EDUSTAVA JA NOPEA NIKON 1 S2 TEKEE VAIKUTUKSEN

Nikonin nopea, hybridityyppinen automaattitarkennusjärjestelmä tarkentaa vaivattomasti kaikkein nopeimpiinkin kohteisiin. Maailman nopein sarjakuvaus1 puolestaan mahdollistaa äärimmäisen tarkan ajoituksen, joten toiminta tallentuu nopeammin kuin uskotkaan. Nikonin maailmankuulu EXPEED-kuvaprosessori, 14,2 megapikselin CMOS-kenno ja laaja ISO-herkkyysalue (200–12 800) takaavat, että unohtumattomien hetkien kaikki yksityiskohdat tallentuvat kuviin. Nikonin uudella Tehostepaletti-toiminnolla kaikkiin kuviin voi lisätä taiteellisia tehosteita studiolaatuisilla suotimilla.
S2_10_30_PD_WH_front
Nikon 1 S2 -kameralla voi kuvata laadukkaiden valokuvien lisäksi myös vaikuttavia videoita. Kamera on varteenotettava vaihtoehto, kun kuvaamisen vaivattomuus on tärkeää. Kameralla kuvatut videot ovat vakaita ja teräviä, ja helppokäyttöisissä videokuvaustiloissa voi lisätä kätevästi elokuvallisia tehosteita. Automaattinen valokuvien ottaminen -toiminto puolestaan ottaa automaattisesti videokuvauksen aikana tarkkoja valokuvia. Kasvavan 1 NIKKOR -objektiivivalikoiman kanssa täysin yhteensopivalla Nikon 1 S2 -kameralla on helppo vaihtaa näkökulmaa. Kameran mukana toimitetaan 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 –zoomobjektiivi.

”Uusi Nikon 1 S2 mahdollistaa ympäröivän maailman kuvaamisen aivan uudella tavalla – vaivattomasti ja ilman epäonnistuneita otoksia. Uusi Nikon 1 on kätevä tapa parantaa kuvanlaatua, ja kameralla otetut kuvat ovat huomattavasti älypuhelimien kuvia parempia. Lisäksi se on jopa digitaalisia järjestelmäkameroita nopeampi sarjakuvauksessa. Vaiheen havaitsevan automaattisen tarkennuksen ansiosta kamera sopii videoiden kuvaamiseen. Nikonin pienikokoisten 1 NIKKOR -objektiivien valikoima puolestaan helpottaa uusien näkökulmien etsimistä. Nikon 1 S2 kameran käyttö on todella helppoa, ja sen upea, minimalistinen muotoilu kerää katseita”, kertoo Jordi Brinkman, Nikon Europen Nikon 1 järjestelmäkameroista vastaava tuotepäällikkö.

Tyylikäs, rohkea ja aina vakuuttava

Nikon 1 S2 -kameralla kuva on kaiken keskipiste. Kameran suuren 14,2 megapikselin CMOS-kennon ansiosta valokuvat ja HD-videot ovat kauniin yksityiskohtaisia, olipa ne otettu kirkkaassa auringonpaisteessa tai yöllä. Nopeassa CX-koon kennossa ei ole optista alipäästösuodinta, ja sen ISO-herkkyysalue on laaja (200–12 800). Näin se pystyy hyödyntämään jokaisen megapikselin ja tuottamaan paljon yksityiskohtia sisältäviä kuvia myös heikossa valaistuksessa. Valokuvia voi rajata yksityiskohtia menettämättä, ja videot ovat tarkkoja ja kirkkaita. Nikon 1 S2 -kamerassa riittää tehoa, ja sen EXPEED 4A -kuvankäsittelyjärjestelmän kaksi prosessoria mahdollistavat vaikuttavien kuvien ottamisen ja HD-videoiden kuvaamisen suurella nopeudella. Toinen kuvaprosessori huolehtii kameran upeasta kuvanlaadusta ja poikkeuksellisen puhtaista tuloksista, kun taas toinen takaa nopean ja luotettavan suorituskyvyn ja saumattoman sarjakuvauksen.

