HP Photosmart 7510 e

HP Photosmart 7510 e All-In-One on kotikäyttöön tarkoitettu kaikki-yhdessä-tulostin, jossa on kopiointi, skannaus, tulostus, eFax® ja netti. Laitteessa on myös 25 sivun laajuinen automaattinen dokumentin syöttäjä (Automatic Document  Feeder, ADF), jota voi käyttää automaattiseen kopiointiin tai skannaukseen.

Käyttöönotto

HP Photosmart 7510 oli helppo ottaa käyttöön. Asennuksessa ei ollut ongelmia. Asensin Photosmartin toimimaan verkossa noudattamalla laitteen näyttöön tulevia ohjeita. Käyttöopasta ei tarvinnut kuitenkaan avata. USB-kaapeleita ei tätä laitetta käyttäessä tullut ikävä, langattomuus on mukava ominaisuus. Käytin laitetta ainoastaan langattomasti ja se toimi kaikinpuolin hienosti.

Kosketusnäyttö

Suuren 10.9 cm:n kosketusnäytön tuntuma tavallisissa painalluksissa sopiva. Se vaatii hiukan päättäväistä otetta, mutta virhepainalluksia ei tule helposti. Valokuvia selatessa näyttö kuitenkin on hiukan tahmea ja nykivä, eikä tässä mielessä ole parhaimpien kosketusnäyttöjen veroinen. Näytön katselukulma on säädettävissä.

Tulostaminen on sujuvaa

Dokumenttien tulostus on nopeaa ja jälki hienoa. Pääpaperilokero tukee monenlaisia ​​tulostusmateriaaleja ja kokoja, kuten kirjekuoret, A4 jne. CD/DVD-levylle tulostamista laite ei kuitenkaan tue.

Tulostaminen onnistuu kätevästi myös älypuhelimesta. Käytin Android-sovellusta joka toimi tulostimen kanssa mallikkaasti. Tulostusmahdollisuus kulkee tällä tavalla ikäänkuin taskussa, kun tulostamiseen tarvitaan vain nettiyhteys. Laite tukee myös Apple ® AirPrint™ ominaisuutta, jolla onnistuu langaton tulostus Applen laitteista kuten iPad®, iPhone®  ja iPod touch®.

Automaattisella kaksipuoleisella tulostuksella voi tulostaa dokumentin kummallekin puolelle ilman paperin uudelleen laittamista tulostusalustalle. HP:n Smart Print ja Internet Explorerin avulla voi säästää mustetta ja paperia tulostamalla verkkosivuilta vain sisällön jonka itse haluaa. Smart Print voit poistaa ylä-ja alatunnisteita, mainoksia tai tarpeettomia elementtejä, ja jättää vain sisällön, joka tarvitsee tulostaa.

Valokuvien tulostus

HP Photosmart 7510:ssa on muistikorttipaikka.  Kortilla olevien JPEG-valokuvien esikatselu ja tulostus onnistuu kätevästi kosketusnäytöltä. Tulostin valokuvia myös matkapuhelimestani (Android) langattomasti.  Kuvaa voi halutessaan mm. rajata ja säätää kirkkautta käyttäen Photosmartin kosketusnäyttöä. Arvatenkin RAW-kuvien tulostus ei ole mahdollista. Tuetut muistikorttityypit ovat Memory Stick Duo ja Secure Digital/MultimediaCard.

Valokuvapaperialustalle mahtuu maksimissaan 13×18 cm kokoinen valokuvapaperi, sitä suuremmat tulosteet täytyy syöttää normaalilta paperialustalta.  HP:n Photo Fix -toiminto optimoi automaattisesti tulostettavia valokuvia. Punasilmäisyys voidaan poistaa ja valaistus ja värit säätää automaattisesti, jotta esimerkiksi kuvan varjoalueet näkyvät paremmin. Kuvanlaadussa ei silmämääräisesti ole moitteen sijaa.

Tulostusta suoraan Facebookista

Aloitusnäytöllä on mm. Facebook-kuvake heti tarjolla. Tulostimella pääsee tulostamaan kuviaan suoraan Facebookin valokuvakansiosta ilman tietokonetta, joten tulostin sopii hienosti sosiaalista mediaa paljon hyödyntävälle käyttäjälle.

Skanneri

HP Photosmart 7510 toimii skannerina hyvin eikä sen tekemässä jäljessä valokuviakaan skannatessa ole valittamista. Halvimpien skannereiden raidoittunutta jälkeä en ainakaan omissa skannauksissa nähnyt. Skannerin optinen tarkkuus maksimissaan on 1200 dpi. Joku voisi ehkä kaivata diojen skannausmahdollisuutta, mutta sitä Photosmart ei tarjoa.

Hinnalle vastinetta

Laitteen ”katuhinta” on alle kaksisataa euroa. Siihen hintaan Photosmart 7510 tarjoaa paljon ominaisuuksia ja hyvää tulosteiden kuvanlaatua. Sitä on ilo käyttää suuren kosketusnäytön ansiosta ja sen muotoilu on huomaamattoman tyylikäs. Se sopii siis kotitoimistoon oikein mukavasti. Kosketusnäytön lievää tahmeutta lukuunottamatta varsinaisia negatiivisia puolia laitteesta on vaikea löytää.

Jätä vastaus