR:n. Kaikilla nopeuksilla tarkat kuvat tuottava FX-koon superteleobjektiivi sopii erinomaisesti urheilu- ja uutiskuvauksen ammattilaisille, jotka vaativat työkaluiltaan huippuluokan suorituskykyä.
AFS_400E_FL_ED_VR_a
Suurin aukko f/2.8, uudistettu optinen suunnittelu ja Nikonin uusi SPORT-tärinänvaimennustila takaavat NIKKOR 400 mm f/2.8 -objektiivin erinomaisen kuvanlaadun ja kyvyn seurata nopeaa toimintaa selkeästi. Objektiivi on edeltävää mallia kevyempi. Sen optiseen rakenteeseen kuuluu kaksi fluoriittilinssielementtiä, jotka parantavat suorituskykyä ja edistävät keveytensä ansiosta objektiivin tasapainoista käsittelyä. Objektiivin vankka rakenne kestää ammattimaisen ulkokäytön vaatimukset, ja fluoripinnoite hylkii vettä, pölyä ja likaa kuvanlaadun kärsimättä.

Yhdessä objektiivin kanssa julkistetaan tehokas telejatke AF-S TELECONVERTER TC-14E III. Telejatke lisää tiettyjen NIKKOR-objektiivien polttoväliä 40 prosenttia, joten se sopii erinomaisesti pitkää ulottuvuutta edellyttävään urheilu-, luonto- ja lehtikuvaukseen. Kehittynyt optinen rakenne tuottaa laadukkaat ja tarkat kuvat myös suurimmalla aukolla. Sähkötoiminen himmennin puolestaan parantaa valotuksen tarkkuutta yhteensopivia objektiiveja käytettäessä.

”Nikonin viimeaikaiset tekniset edistysaskeleet optiikassa ja elektroniikassa ovat osoittautumassa todelliseksi eduksi NIKKOR-teleobjektiivien uudelle sarjalle. Uuden 400 mm:n objektiivin fluoriittilasi vähentää painoa ja parantaa kuvanlaatua. Objektiivissa on myös tarkkuutta parantava sähkötoiminen himmennin sekä upouusi SPORT-tärinänvaimennustila. Lisäksi fluoripinnoite suojaa objektiivia vaativissa sääolosuhteissa ja tukee ergonomista käsittelyä. Myös uuden AF-S TELECONVERTER TC-14E III -telejatkeen suunnitteluun on tehty parannuksia. Telejatke on erittäin kätevä tapa kasvattaa superteleobjektiivin polttoväliä. Sekä uusi objektiivi että telejatke on suunniteltu kestämään pitkää yhtäjaksoista käyttöä hankalissa olosuhteissa. Uskomme niiden täyttävän vaativimpienkin ammattikuvaajien tarpeet”, kertoo objektiiveista, lisävarusteista ja ohjelmistoista vastaava Nikon Europen tuotepäällikkö Zurab Kiknadze.

Nopeaa tarkkuutta

Uusi nopea, tarkka ja vakaa NIKKOR 400 mm f/2.8 on urheilu- ja uutiskuvaajien luotettava kumppani. Hienoimmatkin yksityiskohdat tallentava suurin aukko f/2.8 mahdollistaa suljinaikojen tarkan hallinnan, ja hyvä syväterävyys saa kohteen erottumaan selvästi taustasta. Sähkötoiminen himmennin takaa aukonsäädön luotettavan ja erittäin tarkan toiminnan, jossa on hyvin vähän virheitä. Tämä tarkka mekanismi parantaa myös automaattisen valotussäädön vakautta sarjakuvauksen aikana ja lisää tarkkuutta – erityisesti silloin, kun objektiivia käytetään yhdessä sähkömagneettisen telejatkeen, kuten AF-S TELECONVERTER TC-14E III:n, kanssa. Käytettävissä on kolme tarkennustilaa: A/M (asettaa automaattitarkennuksen ensisijaiseksi myös tarkennusrengasta käytettäessä), M/A (välitön siirtymismahdollisuus automaattitarkennuksesta käsisäätöön missä tahansa AF-tilassa) ja M (käsitarkennus).