S2_10_30_PD_WH_top

Uskomaton nopeus, upeat toiminnot

Kuvaaminen on nopeampaa kuin koskaan, eikä epätarkoista kuvista tarvitse huolehtia: Nikon 1 S2 on suunniteltu tallentamaan kuviksi silmänräpäyksessä tapahtuvat hetket erittäin nopeasti ja tarkasti. Digitaalista järjestelmäkameraa nopeammassa kamerassa voi käyttää sarjakuvausta jatkuvalla automaattitarkennuksella ja kuvata 10 RAW-kuvaa jopa 20 kuvan sekuntinopeudella. Kamera pystyy myös ottamaan kuvia jopa 60 kuvan sekuntinopeudella niin, että tarkennus määritetään ensimmäisen kuvan perusteella. Nopeat tilanteet tallentuvat tarkkoina, sillä Nikon 1:n hybridityyppisen automaattitarkennusjärjestelmän 135 automaattitarkennuspistettä auttavat tarkentamaan kohteeseen nopeasti. Näistä pisteistä vaiheen havaitsevat 73 tarkennuspistettä, jotka muodostavat myös digitaalisten järjestelmäkameroiden automaattitarkennuksen perustan, on sijoitettu tasaisesti kuva-alueen keskelle, joten videoiden tarkennus ja terävyys ovat huippuluokkaa. Kontrastin havaitsevat automaattiset tarkennuspisteet ulottuvat aivan kuvan reunaan ja takaavat yksityiskohtien hämmästyttävän terävyyden vaikeissakin valaistusolosuhteissa. Kamera kuvaa ilman viivettä ja 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 -zoomobjektiivi takaa, että yllättävätkään tilanteet eivät jää tallentamatta. Kameran virran voi nimittäin kytkeä kätevästi kiertämällä objektiivia ja katkaista virran vetämällä objektiivin sisään.

S2_WH_back

Helppo käyttö, loistokas toiminta

Nikon 1 S2 on aidosti mukana hetkissä, sillä erittäin helppokäyttöisellä kameralla yksikään kuva ei jää ottamatta kameran säätämisen takia. Kamera on suunniteltu siten, että luovuudelle jää aikaa. Kuvaaminen on todella helppoa, sillä kehittynyt tekniikka huolehtii säädöistä. Olipa kyse sitten huomaamattomasti otetusta tilannekuvasta tai huolellisesti sommitellusta muotokuvasta, suuressa 7,5 cm:n (3 tuuman), 460 000 kuvapisteen nestekidenäytössä on helppo sommitella ja katsella kuvia. Toimintovalikko on helppo avata F-painikkeella, joten kuvaus- tai toistoasetusten säätäminen onnistuu sukkelasti. Kamerassa on yksinkertaiset valikot, selkeät kuvakkeet ja kätevästi sijoitetut painikkeet, joten tiloja on helppo vaihtaa ja asetusten ja tehosteiden säätö käy nopeasti.

Elokuvan taikaa

Hienojen HD-videoiden tallennus tapahtuu yhdellä painalluksella. Videoiden vaivattomaan tallennukseen erinomaisesti sopivalla Nikon 1 S2-kameralla voi kuvata toimintavideoita, ja sillä on helppo lisätä ripaus elokuvan taikaa katsojien iloksi. Muiden Nikon 1 -kameroiden tapaan Nikon 1 S2-kameralla voi tallentaa videon kuvaamisen aikana suuritarkkuuksisia valokuvia laukaisinta painamalla. Nikonin uusi Automaattinen valokuvien ottaminen -toiminto analysoi jokaisen kuvan ja ottaa kuvan parhaissa olosuhteissa automaattisesti. Uudet videokuvaustilat auttavat luomaan hienoja videoleikkeitä: kaupunkikuvien elävyyttä voi lisätä Nopea liike toiminnolla, ajan kulkuun saa animoidun stop-motion-tunnelman Jump cut-toiminnolla ja mielikuvituksen voi päästää valloilleen särmikkäillä 4 sekunnin videoleikkeillä joita voi liittää kahdeksan yhteen.

