Canon Cinema EOS –järjestelmä laajenee: esittelyssä ensimmäinen servomoottorilla varustettu Canon-elokuvaobjektiivi

Canon laajentaa Cinema EOS -järjestelmäänsä julkaisemalla kaksi uutta objektiivia. CN7X17 KAS S on ensimmäinen servomoottorilla varustettu Canon-elokuvaobjektiivi, ja se on tarkoitettu TV-lähetystasoiseen ja käsivaralta tapahtuvaan kuvaamiseen suurikennoisissa ja 4K-resoluution kameroissa. Lisäksi Canon vahvistaa jalansijaansa 2/3 tuuman TV-objektiivimarkkinoiden kärjessä HJ18EX7.6B IRSE S/IASE S -objektiivilla, joka tarjoaa edeltäjäänsä paremman suorituskyvyn, tekniset arvot ja käytettävyyden.

CN7x17 KAS S – Super 35 -formaatin kennotekniikka

CN7X17 KAS S on luotu nopeatahtiseen ja liikkuvaan TV-tuotantoon, johon tavanomaisia Super 35 -formaatin elokuvaobjektiiveja ei ole suunniteltu. Luokkansa parhaan 17–120 mm:n polttovälin ansiosta objektiivi on kuin tilaustyönä tehty perinteisiin TV-kuvausympäristöihin. Siinä on kuitenkin säilytetty Canon-elokuvaobjektiivien parhaat puolet, joten se soveltuu myös elokuvatuotantojen vaihtelevaan kuvaustyyliin.

CN7x17 KAS S Cine Servo FSR

Suurikennoiset kamerat ovat nopeasti vakiinnuttaneet paikkansa monenlaisessa tuotantokäytössä, kuten draaman, dokumenttien ja ajankohtaisohjelmien kuvauksessa. Uusi servomoottoroitu elokuvaobjektiivi on suunniteltu vastaamaan TV-kuvausammattilaisten muuttuviin tarpeisiin ja integroitumaan saumattomasti kuvaustilanteisiin. Se tarjoaa käyttäjille perinteisistä broadcast-objektiiveista tutun toiminnallisuuden, ja lisäksi se tallentaa erittäin laadukasta ja elokuvamaista videokuvaa. Saatavana on sekä EF-kiinnityksellä (CN7X17 KAS S /E1) että alalla käytettävällä PL-kiinnityksellä (CN7X17 KAS S /P1) varustetut mallit. 4K-resoluution tuki, laaja 7-kertainen 17–120 mm:n zoomausalue ja pieni T-luku (vain 2,95) mahdollistavat objektiivin käyttämisen monenlaisissa kuvaustilanteissa.

Servomoottorin ansiosta objektiivi sopii hyvin liikkuvaan tuotantoon, kuten dokumenttikuvaukseen. Moottori on samankokoinen kuin tavallisissa kannettavissa objektiiveissa, joten käyttö tuntuu samalta ja pitkätkin kuvaukset hoituvat kevyesti. Zoom, himmennin ja tarkennus toimivat ripeästi, joten kuvaaja voi vastata kuvausnäkymässä tapahtuviin muutoksiin nopeasti. Hitaalla toiminnolla on helppo hallita rauhallista zoomausta ja saavuttaa täsmälleen haluttu vaikutelma. Välitön käynnistyminen varmistaa sen, että otokset saadaan talteen myös nopeasti syntyvissä tilanteissa.

Objektiivi sopii hyvin myös jalustalta tapahtuvaan kuvaukseen esimerkiksi studio- tai ulkotuotannossa. Zoomia, tarkennusta ja himmennintä voidaan säätää saatavilla olevilla ulkopuolisilla Canon-säätimillä, joten tärkeät kuvasäädöt voidaan tehdä tarkasti ja kätevästi ilman kosketusta objektiiviin. 16 bitin enkooderilähtö tukee virtuaalista studiota.

Uusi servomoottoroitu elokuvaobjektiivi on helppokäyttöinen, luotettava ja tukeva. Objektiivin laadukas optiikka on suojattu luotettavalla ja järeällä rakenteella, joka on säänkestävä. Näin objektiivi soveltuu käytettäväksi myös erittäin vaikeissa käyttöolosuhteissa.

Objektiivi kuuluu Cinema EOS -järjestelmään, joten se sopii hyvin myös elokuvakäyttöön. Servomoottori mahdollistaa liikkuvan kuvaamisen, joka ei ole itsestäänselvyys monilla nykyisillä elokuvaobjektiiveilla, mutta se voidaan myös poistaa kokonaan tavanomaista elokuvausta varten. Uudelleenasennus on nopeaa ja helppoa, eikä varusteiden paikkoja tarvitse muuttaa. Canonin laadukas optiikka tukee myös tavanomaisia lisävarusteita, kuten seurantatarkennusyksiköitä ja vastavalosuojia, mikä tekee objektiivista todella monikäyttöisen ratkaisun.

Monien kameroiden kanssa yhteensopiva CN7X17 KAS S tukee myös tiedonsiirtoa objektiivin ja kameran välillä. EF-kiinnitteisessä versiossa käytetään Canonin omaa järjestelmää, ja PL-kiinnityksellä varustettu malli on ensimmäinen Cinema EOS -sarjan objektiivi, joka tukee Cooken /i Technology -tekniikkaa. Tiedonsiirto onnistuu myös 12-nastaisella sarjakommunikaatiolla.

HJ18ex7.6B IRSE S/IASE S – erittäin laadukas HD-objektiivi, jossa on paljon uutta

Canon julkaisee myös HJ18EX7.6B IRSE S/IASE S -objektiivin, joka on uusi ja edeltäjästään kattavasti parannettu ENG-objektiivi. Mallin edeltäjä oli suosittu HJ17EX7.6B IRSE A/IASE A. Käytännössä jokaista osa-aluetta on parannettu niin suorituskyvyn, teknisten arvojen kuin käytettävyydenkin suhteen. Myös painoa on kevennetty, mikä helpottaa liikkumista¹.

HJ18ex7 6B-IRSE FSL

Suurennus on 18-kertainen ja polttoväli 7,6–137 mm. Lyhin tarkennusetäisyys on vain 56 cm, ja lisäksi uusi moottori parantaa käytettävyyttä ja järjestelmätukea.

Saatavuus

CN7X17 KAS S tulee myyntiin heinäkuussa 2014 ja HJ18EX7.6B IRSE S/IASE S huhtikuussa 2014. Molemmat uudet objektiivit esitellään Canonin osastolla NAB 2014 -messuilla.

¹HJ18ex7.6B IRSE S/IASE S on 20 grammaa kevyempi kuin HJ17ex7.6B IRSE A/IASE A