Urheilutila

Vakautta parantava Nikonin maineikas tärinänvaimennustekniikka mahdollistaa kuvaamisen jopa neljä askelta pidemmällä suljinajalla. Upouuden SPORT-tärinänvaimennustilan ansiosta nopeasti liikkuvia kohteita voi myös panoroida selkeästi. SPORT-tila on suunniteltu tuottamaan vakaa etsimen kuva kuvattaessa nopeaa liikettä. Tilan ansiosta sarjakuvauksen kuvausnopeus ja laukaisun aikaviive ovat samaa luokkaa kuin silloin, kun tärinänvaimennus on poissa käytöstä.

Uusi optinen rakenne

Uudelleensuunnitellun optisen rakenteen 12 ryhmässä on 16 elementtiä, joista kaksi on fluoriittielementtejä ja kaksi ED-elementtejä. Fluoriitin käyttö kahdessa etuelementissä keventää objektiivin etuosaa ja siirtää painopisteen objektiivin taakse, mikä parantaa käsiteltävyyttä ja vakautta. Fluoriittielementit takaavat myös huippuluokan optisen suorituskyvyn suuren siirtonopeuden, erittäin vähäisen väriaberraation ja jopa super-ED-lasielementtejä pienemmän hajonnan ansiosta. Lisäksi Nikonin heijastamaton nanokidepinnoite varmistaa kuvien selkeyden vähentämällä heijastusten ja haamukuvien määrää. Objektiivissa on myös suojaava meniski-linssi, ja objektiivin mukana toimitetaan neutraalivärisuodin. Objektiivin takana on kätevä suotimen pidike.

Parempi ergonomia, vankka rakenne

Edeltävää mallia huomattavasti kevyemmän superteleobjektiivin rakenteessa on käytetty fluoriittielementtejä, joiden ansiosta uusi objektiivi painaa vain noin 3 800 g. Ergonomian parannuksia on tehty esimerkiksi jalustarenkaaseen, jonka uudet kannattimet takaavat sujuvan vaihdon vaaka- ja pystyasennon välillä. Integroitu jalustajalka on nyt objektiivin etuosaa kohden, mikä parantaa tasapainoa sekä helpottaa kuljetusta objektiivin ollessa kiinnitettynä jalustaan. Lisäksi objektiivin mukana toimitetaan yksijalkainen jalusta. Yksiosainen vastavalosuoja voidaan kääntää toiseen suuntaan tai toisinpäin, joten se voi olla kiinnitettynä objektiiviin myös kuljetuksen aikana.

Objektiivissa on pölyltä ja kosteudelta suojattu ammattilaistason rakenne. Sen suojaavassa meniski-linssissä käytetty fluoripinnoite hylkii tehokkaasti vettä, pölyä ja likaa kuvanlaadun kärsimättä. Varkaudelta suojaava turvakiinnitys pitää objektiivin turvassa, ja mukana toimitettava tukeva objektiivilaukku CT-405 helpottaa turvallista kuljetusta.

Uusi 1,4-kertainen telejatke

Tänään julkistettiin myös Nikonin uusi AF-S TELECONVERTER TC-14E III -telejatke, joka lisää tiettyjen NIKKOR-objektiivien polttoväliä 40 prosenttia. Nopeiden kiinteäpolttovälisten objektiivien sekä zoomobjektiivien kanssa käytettäväksi sopiva telejatke korvaa nykyisen AF-S Teleconverter TC-14E II -telejatkeen. Kooltaan entistä pienempi ja ergonomialtaan parempi telejatke sopii erinomaisesti pitkää ulottuvuutta edellyttävään urheilu-, luonto- ja lehtikuvaukseen; käytettäessä uuden NIKKOR 400 mm f/2.8 -objektiivin kanssa se kasvattaa polttovälin 560 mm:iin.
Optinen suunnittelu hyödyntää objektiivin koko suorituskykyä sekä vähentää telejatkeesta itsestään aiheutuvaa väriaberraatiota. Tuloksena saadaan laadukkaat, tarkat kuvat myös suurimmalla aukolla. Sähkötoiminen himmennin varmistaa parhaan mahdollisen valotuksen tarkkuuden yhteensopivien objektiivien kanssa. Objektiivin etu- ja takapinnoilla on fluoriittipinnoite, joka hylkii likaa ja kosteutta. Vankka objektiivin rakenne on suunniteltu kestämään ammattikuvaajan kohtaamat sääolosuhteet.

Objektiivin suositushinta on 13 420 € ja telejatke 585 €. Tuotteet tulevat myyntiin 28.8.2014.