Nikon 1 -innovaatiot

Alkuperäiset Nikon 1 -innovaatiot takaavat, että parhaan kuvan ottaminen tai tavanomaisten kohteiden muuntaminen erikoisiksi kuviksi onnistuu nopeasti ja helposti. Kiitelty Parhaan hetken kuvaus -tila sisältää nyt Nikonin uuden Aktiivinen valinta -toiminnon, joka ottaa jopa 10 täyden tarkkuuden kuvaa alle sekunnissa ja antaa kuvaajan valita, mikä niistä säilytetään. Kameran luovassa tilassa käytettävissä olevalla uudella Tehostepaletti-toiminnolla on helppoa lisätä kuviin taiteellisia, studiolaatuisia suotimia ennen kuvien ottamista. Tehostepaletti-toiminto säätää kirkkautta, värikylläisyyttä ja valkotasapainoa, kun se käy eri tehosteet läpi – kuvaajan ei tarvitse tehdä muuta kuin kiertää monivalitsinta, niin näytössä oleva kuva muuttuu ja näyttää, mitä kuvanottohetkellä tallennetaan.

Laajennettava järjestelmä

Objektiiveja vaihtamalla kuviin tulee jännittäviä uusia kuvakulmia Nikonin 1 NIKKOR -objektiiveilla.  1 NIKKOR -objektiiveilla otetut kuvat ovat selkeitä, ja ne on optimoitu videoiden tallentamista ajatellen. Objektiivien pieni koko ja keveys parantavat osaltaan Nikon 1 -järjestelmän helppoa kuljetettavuutta kuvanlaadun siitä kärsimättä. Kun halutaan kuvata kaukana olevia kohteita, 1 NIKKOR VR 30–110mm -objektiivi on oiva kumppani. Pienikokoinen ja tyylikäs laajakulmaominaisuudella varustettu 10-100 mm:n 1 NIKKOR VR zoomobjektiivt on uskomattoman monikäyttöinen, ja kiinteäpolttovälinen 18,5 mm:n 1 NIKKOR -objektiivi sumentaa muotokuvissa taustan kauniisti, jolloin kohde näkyy selkeänä.
Nikon 1 S2 11-27,5mm-kit tulee myyntiin kesäkuussa 2014 suositushintaan 505 €

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista:

Suuri 14,2 megapikselin CMOS-kenno: Nopea CX-koon kenno ilman optista alipäästösuodinta. Tallentaa pienetkin yksityiskohdat tarkasti ja tuottaa teräviä, selkeitä kuvia.

ISO 200–12 800: Automaattinen ISO-herkkyysalue 200–6 400, laajennettavissa ISO-herkkyyteen 12 800 asti. Edistyksellinen kohinan vähennys takaa selkeät kuvat kuvattaessa ISO-herkkyydellä 12 800.

EXPEED 4A: Mahdollistaa vaikuttavien kuvien ottamisen ja HD-videoiden kuvaamisen suurella nopeudella.

Yksinkertainen käyttö: Nopea, tarkka ja älykkäät automaattitoiminnot. Kamerassa on 7,5 cm:n (3,0 tuuman), 460 000 kuvapisteen nestekidenäyttö, intuitiiviset valikot ja hyvin sijoitetut painikkeet.

Kehittynyt hybridityyppinen automaattitarkennus: 135 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä. 73 vaiheen havaitsevaa tarkennuspistettä, jotka lukittuvat toimintaan uskomattoman nopeasti ja tarkasti.

Huippuluokan kuvausnopeus: 10 RAW-kuvaa 20 kuvan sekuntinopeudella jatkuvalla automaattitarkennuksella tai jopa 60 kuvan sekuntinopeudella niin, että tarkennus määritetään ensimmäisen kuvan perusteella.

