Blackmagic Design julkisti DaVinci Resolve 11 softan

Blackmagic Design julkisti DaVinci Resolve 11 softan

DaVinci Resolve 11 on suuri päivitys, joka parantaa merkittävästi online- editointiominaisuuksia, lisää uusia värikorjaustyökaluja ja parantaa median hallintaa. Kaikkiaan uusia ominaisuuksia tai parannuksia on yli 100 kpl.


Tässä päivityksessä on merkittäviä parannuksia online-muokkaukseen sekä tilannekohtaiseen leikkaamiseen ja tiedostokloonaukseen, lisäksi päivitys sisältää valokuvaustyyliset värinkorjaustyökalut  ja uuden työryhmä-työnkulun , jonka avulla useat käyttäjät voivat työskennellä samanaikaisesti samalla aikajanalla.

DaVinci Resolve 11 softassa on nyt kahden näytön tuki ja tuttuja työkaluja, kuten dynaaminen JKL trimming, audion ristiinhäivytykset ja täysin muokattavissa olevat näppäinoikotiet nopeampaan muokkaukseen. Leikkaustyökalut ​​ovat tilannekohtaiset , mikä tarkoittaa, että DaVinci Resolve tietää automaattisesti, haluaako editoija käyttää ripple, roll, slip, slide tai extend  -muokkausta, tämä automatiikka perustuu hiiren asemaan. Valmistajan mukaan tämä tekee editoinnista erittäin nopeata, koska aikaa ei mene työkalujen vaihtamiseen ja editoinnissa voidaan säätää useita raitoja samanaikaisesti samaan suuntaan , tai epäsymmetrisesti .

Värinkorjausominaisuuksia on päivitetty RAW-kuvan säätöineen ja värinkorjauksineen, jotka on suunniteltu valokuvaajille, jotka ovat siirtymässä elokuvauksen puolelle. RAW-säädöissä on mm. huippuvalojen ja varjojen palautus, keskisävyjen yksityiskohtaisuus, värikylläisyys, lift, gain ja kontrasti.

DaVinci Resolve 11 voi nyt tallentaa digikameran tiedostoja . Uuden DaVinci Resolven kloonaustyökalu kopioi muistitikut, muistikortit ja kameran muistin samanaikaisesti useisiin kohteisiin . Kaikki kopiot ovat checksum-todennettavissa, mikä tarkoittaa, että käyttäjät saavat bitti bitiltä tarkkoja digitaalisia kopioita eri lähteistä. Uusi kloonaustyökalu sisältyy myös ilmaiseen DaVinci Resolve Lite ohjelmaan.

DaVinci Resolve 11 ohjelmassa on ainutlaatuinen ja tehokas automaattinen värikartta-värinkorjaustyökalu joka toimii kaikenlaisen materiaalin kanssa kuten videon, RAW:n ja jopa filmin. DaVinci Resolve 11 lisää myös optimointeja OpenCL -kuvankäsittelyyn joka mahdollistaa paremman renderöintinopeuden Apple MacPro -järjestelmissä .

”Tämä on massiivinen päivitys ja olemme todella innoissamme DaVinci Resolve 11 ohjelmasta ”, kertoi Grant Petty, toimitusjohtaja, Blackmagic Design. ”Koska lisäsimme muokkaustyökaluja osaksi DaVinci Resolve ohjelmaa, olemme saaneet hienoa palautetta editoijilta, jotka työskentelevät huippuluokan elokuva-ja televisio-ohjelmien parissa. Olemme siirtäneet nämä arvokkaat palautteet DaVinci Resolve ohjelmaan ja nyt se on fantastinen täysin varusteltu editointiohjelma . Tietenkin  lisäämme loistavaa värinkorjausta ja työkaluja tämän jälkeenkin . Tämä on paras versio DaVinci Resolve ohjelmasta mitä olemme koskaan julkaisseet ja aiomme tarjota tätä päivitystä kaikille DaVinci Resolve asiakkaille maksuttomana . Tämä tarkoittaa että siirtymisen kustannukset maailman mielenkiintoisimman editointiohjelman pariin on nolla! ”

DaVinci Resolve 11 saatavuus ja hinta

DaVinci Resolve 11 ohjelman päivitys tulee saataville kesäkuussa. Päivitys on ladattavisssa Blackmagic Design Web -sivustolla ilmaiseksi kaikille nykyisille DaVinci Resolve -asiakkaille. Ohjelmasta on ladattavissa myös ilmainen Lite -versio, se on täysin toimiva versio, jossa ei ole aivan kaikkia maksullisen version ominaisuuksia.