Elokuvan taikaa: Full HD (1080p) -videoiden (kuvasuhde 16:9) kuvaaminen 60p-kuvataajuudella. Elektroninen tärinänvaimennus varmistaa 1080/30p:n tai 720/30p:n tarkkuudella kuvattujen HD-videoiden terävyyden ja suuren hidastuksen nopeudella 400 tai 1 200 kuvaa sekunnissa.

Valokuvia videoita kuvattaessa: tarkkojen valokuvien kuvaaminen videoita kuvatessa painamalla laukaisinta tai käyttämällä Automaattinen valokuvien ottaminen -toimintoa, joka ottaa parhaissa olosuhteissa automaattisesti kuvan.

Videokuvaustilat: Hidastus, Nopea liike, Hyppyleikkaus ja 4 sekunnin elokuva.

Reaaliaikainen kuvanhallinta: liikkeen pysäytys, valaistuksen säätö tai taustan sumennus helposti ja kuvan otto heti, kun vaikutelma on sopiva.

Nikon 1 -innovaatiot: Parhaan hetken kuvaus (mukana uusi Aktiivinen valinta ja Valokuvavalitsin) ja Liikkuva kuva.

Tehostepaletti: kameran monivalitsimella kuviin voi lisätä taiteellisia, studiolaatuisia suotimia ennen kuvien ottamista.

Tyylikäs Nikon 1 aina mukanasi: Kaunis, rohkea ja pelkistetty. Erittäin pienen ja kevyen rungon värivaihtoehdot ovat jäänvalkoinen, mattamusta, huulipunanpunainen ja auringonkeltainen.

1 NIKKOR -vakio-objektiivi: odottamattomien hetkien tallennus erittäin ohuella 1 NIKKOR 11–27.5mm f/3.5–5.6 -zoomobjektiivilla.

Langaton mobiiliyhteyssovitin WU-1a: lisävarusteena saatavalla sovittimella on helppo siirtää laadukkaat Nikon 1 -kuvat älylaitteeseen saman tien jaettavaksi.²

Valitut lisävarusteet:

– Vesitiivis kotelo WP-N3: Kuvaamiseen aina 45 metrin syvyydessä. Voidaan käyttää Nikon 1 J4- tai Nikon 1 S2 -kamerassa, johon on kiinnitetty 1 NIKKOR VR 10–30mm PD-ZOOM -objektiivi tai 1 NIKKOR 11–27.5mm -objektiivi.
– Vedenalainen salamalaite SB-N10: pienikokoinen salamalaite tuo lisää valoa kuvattaessa veden alla.
– Nikon 1 -runkolaukut ja -runkolaukkusarjat: Kameran sekä objektiivin ja kameran suojaukseen. Kuvaaminen on mahdollista runkolaukkua irrottamatta. Jokaisessa runkolaukussa on muotoiltu kahva, josta saa kuvatessa tukevan otteen.
– FT1-bajonettisovitin: mahdollistaa NIKKOR D-SLR -objektiivin kiinnittämisen Nikon 1 -kameraan.

Vakiovarusteet:

– Litiumioniakku EN-EL22
– Akkulaturi MH-29
– View NX2 -valokuvaohjelmisto

¹ Maailman nopein sarjakuvauksen kuvataajuus (automaattitarkennuksella noin 20 kuvaa sekunnissa) 10.4.2014. Perustuu Nikonin tutkimuksiin.
² Yhteensopiva Android™- ja iOS-käyttöjärjestelmiä käyttävien älylaitteiden kanssa. Wireless Mobile Utility -apuohjelman, jonka voi ladata maksutta Google Play™- ja iTunes®-palveluista, on oltava asennettuna älylaitteessa ennen käyttöä. Android, Google, Google Play ja muut tuotemerkit ovat Google Inc:n tavaramerkkejä.